Fem gode grillråd - helt gratis

Gode råd og grilltips fra Craig Whitson.


  1. Krydderblandinger er kjøttets beste venn. Det kan være alt fra "kun" salt og pepper til "Cajun seasoning", eller din egen blanding. I forhold til marinader er krydderblandinger lettere å jobbe med, de gir minst like mye smak, og de er rimeligere å kjøpe inn.
  2. Ta kjøtt ut av kjøleskapet minst 30 minutter før grilling. Husk også å la kjøttet hvile når det er ferdig-grillet. Du får et garantert bedre produkt.
  3. Ha alltid aluminiumsfolie i nærheten. Den kan brukes til å holde maten varm og man kan lage foliepakker med all slags grønnsaker i. Disse foliepakkene kan lages klare på forhånd og legges på grillen akkurat når det måtte passe.
  4. Det finnes to måter å grille på: direkte – det vil si rett over kullene, eller indirekte - der kullene ligger kun på den ene siden av grillen, mens kjøttet ligger på risten over på motsatt side, den "kjøligere" delen av grillen. Kjøttet kan grilles over lengre tid uten at det blir svidd utenpå. Dette er veldig nyttig på større kjøttstykker. Lærer du deg disse metodene blir maten så mye bedre.
  5. Grill aldri uten caps. En god kokk bruker hodeplagg. En kul caps er også en god erstatning om du har glemt tørkepapir, grytekluter eller fluesmekker.
Kilde: www.matprat.no