<B>PÅ UTSTILLING:</B> Med slik utsikt følger det også med en viss innsikt: dess mer enn ser av naturen, jo lenger kan tankene fly. Vision Divisions nesten heldekkende vindusvegg er enkel, men smart. Foto: VisionDivision
PÅ UTSTILLING: Med slik utsikt følger det også med en viss innsikt: dess mer enn ser av naturen, jo lenger kan tankene fly. Vision Divisions nesten heldekkende vindusvegg er enkel, men smart. Foto: VisionDivisionVis mer

Hjemmekontor for drømmere

Svenske Visiondivision har tatt konsekvensen av at mange som er inne helst vil være ute.

Det er mulig at hjertet tilhører hjemmet, som amerikanerne sier det, men det betyr ikke at mange som har hatt hjemmekontor i mer enn tre dager på rad ikke lengter bort som en fange satt i isolat.

Visiondivision er et svensk design- og arkitektkontor som har tatt konsekvensen av denne voksne barnelærdommen, og laget et tilbygg som kan få enhver stuegris til å bli et naturmenneske.

Les også: Et utrolig hjemmekontor

Kjempevindu

Tilbygget har fått det sprelske navnet Spröjs House, og er forankret i en enebolig på den svenske landsbygda. Oppdragsbeskrivelsen inneholdet blant annet krav om et hovedsoverom, et vaskerom, et arbeidsrom, og et lite areal for kaffe og frokost.

Oppdragsgiver fortalte også arkitektene at de er veldig glad i gamle, svenske hus med vinduer med sprosseverk (som heter "sprøjs" på svensk), og det har de sannelig fått - i stor skala.

Visiondivision har forstørret opp både vinduet og sprossene, slik at det som i utgangspunktet kunne vært bare en mer eller mindre heldekkende vindusvegg har blitt både det og en utmerket arbeids- og oppbevaringsflate.

Foto: VisionDivision
Foto: VisionDivision
PÅ UTSTILLING: Med slik utsikt følger det også med en viss innsikt: dess mer enn ser av naturen, jo lenger kan tankene fly. Vision Divisions nesten heldekkende vindusvegg er enkel, men smart. Foto: VisionDivision
Foto: VisionDivision
Foto: VisionDivision
BAKMENN: De svenske arkitektene hos Visiondivision nyter fruktene av sitt eget arbeid. Foto: VisionDivision
Foto: VisionDivision
Foto: VisionDivision
Foto: VisionDivision
Foto: VisionDivision

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Vender du blikket innover vil du nemlig se at sprossene egentlig er kvadratiske hyller, som gjør den oppsiktsvekkende glassveggen til et - bokstavelig talt - utstillingsvindu for både smart design og eiernes personlige preferanser.

Gjennomsiktig korridor

I forlengelsen av hylleplassen finner en også en arbeidspult med fantastisk utsikt mot vinterlandskapet, og selvfølgelig også sommerlandskapet når den tid kommer, for ikke å snakke om at den kan kaste blikket mot DVD- og boksamlingen hvis naturen blir for krevende.

BAKMENN: De svenske arkitektene hos Visiondivision nyter fruktene av sitt eget arbeid. Foto: VisionDivision Vis mer

Tilbygget, som nesten føles for forseggjort til å kalles et anneks, har også fått plass til en peis, og er knyttet til hovedbygningen via en gjennomsiktig glasskorridor.


Den leder også til to uteområder, hvorav en fører til elva og soloppgang, mens den andre er stedet å oppholde seg når solnedgangen kommer.

Arkitektene Ulf Mejergren og Anders Berensson i Visiondivision skriver i en e-post til DinSide.no at tilbygget kostet rundt 540.000 norske kroner, og at hele prosessen fra de første skissene forelå til ferdigstillelse tok cirka et år.