Åtte peppersauser er blitt testet ut. Foto: Elisabeth Dalseg
Åtte peppersauser er blitt testet ut. Foto: Elisabeth DalsegVis mer

Ferdig peppersaus

Se hvilken peppersaus vi anbefaler til biffen, og hvilke du bør holde deg langt unna.

Posesaus har vært i butikkhyllene lenge, og blir mye brukt i norske hjem. De siste årene har det dukket opp stadig flere varianter av ferdig saus, som bare krever oppvarming før den serveres.

Men egner disse sausene seg egentlig på middagbordet? Smaker de bedre enn posesaus? Ikke minst: Smaker de så mye bedre at det er verdt en dobling eller firedobling av prisen? Det har vi i DinSide forsøkt å finne svaret på.

Sammen med en proff kokk har vi smakt oss gjennom åtte forskjellige peppersauser. Konklusjonen er at enkelte egner seg langt bedre på biffen enn andre.

Taco i kveld? Vi har testet ferdigtaco

Gugg og tapetlim

Saus skal smake godt, og løfte et måltid. Og en god peppersaus kan gi biffen en ekstra piff. Etter å ha smakt oss gjennom en rekke peppersauser kan vi konkludere med at slett ikke alle sausene klarer dette.

Sammen med kjøkkensjef Jan Dahdji fra restauranten Grilleriet i Oslo har to av DinSides journalister smakt seg gjennom syv ferdiglagde peppersauser og en Toros peppersaus i pulvervariant. Alle sausene får man tak i på dagligvarebutikkene.

Smakstesten viste fort at det er enkelte peppersauser man bør holde unna den gode biffen.

– Denne sausen smaker gugg og tapetlim, og lukter sykehus! var kommentaren fra vår kokk da han smakte på, ikke overraskende, en av testtaperne.


Denne sausen havnet nemlig på delt sisteplass, mens ett produkt utmerket seg på i den andre enden. Ironisk nok kommer alle disse tre sausene fra Toro.

Se hvordan vi har testet, og les resultatet for hver saus nederst i artikkelen.

Det er disse åtte peppersausene DinSide har testet. Foto: Elisabeth Dalseg
Kjøkkensjef Jan Dahdji studerer innholdet i de ferdige peppersausene. Foto: Elisabeth Dalseg
Peppersausene er testet sammen med ytrefilet. Foto: Elisabeth Dalseg
Fordelen med ferdigsaus er at den kun skal varmes opp. Det betyr dessverre ikke at den smaker godt. Foto: Elisabeth Dalseg
Også DinSides journalister har smakt på peppersausene, for å få en vurdering fra "folk flest". Foto: Elisabeth Dalseg
Hver saus er gitt et terningkast, som du kan se nederst i artikkelen. Foto: Elisabeth Dalseg
Vis mer



Skal du grille biffen? Slik blir den perfekt, hver gang


Toro Christian Potier fransk peppersaus
Denne varianten fra Toro falt i smak hos både kjøkkensjef Jan Dahdji og de to DinSide-journalistene. Peppersausen smaker godt sammen med kjøttet, og man kjenner at den inneholder konjakk. Sausen kan nok bli hakket for syrlig for enkelte, men er definitivt sausen med den mest spennende smaken.

Potier-sausen fra Toro kommer i en pakke med tre porsjonspakker, er dere flere enn to som skal spise, bør man ta i bruk alle tre pakkene.

Foto: Produsenten Vis mer

Pris: 25,40 kroner (Meny).




Jacobs Peppersaus
Dette er en gjennomført saus, hvor det ligger et god arbeid bak. Både konsistens og farge er perfekt, og det er brukt oksebuljong.

Sausen er imidlertid litt for søt, og smaker mye av søte grønnsaker som gulrot. Antakelig testens mest barnevennlige.

Vis mer

Pris: 29,90 kroner (Meny).




Mills peppersaus
Denne sausen har en veldig fin konsistens, men fargen er litt kjedelig. Den smaker passe sterk av pepper, samtidig som den minner om litt sterk kjøttkakesaus.

Likevel er dette en saus mange vil like, siden det har smaker som man er vant til.

Pris: 21,90 kroner (Meny).

Foto: Produsenten Vis mer



Stange peppersaus
Denne peppersausen er for tynn og suppete i konsistensen, som gjør at den ikke legger seg ordentlig på kjøtttet.

Den smaker av rå pepper, og har en litt krass smak, samtidig som den smaker søtt av karamell eller geitost. Smaken forsvinner veldig fort. For dårlig for testens desidert dyreste saus!

Foto: Produsenten Vis mer

Pris: 49,90 kroner (Meny).




Fjordland peppersaus
Peppersausen fra Fjordland har riktig konsistens og fin fylde, som gjør at den legger seg pent på biffen. Smaken er mild og smaker lite av pepper, men derimot mye av paprika.

Foto: Produsenten Vis mer



Knorr 3 pepper saus
DinSides journalist dobbeltsjekket pakken etter å ha hatt denne i gryten. Hadde vi plukket med oss en soppsaus? Denne peppersausen har en altfor tykk konsistens.

– Dette minner om tykk skogsoppsuppe, mener Jan Dahdji.

Den smaker også av sopp og av eddik, antakelig fordi den inneholder pepperkorn som har ligget i lake. Det som redder den fra en bunnplassering, er at den tross alt smaker pepper.

Foto: Produsenten Vis mer

Pris: 25,90 kroner (Kiwi).




Toro fiks ferdig peppersaus
– Dette lukter institusjon og sykehus, er første kommentar fra kjøkkensjefen på Grilleriet, som derimot syns konsistensen er riktig.

Det er ikke smaken.

– Dette smaker som gugg, gummi og tapetlim, og fargen er dessuten hel pyton, er konklusjonen.

Jan Dahdji tror smaken henger sammen med hva sausen faktisk er tilsatt, blant annet en stor andel rapsolje.

Foto: Produsenten Vis mer

Pris: 25,40 kroner (Kiwi).




Toro peppersaus (posesaus)
Vi har også smakt på Toros pulvervariant av peppersaus, ettersom dette er det enkle alternativet om man ikke skal lage peppersaus fra bunnen av. For Dahdji ble dette det første møte med posesaus noen sinne, og han studerte pakken interessert. Dessverre falt entusiasmen da den ferdige sausen kom på bordet.

– Denne lukter mugg, men har fin konsistens, mener Dahdji, som syns det smaker lite av sausen.

– Den har den typiske Toro-smaken, konkluderte DinSides journalist.

Dahdji peker på at det er en søtlig saus, men med en påfallende mangel: Det smaker hverken pepper eller peppersaus. En klar test-taper.

Pris: 13,90 kroner (Kiwi).