Weber Summit grillsenter i rustfritt stål. Her får du det meste i ett: seks brennere, "sear station", utvidet sidebluss, røkeboks, infrarødbrenner, skap, redskapskroker, integrert avfallsbøtte og integrert isboks.Pris: 59.999 kroner Foto: Weber
Weber Summit grillsenter i rustfritt stål. Her får du det meste i ett: seks brennere, "sear station", utvidet sidebluss, røkeboks, infrarødbrenner, skap, redskapskroker, integrert avfallsbøtte og integrert isboks.Pris: 59.999 kroner Foto: WeberVis mer

– Grillen skal være stor og "kul"

– Den kommende sesongen vil forbrukerne også oppleve tilbud på enda større griller til svært gode priser.

Ja, vi vil ha gassgriller, og vi bruker grillen til mye mer enn koteletter, biff og pølser. Det er grilleverandørene enige om.

Har du utstyret som står i stil med økte grillambisjoner?

Ifølge Marianne Haug, markedssjef i Sunwind, er det litt uenighet i hva menn og kvinner ønsker seg.

– Mennene er gjerne opptatt av at grillen skal være stor og "kul" mens damene er opptatt av at grillen ikke skal være for stor, sier Haug til DinSide.

Med nytt år kommer også nye griller. Se årets grillnyheter i bildeserien nedenfor.

– For de fleste er design og pris viktig ved valg av grill. Den kommende sesongen vil forbrukerne også oppleve tilbud på enda større griller til svært gode priser. Sorte griller er veldig i tiden, og vi selger flere og flere sorte griller, i forhold til rustfrie, sier Haug.

Har du lyst på ny grill men ikke penger til å fornye selve grillen, kan litt nytt grillutstyr gi deg nye utfordringer. Hva med en pizzaovn til å sette inni kulegrillen?

Skal du handle ny grill, så husk å sjekk prisen flere steder: Vi fikk Weber-grillen 47 prosent rimeligere ved å sjekke prisene flere steder og benytte oss av prisgaranti hos byggvarehuset!

Weber Summit grillsenter i rustfritt stål. Her får du det meste i ett: seks brennere, "sear station", utvidet sidebluss, røkeboks, infrarødbrenner, skap, redskapskroker, integrert avfallsbøtte og integrert isboks.Pris: 59.999 kroner Foto: Weber
Weber Genesis EP330 får i grå og kobberfarge, denne er i kobber. Tre rustfrie brennere og sidebrenner for tilbehøret. Pris: 12.499 kroner. Foto: Weber
Weber Genesis EP330 med naturgasstilbopling. Tre rustfrie brennere og sidebrenner/ gassbluss. Pris: 12.199 kroner. Foto: Produsenten
Weber Performer er en brikettgrill med gasstenning. Pris 4.699 kroner. Foto: Weber
Weber One-Touch Premium 57cm Special Edition. Kullgrill med termometer i lokket, askeoppsamler og lokkholder. Pris: 2.649 kroner Foto: Weber
Weber Smokey Joe brikettgrill til å ta med på farten, med varmeskjold og askeoppsamler. Pris: 779 kroner. Foto: Weber
Ny minigrill fra Landmann: Piccolino. Fås i flere farger, og med en vekt på 3 kilo er den lett å ta med seg. Kullgrill, pris cirka 450 kroner. Foto: Landmann
Landmann Piccolino: Lett å ta med seg. Grillflate nok for fire personer. Foto: Landmann
Landmann Pantera er en ny gassgrill for sesongen 2012, som med to brennere gjør det mulig å bake og indirekte grille også med en slik mindre gassgrill. Foto: Landmann
Landmann Pantera med vogn. Foto: Landmann
Ingen nyhet for så vidt, men denne grilltønnen fra Landmann kom ut som best i test i en stortest utført av svenske Smartson i fjor sommer. Det var ti kullgriller med lokk som ble testet. Pris cirka 2.000 kroner. Foto: Landmann
OASIS IN L 68 fra italienske PLA.NET. Benk med hjul, fås i tre bredder: 1,4 meter, 1,7 meter og 2 meter. Grillplate og gassbluss. Sjekk ut det kjekke led-lyset til høyre for grillplaten, og tørkerullholderen. Foto: Per Ervland
Fra italienske PLA.NET: Fremst kan du se modell GL78 XLR CA, åpen tralle, med tre brennere. Bakerst er modell GL78, med lukket tralle. Sidehyllene kan byttes ut med gassbluss og/eller frityrkoker. Du kan også få kjøpt diverse ekstrautstyr, som grillplate av lavastein og annet. Foto: Per Ervland
Fra PLA.NET. Slik kan du altså bygge inn ulike moduler i en benk. Grillplate, gassbluss og frityrkoker - og litt plass til å sette fra seg ting. Foto: Per Ervland
GrillStream modul for gassgrill: har spesielt formede doble rister som kanaliserer dryppende fett generert under tilberedning bort fra varmekilden. GrillStream leder fettet til et eget fettoppsamlingsbrett eller beholder. Unngå oppflamming og fettbranner. Pris: 790 kroner. Foto: Sunwind
Ingen nyhet som sådan, men dette er en av de mest populære grillene fra Sunwind: Trend Style 3000 Black. Pris: 3.490 kroner. Foto: Sunwind
Smart Kansas 4000. 4-brenners, populær gassgrill fra Sunwind. Pris: 3.990 kroner. Foto: Sunwind


Vi vil ha gass

– Vi ser at design er viktigere en noen gang. Hagen eller terrassen er en forlengelse av stuen og da er møblementet ute viktig. Grillen skal også være pen å se på når den ikke brukes, sier André Rusthen, salgssjef i Landmann Norge, til DinSide.

Ifølge Rusthen er det gassgriller som er mest populært i Norge, med en fordeling på rundt 70 prosent gassgriller og 30 prosent kullgriller. Også PR-sjef for Weber, Anne Jungersen Thomsen, er enig i dette.

– Generelt går trenden mot at folk bruker mer og mer gassgrill, og mange kjøper en gassgrill ved siden av kullgrill, og skifter mellom dem alt etter hvor mye tid de har, sier Anne Jungersen Thomsen i Weber til DinSide.

Ifølge Marianne Haug i Sunwind, vil vi også ha flere brennere i grillen.

– Tradisjonelt har vi solgt mest av tre brenners gassgriller, men fra forrige sesong har vi sett en stor økning også blant fire brenners gassgriller, sier Haug til DinSide.

Husk også at du må sjekke tilkoplingen til gassen jevnlig: Slik gjør du det

Brukes til mer enn bare koteletter

– Grilling er mer in enn noen gang, og fokus på hvordan man skal grille riktig er et populært emne, sier André Rusthen.

Vi vil også bruke grillen til mye mer enn bare pølser og koteletter.

– Trenden går mot at forbrukerne bruker grillen til mer og mer. Flere og flere bruker den til langt mer enn å grille biffen eller kotelettene, folk har fått øynene opp for at man kan bruke grill akkurat som en ovn, og kan derfor eksempelvis brukes til baking, forteller Anne Jungersen Thomsen.

– Vi ser at man utforsker og prøver nye ting på grillen, samt prøver seg med grillplanker, røykflis og grille større kjøttstykker, som for eksempel hel okse indrefilet. Grilles en indrefilet på rett måte, får man et fantastisk resultat, sier Rusthen til DinSide.

Helgrilling krever størrelse: Bygg din egen kjempegrill