Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Lekker, men det er en grunn til at det følger med hvite hansker i pakken. (Foto: Per Ervland)
Lekker, men det er en grunn til at det følger med hvite hansker i pakken. (Foto: Per Ervland)
TEST:

Klipsch Gallery G17 AIR

Høyttaleren som kan gi TV-en din nytt liv.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Klipsch G17 er ganske enkelt en aktiv høyttaler som spiller av trådløs musikk via AirPlay-teknologien.

Heldigvis har den mer å by på.

Vi synes nemlig Klipsch har vært smarte på to områder: For det første har den en mini-jack-inngang som gjør at du enkelt kan koble den til TV-en din, og for det andre kan du ta av foten og i stedet henge den rett på veggen.

På baksiden er det nemlig feste for veggoppheng, og siden de aller fleste nye TV-er i dag har svært dårlig lydkvalitet, vil du her kunne få en klar forbedring av TV-lyden med enkle grep.

Dette er verdt å ha i tankene for de som ikke har lyst på et komplett surroundanlegg i stua.

Dette får du

Den sorte glinsende overflaten gir definitivt et glossy preg, men at dette ikke er noen plastleke kjenner du med en gang du tar på den.
Hvis du vil skjule elementene følger det med en filtduk som enkelt settes på plass. (Foto: Per Ervland)
Hvis du vil skjule elementene følger det med en filtduk som enkelt settes på plass. (Foto: Per Ervland)

Egenvekten klokker for eksempel inn på nesten 3,5 kilo, og både høyttalerkabinett og fot er solide saker. Den medfølgende foten festes enkelt med et par skruer, men om du vil, kan du som nevnt også henge G17 direkte på veggen, og det tror jeg faktisk mange vil velge å gjøre.

Klargjort for veggmontering, det liker vi. (Foto: Per Ervland)
Klargjort for veggmontering, det liker vi. (Foto: Per Ervland)
I praksis er det dog et lite minus her: For velger du veggmontering mister du også tilgangen til USB-inngangen. Feste for veggoppheng gir uansett pluss i margen hos oss, da dette ofte er tilleggsutstyr hos konkurrentene.

Vi synes den glossy finishen er tøff, men ulempen er at støv og fingermerker har en egen evne til å bli svært synlige. Det har tydeligvis Klipsch også fått med seg, for i esken følger det nemlig med et sett hvite bomullshansker. Her kan du altså ta på hanskene når du monterer eller betjener enheten, men det viktigste er nok at hanskene også kan brukes til å tørke anlegget rent. Uansett, denne lille gesten får fram smilet hos oss.

På to områder har midlertid Klipsch spart penger: Den medfølgende fjernkontrollen i kredittkortformat er nemlig ikke mye å skryte av. Vi har likevel ikke trukket for dette, da dette i all hovedsak er et produkt som vil bli betjent av din iPhone, iPod Touch eller iPad. Vi synes også det er synd at G17 Air ikke har integrert strømforsyning. Her får du stedet en koloss av en strømadapter på strømledningen, og det er verdt å ha i bakhodet hvis du er allergisk mot kabelrot i stua.

Kule hansker, gigantisk strømforsyning og en litt simpel fjernkontroll. Jaja. (Foto: Per Ervland)
Kule hansker, gigantisk strømforsyning og en litt simpel fjernkontroll. Jaja. (Foto: Per Ervland)


På høyre side får du for øvrig betjeningsknapper, men bortsett fra av og på-knappen, vil disse antagelig kun bli brukt den første gangen du kobler den til nettet.

Klipsch G17 Air i bruk

Ved å følge bruksanvisningen fikk vi G17 koblet til vårt trådløse nett i løpet av 5 minutter, og for å gjøre prosessen enda enklere, har Klipsch også lansert en egen app som tar deg gjennom prosessen steg for steg. Dette er uansett så enkelt som vi forventer i dag.

Det er imidlertid verdt å få med seg at G17 også har PlayDirect-funksjon. Er du på et sted der det ikke finnes noe trådløst nett, kan du altså koble den direkte til din i-enhet (trådløst) og fortsatt nyte musikken. At du dermed kan ta med G17 på hytta eller i garasjen øker i hvert fall nytteverdien for oss, og dette gir pluss i margen.

Men hva med lyden? På innsiden har Klipsch plassert en 60 watts forsterker, med til sammen to bass- og to diskantelementer, og vi synes dette låter helt som forventet: Lyden er stram og fin, og har definitivt bra med fylde så lenge volumet ikke blir for høyt.

I en liten leilighet eller som TV-lyd er altså dette gode greier, men blir rommet for stort eller din partyfaktor for høy finnes det bedre alternativer.Konklusjon

At AirPlay har vært en dundrende suksess for Apple er lett å forstå: Oppsettet er enkelt, lydkvaliteten er god, og ikke minst er funksjonen stabil og enkel i bruk. Dette ser vi heldigvis her også: Klipsch G17 Air er både enkel å bruke og plasseringsvennlig.

Klipsch er imidlertid et merke som har kravstore fans, og hvorvidt de blir like begeistret er en annen sak. For til tross for at G17 Air dytter godt med luft ut gjennom luftekanalen på venstre side når du øker volumet, så spiller den heller ikke overvettes høyt.

Når det gjelder høy partyfaktor blir den for eksempel glatt forbikjørt av B&W Zeppelin, som riktignok også er en dyrere modell. G17 er imidlertid langt mer plasseringsvennlig, og enda bedre egnet som TV-høyttaler, og det er altså det siste vi anser som G17 Airs paradegren. Der gjør den nemlig en svært god jobb, og det er det som vipper karakteren opp til en femmer hos oss.

Testresultat

Klipsch Gallery G17 AIR

Totalkarakter: terningkast 5
Negativt

God lyd, velbalansert, fin spredning med tanke på størrelse. Vanlig AirPlay og DirectPlay. Bordstativ og veggfeste, perfekt som TV-høyttaler. Hvite hansker er bonus.

Negativt

Den kunne godt spilt enda høyere. Svært stor strømforsyning.

annonse
Finn lignende produkter fra:
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
  • Galleripris:
    20 000,-

Silvia Papas

Miami vice
Miami vice
  • Galleripris:
    7 000,-