Ja, det er enkelt, men er det så mye verre å lage knekkebrød fra bunnen av?  Foto: Berit B. Njarga
Ja, det er enkelt, men er det så mye verre å lage knekkebrød fra bunnen av? Foto: Berit B. NjargaVis mer

Bør du lage knekkebrød med Toro-pose?

Eller kan du like gjerne bake det helt selv? DinSide har testet.

Toro og andre ferdigmatprodusenter tilbyr en rekke halvferdige produkter for å gjøre det enklere å bake selv. Deriblant selger de en fiks halvferdig knekkebrødmiks.

Spørsmålet er bare om denne Toro-posen er verdt å bruke penger på. For er det så vanskelig å lage dette helt selv?

Vi har testet ut både den halvferdige varianten fra Toro og en vilkårlig oppskrift funnet på nettet. Her er vår dom.

>> Se hvordan ferdigmaten egentlig ser ut

Toro Knekkebrød

Å lage knekkebrød fra Toro er enkelt:

  1. Du blander innholdet i posen med vann, og rører sammen.
  2. Deretter smører du deigen utover et bakepapir på en stekeplate.
  3. Etter 10 minutter i ovnen skjærer du deigen i passe store deler, før du steker knekkebrødene ferdig.
Den største utfordringen med knekkebrødene fra Toro, er å få fordelt deigen jevnt ut over stekebrettet. Ferdigproduktet inneholder ikke mel, og deigen blir derfor ganske kornete. Men etter noe tålmodig bruk av slikkepott får vi fordelt deigen noenlunde jevnt utover.

De ferdigstekte knekkebrødene blir sprøe og gode på smak, selv om de har en litt skarp bismak, muligens på grunn av mye linfrø i deigen.

Les også: Her kan du gjerne bruke ferdigpose

Her er produktet vi har testet opp not hjemmelagde knekkebrød. Foto: Berit B. Njarga
Du trenger få ingredienser og lite utstyr for å lage Toros knekkebrød. Foto: Berit B. Njarga
Ja, det er enkelt, men er det så mye verre å lage knekkebrød fra bunnen av? Foto: Berit B. Njarga
Deigen smøres ut på en stekeplate og stekes i ovnen. Her slet vi litt med å få fordelt deigen jevnt utover. Foto: Berit B. Njarga
Ferdige knekkebrød laget med Toros ferdigblanding. Foto: Berit B. Njarga

Slik lager man knekkebrød med Toro-pose:


Hjemmelagde knekkebrød

Undertegnede har aldri laget knekkebrød selv før, så vi søkte opp en tilfeldig oppskrift på grove knekkebrød på nettet, fra DinMat.no.

  1. Oppskriften besto av relativt mange ingredienser, og det er her ekstrajobben kommer inn sammenlignet med ferdigposen fra Toro: Å måle opp ingrediensene.
  2. Når det er gjort, er jobben videre derimot den samme. Først fordeler man deigen utover stekebrettet, som er enklere med den hjemmelagde deigen som har bedre konsistens.
  3. Så steker man knekkebrødene i ti minutter i stekeovnen, før man skjærer dem opp i passe biter og steker dem ferdig.
De hjemmelagde knekkebrødene blir sprøe og gode, uten bismak. Disse falt også bedre i smak hos husets prøvekaniner, uten at de visste hvilke knekkebrød de smakte på hver gang.

Disse ingrediensene brukte vi i de hjemmelagde knekkebrødene. Foto: Berit B. Njarga
Den hjemmelagde deigen var enklere å fordele utover stekeplaten. Foto: Berit B. Njarga
Ferdige, hjemmelagede knekkebrød. Same, but different? Foto: Berit B. Njarga

Slik baker man knekkebrød fra bunnen av:

Toro vs. hjemmelagd

Begge løsningene har sine fordeler og ulemper:

  • Med Toro knekkebrød slipper man å måle opp ingrediensene når man lager deigen. Bortsett fra dette er jobben den samme, og tida man sparer på å bruke det ferdige produktet er liten.
  • Ulempen med de hjemmelagde knekkebrødene er at de krever innkjøp av mange ingredienser, som man risikerer å ha stående ubrukt i ettertid.
  • Vil man lage knekkebrød jevnlig, er dette likevel det mest lønnsomme: Toro knekkebrød kostet 32 kroner, mens hver porsjon knekkebrød vi lagde selv kom på under en fjerdedel av denne prisen.
  • Vi likte smaken på de hjemmelagde knekkebrødene bedre, og som sagt er de langt billigere.
Så når det å lage hjemmelagede knekkebrød er så enkelt, er det unødvendig å kjøpe et ferdigprodukt – selv om du sparer to minutter på å slippe å måle opp ingredienser.

Les også: Er dette vidundermiddelet for grillristen?