Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Et nettbrett behøver ikke koste mange kronene hvis behovet begrenser seg til å surfe på nettet, betale regninger, lytte til musikk og se video. Men noen begrensninger må de budsjettbevisste leve med. (Foto: Bjørn Eirik Loftås - alle bilder)
Et nettbrett behøver ikke koste mange kronene hvis behovet begrenser seg til å surfe på nettet, betale regninger, lytte til musikk og se video. Men noen begrensninger må de budsjettbevisste leve med. (Foto: Bjørn Eirik Loftås - alle bilder)
Minitest:

Acer Iconia B1

Nettbrett til gi-bort-pris. Hva er ulempene?

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Som vi varslet i vår "nyttårstale" vil det dukke opp mange nye nettbrett i 2013. Felles for en stor del av dem er lave priser. Vi har allerede testet dette fine brettet fra Andersson, som koster rundt 1300 kroner, men det er nå mulig å finne Android-baserte brett til godt under tusenlappen - og nå kommer også de store produsentene på banen.

990 kroner

Acer lanserte for eksempel nettopp sitt Iconia B1-brett, som selges flere steder til under tusenlappen. Det er oppsiktsvekkende lav pris fra en anerkjent produsent, synes vi. Men man får som regel det man betaler for, er vår erfaring.

Her er en kjapp titt på spesifikasjonene:

 • 7" kapasitiv berøringsskjerm, 1024 x 600 piksler
 • Android 4.1 (Jelly Bean)
 • MediaTek 1,2 GHz dual-core prosessor
 • 512 MB RAM, 8 GB Flashminne til apper og lagring
 • 0,3 megapiksels frontkamera
 • GPS
 • Trådløst nett (b/g/n)
 • Bluetooth 4.0
 • MicroSD-spor (for utvidelse av lagringskapasiteten med inntil 32 GB)
 • Li-ion oppladbart batteri
 • Mål: 197 x 128 x 11 mm
 • Vekt: 320 gram
 • Pris: Fra 990 kroner (jf Prisjakt 9.4.2013)


Utstyrsmessig er ikke dette så aller verst, men vi merker oss at skjermen har relativt lav oppløsning i forhold til dyrere brett, minne og lagringsplass er en klar begrensning, og materialvalget er så som så, plasten gir ikke noe utpreget kvalitetsfølelse.

Litt over 1 cm tykkelse kan vi fint leve med.
Litt over 1 cm tykkelse kan vi fint leve med.


Både for- og bakside er av plast.
Både for- og bakside er av plast.


Enkel skjerm

Vi merker oss også at skjermen bør betraktes rett forfra for best fargegjengivilse og kontrast. Dette var ikke noe problem med IPS-skjermen på det omtalte Andersson-brettet. Sitter du med brettet i fanget er det ikke noe stort problem, men om du legger brettet på bordet eller i senga kan det noen ganger bli en utfordring for eksempel å lese tekst.

Brettet har en høyttaler på baksiden. Lyden er ikke noe å skryte av, så her er det bare å koble til hodetelefoner med det samme.

Lyd, av/på og mic sitter øverst til høyre.
Lyd, av/på og mic sitter øverst til høyre.


Fungerer bra til det meste

Prosessoren er ikke av de sterkeste. Likevel er det ikke noe problem å spille av HD-videoer i 720P, men enkelte av våre full HD-klipp slet brettet litt med. Det var også enkelte klipp som ikke lot seg spille av, men ved å installere nyeste RealPlayer (!) fra Google Play, gikk det glatt. Og slik er det heldigvis blitt, Google Play er nå full av apper som løser de fleste behov innen medieavspilling.

Vi testet også Netflix-appen. Den fungerte helt fint, men etter spoling hadde den en tendens å hakke under avspillingen. Ved å trykke på "hoppe-10-sekunder-tilbake-knappen" ble som regel avspillingen normalisert igjen.

Brettet fungerer fint til video. Her: Netflix. (Foto: Bjørn Eirik Loftås)
Brettet fungerer fint til video. Her: Netflix. (Foto: Bjørn Eirik Loftås)


Nett-TV (NRK) fungerte bra, og musikkstrømming med Spotify fungerte utmerket. Vanlig nettsurfing og enkle spill er heller ikke noen stor utfordring, selv om vi har opplevd litt rykk og napp på nettsider med mye tung grafikk og animasjon.

Batteritiden virker å være temmelig middels. Vi har ikke gjort nøyaktige målinger, men etter intensiv testing et par timer var batteriindikatoren nesten på halv. Men at batteriet bør holde til et par-tre spillefilmer på flyreise, er overhengende sannsynlig.

Konklusjon

Til tross for at denne minitesten resulterte i terningkast tre er ikke dette et brett vi vil fraråde til alle brukergrupper. Det fungerer faktisk bra til det aller, aller meste, men skjerm, materialvalg og kapasitet vil være en klar begrensning for mer avanserte brukere. Men som underholdningsdings for barna i baksetet til langtur i bilen er den helt super. Og til den prisen, da gitt!

Her finner du flere ferske nettbrett-tester


Testresultat

Acer Iconia B1

Totalkarakter: terningkast 3
Negativt

Billig, funksjonsrik, fungerer bra til det meste.

Negativt

Enkel skjerm og materialvalg, begrenset minne og lagringsplass.

annonse
Finn lignende produkter fra:
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Kjell Nupen

Sentimental reise
Sentimental reise
 • Galleripris:
  9 000,-

Nico Widerberg

Familie
Familie
 • Galleripris:
  6 500,-

Silvia Papas

Miami vice
Miami vice
 • Galleripris:
  7 000,-