Designer Per Finne demomstrerer hvordan du enkelt kan gjøre om spisepinnene til en såkalt rookiestick, som gjør det enkelt for de aller yngste - og eldste - å spise sushi. Foto: Elisabeth Dalseg
Designer Per Finne demomstrerer hvordan du enkelt kan gjøre om spisepinnene til en såkalt rookiestick, som gjør det enkelt for de aller yngste - og eldste - å spise sushi. Foto: Elisabeth DalsegVis mer

Fredagskvelden er reddet!

Nytt og smart til fredagsfavorittene.

– Det skal ikke bare være pent. Det skal også være praktisk og funksjonelt, sier Per Finne, designer i Hardanger Bestikk til DinSide.

Finne står bak Hardanger Bestikks smarte redskaper som er perfekt for fredagskvelden. Enten du er en tradisjonalist som liker pølser, er avhengig av fredagstacoen - eller er blant de mer enn fem hundre tusen nordmennene som ifølge Eksportutvalget for fisk (EFF) har laget sushi selv.

Og det aller beste: Det skal hjelpe både de aller minste, og også de aller eldste å innta de eksotiske fredagsfavorittene uten at halvparten ligger igjen på tallerkenen eller nedover klærne.

Sushi for begynnere

Pinnene er i rustfritt stål med nylontupper. Hvilestøten er i silikon, og kan festes på endene av pinnene for å gjøre pinnespisingen enklere for nybegynnere. Foto: Produsenten Vis mer


La oss begynne med retten som sist kom til landet: Sushi. Hardanger Bestikks sushisett er i rustfritt stål, med en tupp av nylon som skal gjøre det enkelt å få grep på sushibitene, slik at du slipper å miste nigiribiten ned i soyasaus-skålen, med påfølgende sprutflekker og såret stolthet. I tillegg følger det med en støtte for pinnene som du kan hvile dem på når du ikke bruker dem.

– Med pinnestøtten kan du gjøre spisepinnene om til spiseklyper, slik at du også kan invitere gjester som ikke allerede kan spise med pinner, sier Finne.

Du kan se hvordan på bildet øverst i artikkelen.

Pris: 399 kroner per sett.

Visste du at rå fisk er noe av det beste du kan gi kroppen din?

Holder fredagstacoen på plass

Tacoholderen balanserer skjellet på tallerkenen, slik at du lett kan fylle det opp - og hvile det mellom bitene, uten at alt fyllet faller ut. Foto: Produsenten Vis mer


Fredagstacoen er snart å regne som rotnorsk. Ifølge Finne er vi ihvertfall et av de landene i verden som spiser mest taco, per person. Finne har laget et tacosett med en skjellholder, salatklype og skjeer som er ekstra lange, slik at du slipper å få salsa på fingrene når du graver nederst i glasset med den ekstra sterke sausen.

– Den største utfordringen med tacospising er at tacoskjell velter og innholdet faller ut. Dette har vi løst med et stativ som støtter opp tacoskjellet, og gjør at en frigjør begge armer, sier Finne.

Pris: 4 deler, 1 holder, en salatklype og to skjeer: 298 kroner. Sett med 4 tacoskjellholdere: 349 kroner.

Stativer for tacoskjell finnes også fra andre leverandører, både som billigprodukter og dyrere varianter.

Skal du spise taco i kveld? Vi har testet ferdig-guacamolene og ble ikke imponert.

Stil til pølsene

Pølseklypen er utformet slik at du ikke skal knekke pølsene når du henter dem opp av vannet, og skjeene er ekstra lange, for å kunne nå ned i dype sennepsglass. Foto: Produsenten Vis mer


Til sist har Finne gitt den klassiske pølseklypen en liten tvist. Han ønsket å gjøre pølsemiddagen til en mer eksklusiv opplevelse.

– Utformingen er en bred klype for å unngå at pølsene skal knekke samt med hull for å få vannet av pølsen til den legges i brødet, sier Finne.

I tillegg til pølseklypen får du skjeer i likt design til tilbehør som sennep, løk, rekesalat eller . Med skjeer i likt design løfter den opplevelsen av vårt tradisjonelle pølsemåltid.

Pris: 298 kroner for pølseklype og skje.