KAN DETTE GÅ BRA? Vi har kokt egg i mikrobølgeovnen. Foto: Berit B. Njarga
KAN DETTE GÅ BRA? Vi har kokt egg i mikrobølgeovnen. Foto: Berit B. NjargaVis mer

Egg i mikroen, sier du?

DinSide har prøvd seg på eggekoking i mikrobølgeovn. Det fungerte bedre enn forventet.

I svært mange norske hjem står det en mikrobølgeovn som utelukkende blir brukt til oppvarming av restemat og å lage mikro-popkorn.

Men det skal være fullt mulig å benytte en mikroølgeovn til langt flere ting enn dette.

For å sjekke om det faktisk er tilfellet, har vi testet ut et produkt spesielt beregnet på bruk i mikrobølgeovn, nærmere bestemt en morsom, liten egg-koker.

Husk!

Produktet som vi fant på det o store internettet, kom med en rekke advarsler. Derfor var skepsisen også stor før bruk - en skepsis egg-kokeren selv, etter uttrykket å dømme, delte med oss.

Derfor passet vi på å følge bruksanvisningen til punkt og prikke.

Slik bruker man egg-kokeren:

Husk å stikke hull i egget før koking. Foto: Berit B, Njarga Vis mer


Man skrur av lokket og tar ut den løse metalldelen som er inni. Deretter fyller man på med vann til den avmerkede streken.

Så stikker man et hull i den flateste enden av egget med nålen som følger med. Metalldelen og egget plasseres så inni egg-kokeren.

Tilslutt er det bare å skru på lokket og plassere egg-kokeren inni mikrobølgeovnen.

Og det gikk bra!

Skepsisen forsvant da første test-egg var ferdig. Egget ble kokt uten problemer - selv om resultatet ble en god del bløtere enn lovet.

Ifølge bruksanvisningen skal man nemlig la egget koke på full styrke i tre minutter for bløtkokte egg, og fem minutter for hardkokte egg. Dette var for kort koketid i begge tilfeller, og selv etter seks minutter var egget langt fra hardkokt.

Her er det grunn til å regne med at styrken på hver enkelt mikrobølgeovn spille inn, så det lønner seg å prøve seg frem til den perfekte koketid.

Dessuten er egg-kokeren upraktisk om man skal koke egg til flere - siden den kun koker ett egg av gangen.

Produktet er kjøpt på coolstuff.no, pris 59 kroner

Slik så egget ut etter fem minutter i mikrobølgeovnen. Foto: Berit B. Njarga Vis mer