Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
 (Foto: Berit B. Njarga)
(Foto: Berit B. Njarga)

Her krever de seks måneders gyldighet på passet

En rekke land krever at passet er godt innenfor utløpsdato ved innreise.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Planlegger du å reise til varmere strøk i sommerferien? Da er det ikke godt nok å sjekke at passet ikke har gått ut på dato. En rekke populære ferieland krever nemlig at passet er gyldig i flere måneder ved innreise.

>> Nei, du kan ikke reparere passet ditt!

Seks måneders gyldighet

Flere land krever at passet er gyldig i hele seks måneder fremover i tid ved ankomst til landet.

Dette gjelder ikke minst ett av nordmenns favorittreisemål, Thailand.

Det samme kravet gjelder ifølge UDs landsider de fleste land i Asia, som Singapore, Malaysia, Fillipinene, Brunei og Forente arabiske emirater.

Det er også verdt å merke seg at de stiller det samme kravet til passet ditt selv om du kun mellomlander på vei til et annet land. Både Singapore og Forente arabiske emirater (Dubai) er vanlige steder for transit om man reiser lenger østover.

Men også land som ligger langt nærmere Norge har lignende krav.

Også Tyrkia og Egypt krever at passet er gyldig i minimum seks måneder etter innreise, mens Bulgaria stiller krav om tre måneders gyldighet.

Er du usikker på om et land du skal reise til stiller slike krav, bør du sjekke på UDs landsider, eller hos landets ambassade.

Skal du reise med barn, er det viktig å huske på at barns pass har langt kortere gyldighet, og bare er på to år for de minste barna. Dobbeltsjekk derfor at deres pass er innenfor gyldighetskravene til landet du skal besøke.

Les også: Sjekk om du bør registrere deg hos UD før du reiser

Egne regler fra USA

Mange nordmenn drar på ferie til USA, men det krever at du har orden i sysakene.

For innreise uten visum må du for det første ha et pass som er maskinlesbart. Er det utstedt etter 26. oktober 2005 må det dessuten inneholde biometriske kjennetegn. Med et håndskrevet pass må man søke om visum for innreise. Dette betyr at et nødpass du skaffer deg i siste liten ikke vil kunne benyttes for å reise til USA.

Minst 72 timer før avreise må du dessuten søke om ESTA, som står for Electronic System for Travel Authorization og ble innført i 2009. Det gjør du ved å fylle ut ESTA-skjemaet. Dette koster 14 dollar.

Glemmer du å gjøre dette, risikerer du å bli nektet ombordstigning på flyet til USA, slik dette ekteparet smertelig fikk erfare.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Damien Hirst

For the Love of God
For the Love of God
 • Galleripris:
  45 000,-

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
 • Galleripris:
  20 000,-

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
 • Galleripris:
  2 200,-