<b>VARIÉR:</b> En god grønnsaks- og linsesuppe kan varieres i det uendelige, du kan for eksempel tilsette pølsebiter om du har en pølsesnabb til overs. Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX
VARIÉR: En god grønnsaks- og linsesuppe kan varieres i det uendelige, du kan for eksempel tilsette pølsebiter om du har en pølsesnabb til overs. Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIXVis mer

Grønnsaksuppe med linser

Middagen både du og lommeboken din vil elske.

Å lage næringsrik, billig og kjapp mat er en utfordring.

Heldigvis finnes det noen smarte grep du kan ta for å kutte matbudsjettet i hverdagen.

BUDSJETTVENNLIG: Linser, kikerter og bønner er alle eksempler på rimelig mat du kan bygge ut middagsrettene med. Foto: MASKOT / NTB SCANPIX Vis mer


Grønnsaksuppe med linser er en middagsrett lommeboken vil elske, ifølge kokk og kokebokforfatter Charlotte Mohn.

- Denne suppen kan lages av mange ulike grønnsaker. Bytt da ut gulrøtter og tomat med andre ønskede typer, resten av oppskriften kan følges som beskrevet, sier hun.

Her er oppskriften - trinn for trinn.

GODT I GRØNNSAKSSUPPEN: Ha i blant annet løk, gulrøtter og linser. Foto: TT NYHETSBYRÅN / NTB SCANPIX Vis mer

Du trenger:

1 løk
2 fedd hvitløk
150 gr skrelte gulrøtter
1 liten boks hermetiske hakkede tomater
1 dl gule, tørre linser
1 liter vann
ca 2 ts salt
ca 1 ts pepper

Slik går du fram:
1. Fres løk og hvitløk ca 2 min i litt olje.

2. Ha oppi gulrot, tomat, linser og vann.

3. Kok opp og la suppen koke ca 30 min.

4. Kjør suppa sammen til en purèsuppe med en stavmikser eller i en foodprosessor.

5. Smak til med salt og pepper.

Grove rundstykker

DUFTEN AV NYSTEKT BAKST: Baker du rundstykkene selv, er det mye penger å spare. Foto: Samfoto Vis mer


Til grønnsakssuppen vil du ha velduftende nybakte rundstykker.

Denne deigen passer også til burgerbrød, ifølge Mohn. Lag da emnene litt større, ca 20 stk av denne deigen, og trykk de flate før de etterheves.

Nok til cirka 30 små rundstykker eller 20 hamburgerbrød.

Du trenger:
500 gr sammalt mel
500 gr siktet hvetemel
ca 7 dl kaldt vann
2 ts salt
1 pk gjær

Slik går du fram:
1. Ha alle ingrediensene i en bolle og elt deigen i 10 min.

2. Hev deigen under klede i ca 30 min.

3. Bak ut ca 30 rundstykker.

4. Etterhev under klede i ca 30 min.

5. Stek i ca 15 min på 225 grader varmluft.