<b>BRUK PIZZAOVNEN TIL MER ENN PIZZA:</b> Du kan bruke pizzaovnen til mange andre ting enn bare pizzasteking. Her lager vi wienerbrød med vaniljekrem, og de blir skikkelig sprø og luftige. Perfekt om du skal lage kun noen få til ettermiddagskaffen. Foto: KRISTIN SØRDAL
BRUK PIZZAOVNEN TIL MER ENN PIZZA: Du kan bruke pizzaovnen til mange andre ting enn bare pizzasteking. Her lager vi wienerbrød med vaniljekrem, og de blir skikkelig sprø og luftige. Perfekt om du skal lage kun noen få til ettermiddagskaffen. Foto: KRISTIN SØRDALVis mer

Du kan bruke pizzaovnen til mye mer enn bare pizza

Hvorfor begrense bruken til pizza, når den kan gjøre mye mer?

Skal vi tro bransjespådommene før jul, er det mange som har pakket opp pizzaovnen Pizza Dragon denne jula. Og har du fått en slik, er det bare å glede seg: Dinside har testet den og blitt såpass imponert at den står til terningkast seks.

Vi synes pizzaen blir fantastisk med Pizza Dragon, men ulempen er størrelsen på ovnen. For hvordan kan vi rettferdiggjøre å bruke så mye skapplass bare for å steke pizza iblant?

Her kommer svaret, som gjør det lettere å rettferdiggjøre plassbruken:

Pizza Dragon kan brukes til mye mer enn pizzasteking. Se bare her:

Dette er kun noen forslag til hva du kan lage i pizzaovnen utover vanlig pizza, og som vi har testet ut. Det finnes sikkert også flere muligheter, vi tipper at den vil funke bra også til for eksempel hjemmelagde tortillalefser, pitabrød, polarbrød og vanlige lefser.

Har du forslag til andre ting du kan bruke pizzaovnen til? Tips andre i debatten nedenfor.

Les også: Se testen av Pizza Dragon og se akkurat hvor fornøyd vi var

Wienerbrød

Vi har laget wienerbrød i pizzaovnen, med stort hell. Vi tok den enkle varianten, med butterdeigsplater og ferdig vaniljekrem.

Resultatet ble supersprø, luftige og deilige wienerbrød på 7-8 minutter.

Slik gjorde vi: Vi har kjevlet butterdeigsplater, lagt på ferdig vaniljekrem og brettet inn kantene. Wienerbrødene er stekt på varmeinnstilling 2, og justert til 2,5 etter noen minutter.

(Og ja, de kunne helt sikkert sett bedre ut, her får vi skylde på liten trening med denne typen bakst.)

ENKELT: Kjekt å lage wienerbrød i pizzaovnen når du bare skal ha noen får, som kanskje to eller fire til ettermiddagskaffen. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
SPRØ OG LUFTIGE: Vi laget noen superenkle wienerbrød ved hjelp av butterdeigsplater og ferdig vaniljekrem. De ble veldig sprø og luftige. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer




Boller

Vi har stekt boller i pizzaovnen. Vi har stekt med bare mel under og rett på stekeplaten, og vi har prøvd å steke med bakepapir under. Begge deler fungerer fint.

Resultatet ble luftige boller med skikkelig sprø bunn, og med et sjarmerende rustikt utseende.

Slik gjorde vi: Vi bakte boller på vanlig vis, og stekte noen i pizzaovnen samtidig med at vi stekte noen på vanlig måte i ovnen. Vi stekte dem på temperaturinnstilling 2. Bollene i pizzaovnen ble like luftige som de vi stekte på vanlig vis i stekeovnen, men de fikk en sprøere og tykkere skorpe på undersiden, og utseendet er mer sjarmerende rustikt.

Les også: Test av bollemiks - hvilken er best?

BOLLER: Vi stekte bollene i cirka 10 minutter i pizzaovnen, mot 8 minutter i stekeovnen. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
RUSTIKT STEINOVNSPREG: Bollene stekt i pizzaovnen (til høyre) får et mer rustikt steinovnsbakt preg, enn de som er stekt i vanlig stekeovn. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer




Nan-brød

Nan-brød er supert å steke i pizzaovnen. De trenger bare noen minutter på hver side, og du får luftige og sprø og nan-brød, med et deilig og autentisk steinovnsbakt inntrykk. Og ja, de både dufter og smaker supert.

Slik gjorde vi: Vi satte deig til nan-brød på vanlig måte etter oppskrift, og stekte dem et par minutter på hver side, på høyeste temperaturinnstilling. Her må du passe litt på, så det ikke blir brent.

PERFEKT TIL NAN: Pizzaovnen er perfekt til å steke nan-brød. Det tar kun noen få minutter på hver side. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer


Les også: Vi har testet to typer pizzastål

Tallerkenvarmer

På restaurant får du maten servert på varme tallerkener, for at maten ikke skal bli så fort kald. Kanskje skal du bruke pizzaovnen til nettopp dette også, når du serverer julematen eller nyttårsmiddagen?

Vi fikk plass til to middagstallerkener samtidig, og varmet dem litt på den laveste temperaturinnstillingen.

Dette kan du selvsagt også gjøre i stekeovnen (eller oppvaskmaskinen), og da får du varmet et større antall samtidig.

Har du forslag til andre ting du kan bruke pizzaovnen til? Tips andre i debatten nedenfor.

TALLERKENVARMER: Vi fikk kun plass til to middagstallerkener, og varmet dem på den laveste temperaturinnstillingen. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer