Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
ET NYTT HÅP: Huawei håper å bli enda større, og skal konkurrere med Ascend P2. (Foto: Ole Petter Baugerød Stokke)
ET NYTT HÅP: Huawei håper å bli enda større, og skal konkurrere med Ascend P2. (Foto: Ole Petter Baugerød Stokke)
SNIKTITT:

Huawei Ascend P2

Kineserne vil fortsette å satse knallhardt, og lanserer oppfølgeren til fjorårets overraskelse.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide "Årets store overraskelse" kalte vi mobilen Huawei Ascend P1 da vi testet den i fjor. Den var billig, og den var god. Men ikke riktig god nok.

Det håper det kinesiske selskapet å rette opp i år, når de nå lanserer Huawei Ascend P2.

- Det er nå ti år siden vi begynte med mobiler og forbrukerfokus. Og det har vært krevende, innrømmet merkedirektør Amy Lou fra scenen under pressekonferansen på Mobile World Conference i Barcelona.

Konferansen starter ikke offisielt før i morgen, men Huawei klarte ikke å holde seg. Og DinSide var på plass da sirkuset startet.

Lou varsler at de nå satser for fullt, og hevder å allerede være den tredje største smarttelefonprodusenten i verden, med 23 millioner enheter solgt i 2012.

- Det tar tid å etablere et merke. Og vi må fortjene at folk vil kjøpe produktet vårt, sa Lou.

Løsningen i år skal altså hete Ascend P2. Og i hele sin gjennomgang av telefonen viste de til hvordan deres mobil skulle være bedre enn konkrete konkurrenter, som Samsung Galaxy SIII.

Her ser du DinSides raske gjennomgang av telefonen:


Les også: Sjekk denne nye supertelefonen!

Støtter raskere LTE

Huawei Ascend P2 har en 4,7 tommer stor skjerm, med 1280 ganger 720 piksler. Den kjører en prosessor fra Hisilicon, klokket til 1,5 GHz over fire kjerner.

Kameraet har 13 megapiksler, og HDR-video, slik også HTC One skal få. RAM-en ligger på én gigabyte, mens det interne minnet har fått 16 gigabyte.

- Dette er verdens raskeste mobil! lovet Huawei fra scenen, men her snakker vi ikke om ren prosessorkraft.

Det de henviser til, er at den støtter LTE-standarden CAT4. Dette skal kunne gi nedlasting på 150 Mbps, men foreløpig er vanlig LTE mye å håpe på for mange, så dette er det mange som ikke får noen glede av.

Det du derimot kan få glede av, er batteritiden. Huawei hevder å ha knotet det til så den krever mindre strøm enn vanlig, og batteriet ligger på respektable 2.420 mAh.

Her ser du flere bilder av Huawei Ascend P2:


Huawei Ascend P2 er ikke noen toppmobil i ordets rette forstand, spesielt ikke etter at HTC lanserte sin One nylig, med blant annet 1080p-skjerm. Men P2 blir relativt rimelig: Veiledende pris er 399 euro. På skrivende tidspunkt tilsvarer dette omlag 3.000 kroner.

Les også: Den lar deg bruke det gamle iPhone-utstyret

Ser bra ut

DinSide fikk så vidt fiklet litt med telefonen, og førsteinntrykket er absolutt godt.

Akkurat som forløperen P1 ser den ut til å være svært responsiv. Og akkurat som forløperen, er den både lett og tynn. Men ikke like tynn som før; tykkelsen er nå 8,4 millimeter. Visstnok fordi kameraet tar såpass mye plass.

Programvaren har fått kraftige modifikasjoner denne gangen, så du kan ikke regne med en så ren Android-opplevelse som på P1. Men heldigvis ser den ut til å være responsiv. Om den også er funksjonell, får vi nærmere på når vi får den inn til test.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Nico Widerberg

Familie
Familie
 • Galleripris:
  6 500,-

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
 • Galleripris:
  20 000,-

Runi Langum

Lilje
Lilje
 • Galleripris:
  3 600,-