Foto: Gaute Beckett Holmslet
Foto: Gaute Beckett HolmsletVis mer

Åpne hermetikken uten søl

Enkelt triks sparer deg for makrellflekker på skjorta.

Er du av dem som er lei av at lokket på makrellboksen spretter av slik at fiskestinkende tomatsaus spruter rundt deg?

Det var undertegnede også. Derfor prøvde jeg for en tid siden nye måter å åpne hermetikk på.

Skiv soppen i en håndvending

Videoen øverst i saken viser varianten jeg kom fram til.

Slik gjør du:

Trikset er ganske enkelt. Målet er å gi lokket en liten bøy den ene veien, slik at det blir vanskeligere å bøye den andre veien.

  • Løft opp håndtaket og punktér lokket.
  • Snu boksen slik at håndtaket peker vekk fra deg.
  • Klem på sidene med den ene hånden, mens du løfter håndtaket opp og bort fra deg med den andre hånden.
  • Hvis du bruker tommelen må du passe på å plassere den på "rammen" rundt - ikke på selve lokket (se videoen).
  • Fortsett bevegelsen i så stor bue som mulig. Du vil unngå at lokket "ruller" bakover.
  • Nå skal du ha et helt rett lokk, og dette kan du enkelt lirke løs uten at det spruter og blir søl.

Fungerer - stort sett

Før dere går helt bananas i kommentarfeltet: Dette trikset fungerer stort sett, men noen hermetikkbokser har veldig tynne lokk, noe som gjør det litt vanskeligere.

Del 15 cherrytomater på fem sekunder

Min erfaring er at det fungerer godt på tunfisk, makrell i tomat (både stor og liten) og leverpostei. Det fungerte ved en anledning ikke like bra på ananas.

Har du noen andre smarte triks er det bare å dele i kommentarfeltet!

Men får du likevel flekker på tøyet, kan du sjekke hvordan du fjerner flekkene her.