Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Nå kan du få DAB-radioen vist i displayet på denne måten. (Foto: Produsenten)
Nå kan du få DAB-radioen vist i displayet på denne måten. (Foto: Produsenten)

DAB i bil: Dette er løsningen

En ny løsning for deg som kun har vanlig FM-radio i bilen.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide For en tid tilbake meldte myndighetene om en planlagt stenging av FM-båndet i 2017. Meldingen var klar. De ønsker alle radiolyttere over til DAB-teknologien, som tvinger seg frem. Hovedgrunnen er at FM-nettet snart er fullt, mens Digital Audi Broadcasting har plass til enda flere kanaler.

Siden meldingen om stenging av FM-båndet kom har diskusjonene gått heftig, blant annet i debattfeltet her på DinSide.


LES OGSÅ: FM-RADIOEN SKAL DØ

Utfordringen er at alle, og da mener jeg alle, landets FM-radioer mister kontakt med omverdenen. Dette gjelder også i bilen, men det finnes flere løsninger. Noen av dem har vi allerede skrevet om, som blant annet disse to.

Slik kan DAB-radioen vises i displayet på bilen din. Her i en BMW. (Foto: Produsenten)
Slik kan DAB-radioen vises i displayet på bilen din. Her i en BMW. (Foto: Produsenten)


Ny løsning

Nå har Dension kommet med et helt nytt alternativ, og med en annen teknologi enn de vi har skrevet om tidligere. Løsningen for de fleste vil som kjent bli å hekte en dings sammen med deres eksisterende radio, for på den måten ta inn DAB-kanalene, og deretter konvertere dette til et signalspråk som den eksisterende radioen forstår.

Kjente løsnigner

Dette kan eksempelvis være gjennom en FM-modulator som omvandler DAB-signalene til FM-signaler, som igjen tas inn av den ordinære radioen. Et annet alternativ kan være at DAB-signalene omvandles til et ordinært linjesignal, og tilleggsdingsen kobles sammen med bilradioen gjennom en av dens linjeinnganger.

Problemet har vært at ikke alle biler har slike innganger, og for disse har det til nå vært FM-løsningen som har vært aktuelt.

Kan Media-DAB være en løsning?

Beste til nå?

Dension DAB-U er nemlig ment for biler med en USB-tilkobling.

Og det er det altså veldig mange av dagens bilmodeller som har, enten direkte i fronten på selve bilanlegget eller i midtkonsollen. Den gode nyheten er altså at du, så sant du har en USB-kontakt med mulighet for å ta imot en minnepinne, også kan bruke den nye løsningen DAB-U fra Dension.

Vises i displayet

Med denne får du enheten opp i displayet, og radiokanalene dukker opp som mp3-filer på hovedanlegget. Radiokanalene strømmes så i sanntid fra Dension DAB-U til hovedanlegget, så her får du heller ingen andre enheter å forholde deg til.

Dingsen fra Dension er rett og slett bare en svart boks som kobles til, og gjerne gjemmes et sted hvor den ikke er i veien eller synlig. Bare husk at den også må være tilkoblet egen antenne.

En annen smart løsning

Snart i salg

Enheten støtter både DAB og DAB+ og kommer på markedet fra november engang. Prisen er i følge importøren AutoHiFi as i Trondheim 1.595 kroner.

LES ALT OM DAB HER

.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
 • Galleripris:
  2 200,-

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
 • Galleripris:
  20 000,-

Damien Hirst

For the Love of God
For the Love of God
 • Galleripris:
  45 000,-