Foto: ANDERS S. FOUGNER
Foto: ANDERS S. FOUGNERVis mer

For å lykkes med grønnsaker på grillen bør du jukse litt

Med litt forberedelser, kan du diske opp grønne grillete fristelser på få minutter.

- For å få perfekte grønnsaker på grillen kommer du ikke utenom litt juks, sier Jan Ivar Nykvist.

Om du kan kalle det juks å forkoke grønnsakene litt, da.

En rekke grønnsaker blir mye bedre om de nesten ferdigkokte før du slenger dem på grillen - i hvert fall om du ønsker å legge dem rett på grillen.

Det er ikke feil å legge rå grønnsaker rett på grillen, men i mange tilfeller vil det bli utrolig mye bedre om du koker dem litt først.

Hederlige unntak

Det finnes selvsagt noen hederlige unntak. Blant dem er paprika, squash og aubergine, ifølge Nykvist.

Alle tre eksempler på grønnsaker med høyt vanninhold.

Dersom du griller i form eller folie vil det være langt lettere å lykkes med grønnsakene Nykvist anbefaler å koke først. Men da mister du jo litt av den rå grillsmaken.

Smart når du koker sarte grønnsaker: Gi dem et isbad

Bli en grillmester i sommer

I tillegg til å være fire ganger norgesmester i grilling, har kokken Jan Ivar Nykvist ett sølv i EM- og ett sølv i VM i grilling. Han er lagleder for grillaget Team BarbieQ og er nok mest kjent for sin deltagelse i Norges Grillmester i fjor sommer, der han kom på andre plass..

Nå deler han sine beste grilltips i en videoserie produsert i samarbeid med Se.no.

Tidligere har han vist hvordan han tenner opp grillen, hvordan han steker burgere og hvordan han spriter opp ventepølsene.

Denne artikkelen har tidligere vært publisert på Dagbladet.no.