Prøv Android-"nettbrett" på PC-en

Publisert: Tirsdag 5. februar 2013 kl 13:12

Nysgjerrig på hvordan Android fungerer på nettbrett? Da kan denne emulatoren være det du har ventet på. (Se demonstrasjon i videoen over.)


Dinside Android-plattformen så dagens lys allerede i 2008. Den gang var det et operativsystem myntet på mobiler, senere kom også versjoner myntet på nettbrett. Opplevelsen har blitt mye mer brukervennlig fra og med versjon 4.x, men er likevel ganske annerledes enn på brett med Windows RT/8 og Apples iOS.

Hvis du lurer på om Android-nettbrett er noe for deg, kan du prøve Android på PC-en gjennom den enkle emulatoren WindowsAndroid. Programmet lar seg installere og kjøre som hvilket som helst annet Windows-program, og lar deg kjøre Android 4 Ice Cream Sandwich i et vindu.

Les også: Her er Panasonics supernettbrett

Grei måte å lære på

Ved hjelp av musen (eller fingrene hvis du har berøringsskjerm) kan du prøve et knippe apper, tilpasse innstillinger til eget ønske, og få en føling med hva Android innebærer i praksis.

Dette er en enkel måte å prøve ut Android på.


Se video øverst i saken

Du kan også installere flere apper, men ikke via Google Play. Du må rett og slett få tak i APK-filene og plassere dem i app-mappen under programkatalogen.

Virker noe uferdig

Vi kjørte WindowsAndroid i Windows 8, og emulatoren hadde en tendens til å krasje da vi testet den. Det gikk imidlertid bedre da vi valgte å kjøre den i Windows XP-kompatibilitetsmodus (høyreklikke på programikonet, Egenskaper, Kompatibilitet).

Absolutt verdt en titt, hvis du er nysgjerrig på Android-nettbrett, og helt gratis naturligvis. Du finner mer informasjon og kan laste ned emulatoren fra Addictivetips.com.

Les også: Godt nettbrett til 1290 kroner

gratisprogram android nettbrett

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil