<b>MYK OG SAFTIG.</b> Trikset er enkelt om du vil unngå at tortillaene tørker ut i ovnen: Pakk dem inn i fuktig bakepapir. Foto: FOOD COLLECTION / NTB SCANPIX
MYK OG SAFTIG. Trikset er enkelt om du vil unngå at tortillaene tørker ut i ovnen: Pakk dem inn i fuktig bakepapir. Foto: FOOD COLLECTION / NTB SCANPIXVis mer

Enkelt triks gir perfekte tortillaer til tacoen

Alt du trenger er bakepapir og litt vann.

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre fredagstacoen litt mer spennende.

Litt lime, koriander, hjemmelaget salsa eller guacamole, og du er et godt skritt på vei.

For vårt vedkommende ble tacomåltidet hevet flere hakk da vi oppdaget de myke tortillaene. Lettere å spise, mindre søl, og du kan pakke mye mer råvarer tacolefsene enn i de små, harde skjellene.

Tortillalefsene kjøper du vakuumpakket. For å tilberede dem tar du dem ut av pakken og pakker dem inn i aluminiumsfolie, og varmer i stekeovnen.

Vår erfaring tilsier da at den øverste og nederste har en tendens til å bli litt tørre og stive, nesten som tacoskjell, bare flate (og ikke frityrstekte).

TØRR I KANTEN: Det er ikke krise å pakke inn tortillaene i aluminiumsfolie, men vi synes ofte at den øverste og den nederste blir ofte så tørr og sprø at ingen har lyst på dem. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Liker du sprø tacolefser, er det bare å hoppe over resten, men om du foretrekker en lefse som ikke sprekker, men som kan rulles rundt fyllet, følg med nå. For med enkle grep får du fine, myke, varme, nesten saftige tacolefser.

Alt du trenger er bakepapir og litt vann.

Se også grepene som gjør tacomiddagen mer mex enn tex.

Du trenger:

En pakke tacolefser
Bakepapir
Vann

Sjekk vårt geniale triks for å unngå søl med tacoskjellene.

Slik gjør du:

Sett på stekeovnen. Du må gjerne følge anvisningene på pakken, vi pleier å sette på vanlig over- og undervarme ved 175 grader.

Riv av et stykke bakepapir som er stort nok til å brette rundt tacolefsene, slik at du dekker dem helt - og det sitter på plass.

KRØLL: For å unngå søl kan det lønne seg å krølle det litt sammen, men vær forsiktig så du ikke river det i stykker, det bør være helt, slik at du ikke slipper luften ut - da forsvinner litt av poenget med å fange fuktigheten inne i papiret. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


FUKT: Hold papiret under springen, i rennende kaldt vann. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


RIST: La vannet renne litt av papiret. Det skal være fuktig, men det bør ikke ligge for mye vann igjen, da blir den nederste tacolefsen for våt, og vil gå i oppløsning. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


PAKK: Legg tortillaene på papiret, pakk godt inn, og krøll sammen i endene, slik at du får en tett pakke. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


VARM: Ha i stekeovnen, og la dem ligge omtrent dobbelt så lang tid som du vanligvis ville hatt dem i ovnen, altså 10 minutter, om det står 5 minutter på pakken. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


FERDIG: Perfekt myke tortillas - hver gang. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Trikset plukket vi opp fra Jamie Olivers 30 minute meals; da han skulle lage indisk mat (i episode 36 på tv3 play, om du er interessert). Han laget imidlertid ikke tacolefser, men naanbrød, men det fungerer minst like godt på tacolefsene.

Har du et kjøkkentriks, som lar deg heve måltidet med enkle grep? Da vil vi gjerne høre fra deg, send oss en mail.