2. Kjøkkenet

Kjøkkenet skal summe og tikke av moderne hjelpemidler. Og rutete kjøkkengardiner er bannlyst.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

For vi er ikke husmødre. Vi har dårlig tid.

Vi liker å lage mat. Vi liker duppeditter.

Og vi er svært glad i eksotisk mat fra andre verdenshjørner, særlig retter med mye krydder.

Gasser oss

Både mat fra Kina og Thailand blir best når den tilberedes i wokpanne. Det krever sterk varme, og da må vi ha en gasskomfyr.

Luksuriøst i stål, stein og kjølige farger i dette kjøkkenet fra danske HTH. Totalprisen er hele 150.000 kroner.
(Foto: Dag Yngve Dahle) Vis mer

Elektriske komfyrer varmer nemlig ikke godt nok.

Ovn, kjøkkenbenk og vifte er i stål. Det er stilig og enkelt å holde reint.

Vi hater nemlig å skrubbe fett og sausrester.

Og vi må ha god plass og rikelig med armslag. En egen kjøkkenøy er nødvendig.

Den har bordplate av polert stein - like lett å holde reint som stål.

Kjøleskap med stålfront og ekstern isbitmaskin fra amerikanske Amana. Pris: Rundt 40.000 kroner. (Foto: Dag Yngve Dahle) Vis mer

Kjøkkenredskapene er lett tilgjengelige i skuffene under. Alt må ligge til rette for en vellykket kveld. Menn kan lett bli hissige når de skal lage mat.

Iskald nytelse

Også kjøleskapet er i stål. Det har en både nyttig og festlig finesse - nemlig en egen isbitmaskin.

Isbitene kommer ut av åpningen på skapets venstre dør.

Dette kan være hendig og absolutt nødvendig når fotballkampen eller filmen begynner.

Kaffeluksus

Og vi liker kaffe. Ikke lunkent kaffekanne-skvip med en irriterende smak av vann.

Gi oss ordentlig kaffe. Sterk, mørk og aromatisk kaffe.

Standsmessig espressomaskin fra Francis Francis. Pris: 9.900 kroner.
(Foto: Dag Yngve Dahle). Vis mer

Til det kan vi ikke ha en kaffetrakter til 198 kroner fra nærmeste el-marked.

Ekte kaffe lages i skikkelige espressomaskiner.

Og mange av dem er en nytelse for øyet.

Da er det bare å skjerpe kokkeknivene og hente fram vinen.