<B>FIN BELIGGENHET:</B> Det ser ut som The Balancing Barn skyter ut fra landskapet, men det er bare noen smarte arkitekter som har brukt hodet. Foto: Living Architecture
FIN BELIGGENHET: Det ser ut som The Balancing Barn skyter ut fra landskapet, men det er bare noen smarte arkitekter som har brukt hodet. Foto: Living ArchitectureVis mer

Helt på kanten

Ville du bodd her? Det kan du, faktisk.

Finnes det finere navn på et bygg som dette enn The Balancing Barn, eller "den balanserende stallen" hvis vi oversetter til ikke fullt så fin norsk?

Bygningen ligger i Suffolk, et fylke lokalisert på østkysten av England. Det oppsiktsvekkende verket er et samarbeidsprosjekt mellom nederlandske MVRDV og Mole Architects, og utgjør et aldri så lite ingeniørteknisk kunsstykke.

The Balancing Barn er over 30 meter lang, men som bildene tydelig viser er det langt fra hele bygget som hviler på det landlige landskapet. En stor skrent er i utgangspunktet en hindring som overvinnes av arkitektene ved å enten grave den bort, eller så bygger de oppå og rundt skrenten, kanskje ved å legge inn en underetasje som strekker seg ut fra nedsiden av skrenten.

Men ikke her.

Høydeskrekk? Da bør du styre unna dette toalettet

Lett i ene enden

STUE: Med utsikt over det grønne landskapet er det kanskje her mange vil sitte under oppholdet. Eller så går de bare ut - men husk å gå ut i riktig ende. Foto: Living Architecture Vis mer

Her har arkitektene simpelthen latt være å lage noe fundament etter at boligen fyker utover kanten som en annen Wirkola, og dermed henger store deler av den langpanneformede
konstruksjonen utover kanten, uten noen synlig form for støtte. Trikset har vært å bruke lettere byggematerialer i den «svevende» delen enn i den jordnære, mens et betongfundament gjør ting ekstra stødig.

For virkelig å gni det inn i ansiktet til eventuelle misunnelige kolleger, har de festet en huske helt i enden og på undersiden av den mest ekstravagante delen av bygget.

Liksomlåven ser kanskje ut som en enebolig, men her kan faktisk hvem som helst bo - så lenge de har råd å betale for oppholdet. Nonprofit-organisasjonen Living Architecture leier nemlig ut det spesielle hotellet, og selv om prisen ikke er avskrekkende (vi fant en ledig mini-uke i desember til rundt 7.500 kroner) er det, basert på bookingkalenderen, åpenbart vanskelig å finne noen ledige luker som ikke er lavsesong.

FIN BELIGGENHET: Det ser ut som The Balancing Barn skyter ut fra landskapet, men det er bare noen smarte arkitekter som har brukt hodet. Foto: Living Architecture
Foto: Living Architecture
Foto: Living Architecture
STUE: Med utsikt over det grønne landskapet er det kanskje her mange vil sitte under oppholdet. Eller så går de bare ut - men husk å gå ut i riktig ende. Foto: Living Architecture
Foto: Living Architecture
Foto: Living Architecture
Foto: Living Architecture
Foto: Living Architecture
Foto: Living Architecture
Foto: Living Architecture
Foto: Living Architecture
Foto: Living Architecture
Foto: Living Architecture

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Alt om hotell på DinSide

Sølvfliser

En finner store vinduer langs alle flatene, noe som tilbyr panoramaoversikt over det grønne landskapet, mens sølvfliser gjør at det samme landskapet reflekteres på husveggene. Minihotellet rommer åtte personer fordelt på fire soverom, som alle har direktetilknytning til toalett. Ett av dem har også dusj, mens det andre har bad. Nær inngangspartiet finner en også et stort kjøkken, mens stua naturligvis ligger i riktig ende, som vil si den luftige.

Det finnes en lang skryteliste på Living Architectures hjemmeside over hvitevarer, brunevarer, sengetøy og en trådløsforbindelse som de innrømmer kan være ustabil på grunn av beliggenheten.

De aksepterer heller ikke at folk tar med hundene sine. Så vet du det.

Ble du pirret av sølvfliser? Da vil du kanskje like denne glitrende fugemassen