Prøv Android-"nettbrett" på PC-en

Nysgjerrig på hvordan Android fungerer på nettbrett? Da kan denne emulatoren være det du har ventet på. (Se demonstrasjon i videoen over.)

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Android-plattformen så dagens lys allerede i 2008. Den gang var det et operativsystem myntet på mobiler, senere kom også versjoner myntet på nettbrett. Opplevelsen har blitt mye mer brukervennlig fra og med versjon 4.x, men er likevel ganske annerledes enn på brett med Windows RT/8 og Apples iOS.

Hvis du lurer på om Android-nettbrett er noe for deg, kan du prøve Android på PC-en gjennom den enkle emulatoren WindowsAndroid. Programmet lar seg installere og kjøre som hvilket som helst annet Windows-program, og lar deg kjøre Android 4 Ice Cream Sandwich i et vindu.

Les også: Her er Panasonics supernettbrett

Grei måte å lære på

Ved hjelp av musen (eller fingrene hvis du har berøringsskjerm) kan du prøve et knippe apper, tilpasse innstillinger til eget ønske, og få en føling med hva Android innebærer i praksis.

Dette er en enkel måte å prøve ut Android på.
Dette er en enkel måte å prøve ut Android på.


Se video øverst i saken

Du kan også installere flere apper, men ikke via Google Play. Du må rett og slett få tak i APK-filene og plassere dem i app-mappen under programkatalogen.

Virker noe uferdig

Vi kjørte WindowsAndroid i Windows 8, og emulatoren hadde en tendens til å krasje da vi testet den. Det gikk imidlertid bedre da vi valgte å kjøre den i Windows XP-kompatibilitetsmodus (høyreklikke på programikonet, Egenskaper, Kompatibilitet).

Absolutt verdt en titt, hvis du er nysgjerrig på Android-nettbrett, og helt gratis naturligvis. Du finner mer informasjon og kan laste ned emulatoren fra Addictivetips.com.

Les også: Godt nettbrett til 1290 kroner
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
  • Galleripris:
    2 200,-

Nico Widerberg

Familie
Familie
  • Galleripris:
    6 500,-