Billigst på innboforsikring

Publisert: Onsdag 29. oktober 2003 kl 03:30

Gigantene Gjensidige og If er dyre på innboforsikring. Aller minst lommebokvennlig i Norge er likevel Vesta.


Dinside Vesta forlanger nemlig nesten 2.500 kroner i året for en standard innboforsikring med beskjedne vilkår:

 • 500.000 kroner i forsikringssum og 4.000 kroner i egenandel.

  Forskjellene

  Vesta er dessverre ikke alene om å ta seg godt betalt. If og Sparebank1 følger hakk i hæl med vel 2.300 kroner for samme forsikring.

  Forsikringsselskapene har nylig økt prisene drastisk. Grunnen? Kundene svindler så mye, sier selskapene.

  Det virker som storselskapene har benyttet anledningen til å legge på prisene mer enn sine mindre konkurrenter. Prisforskjellene har nemlig økt siden sist DinSide sjekket prisene.

  Nå tar Vesta omlag dobbelt så mye som de billigste konkurrentene, hvor forsikringen koster kun ned mot 1.100 kroner. Det gjør at Vesta er 117 prosent dyrere enn billigste selskap.

  Se hvilke selskaper som er billigst


  De voldsomme prisforskjellene gjør at du sparer desto mer på å velge de billige selskapene.

  Tryggere

  Synes du det er praktisk å ha et lokalt kontor å gå? Ifølge Forbrukerrådet er vilkårene i dag relativt like hos de ulike aktørene. Er prisen viktigst, er det derfor relativt trygt å velge de små, men billige selskapene.

  Og dette gjelder både før og etter skade.

  Enkelte av selskapene stiller samtidig spesielle krav for i det hele tatt å selge deg innboforsikring.

  Særkraven

  Krever ekstralås. Gjensidige Nor opererer med et krystallklart krav for å redusere risikoen for innbrudd og dermed utbetaling: Du må ha en en godkjent sikkerhetslås på ytterdøra. Uten den nekter selskapet å forsikre innboet ditt.

  Krever konto. DnB-eide Vital krever at du er nettbankkunde i DnB eller Postbanken, mens Sparebank1 krever at du er kunde i en av bankene deres.

  Færre totalkundekrav. Forsikringsselskapene har åpenbart lempet på kravene om totalkundeforhold, som var utbredt for et par år siden. Nå er det kun Enter og Tennant som krever at du tegner tre eller flere forsikringer der.


 • forsikring

  Nye tester på Dinside

  Fem DAB-radioer i budsjettklassen

  TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

  Pølsa med 30 prosent grønnsaker

  Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

  Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

  Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

  Har du noe å tilføye?

  Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

  RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil