Legg merke til induksjonstoppen, hvor flere koke-soner nå kan kobles sammen. Foto: AEG
Legg merke til induksjonstoppen, hvor flere koke-soner nå kan kobles sammen. Foto: AEGVis mer

AEGs "Neue Kollektion" lanseres i Norge

I mange familier er kjøkkenet det nye utstillingsvinduet, og dette er stilen AEG vil du skal ha nå.

I følge tall fra Elektronikkbransjen ble det solgt nesten 1.250.000 store hvitevarer i 2010, og hovedtendensen er klar:

  • Vi pusser opp og bygger inn
  • induksjonsovner er den nye favoritten, med en økning på hele 21% i salget fra 2009 til 2010.
  • Det siste er kanskje ikke så rart, for i tillegg til å være rask, og barnevennlig, sparer du strøm med induksjon.

    Og dette har selvsagt tyske AEG fått med seg når de lanserer sin nye kjøkkenkolleksjon, stikkordene er nemlig innbygningsovner og skjulte løsninger der det er mulig, og materialvalget består enten i glass eller stål.

    Kjøkkenviftene er ikke lenger hva de en gang var. Foto: Produktbilder AEG
    Legg merke til induksjonstoppen, hvor flere koke-soner nå kan kobles sammen. Foto: AEG
    Innbygning er fortsatt en tydelig trend. Foto: Produktbilder AEG
    Foto: Produktbilder AEG
    Foto: Produktbilder AEG
    Foto: Produktbilder AEG
    Foto: Produktbilder AEG

    Se bilder fra den nye AEG-kolleksjonen her:

    Enklere i bruk, og praktiske finesser

    For alle som har hatt besøk av svigermor som ikke forstår hvordan en induksjonsovn faktisk virker, er det godt å vite at betjeningen av produktene nå skal være prioritert. Kontrollpanelene har nå berøringsfelter på glassflaten, med tydeligere grafikk enn før.

    Nytt av året er også en induksjonstopp kalt "MaxiSense", som gjør det mulig å tilberede mat i store avlange former. Trikset til AEG er altså å koble sammen flere induksjonssoner samtidig.

    –Produktene fra den nye kolleksjonen er ikke bare utviklet for de som forlanger maksimal ytelse, men også for dem som verdsetter et stilrent designuttrykk, skryter markedssjef Lena Wånemark i AEG Norge i dagens pressemelding.

    Store, men bare på innsiden Siden 60-cm i bredden fortsatt er standardmålene i norske kjøkken, er det på innsiden av produktene utviklingen har skutt fart.

    I følge AEG vil deres nye MaxiKlasse-ovns serie ha markedets største innvendige ovnsvolum. De nye ovnene skal også gi presis temperaturkontroll uansett hvor i stekovnen du plasserer maten. For matelskerne er det også godt å se at dampfunksjon heller ikke er glemt med modellen ProCombi.

    Se også: Huskeliste når du skal kjøpe komfyr

    De nye produktene er å finne i norske butikker i månedsskifte mars/april 2011, prisene er foreløpig ikke klare.

    Se også: Vaskemaskinen som kun bruker kaldtvann