TEST: Opel Signum 1.8 Elegance

Publisert: Fredag 18. juli 2003 kl 03:30

"Fresh thinking - better cars" lyder Opels nye slagord. Om bilene er så mye bedre enn andre, kan diskuteres. Men det er et faktum at Opel for tiden representerer frisk tenkning.


Dinside Som de fleste DinSide-lesere har fått med seg, har vi belønnet Opel Meriva med mange lovord. Bagrunnen for vår begeistring over den nye minifleksibilen, er den smarte bakseteløsningen. Med Signum viser Opel at nettopp nye og smarte løsninger er høyt prioritert der i gården. Signum kan nemlig hevde seg i konkurranse med rendyrkede fleksi- og flerbruksbiler.

Et fjerde alternativ

Signum, som på latin betyr kjennetegn, er basert på samme plattform som Vectra. Vectra finnes allerede i en sedan og en kombikupé-utgave og en stasjonsvogvariant er ventet mot slutten av året. Hva er da vitsen med Signum?

Jo, Signum skal være et fjerde alternativ, et alternativ for den som ønsker en bil utenom det vanlige. Signum er nemlig en slags krysning mellom en kombikupé og en stasjonsvogn. Den er nesten 464 centimeter lang og dermed like lang som en mellomklasse-stasjonsvogn. Den har også en svært lang akselavstand, 283 centimeter.

Brede C-stolper

Men det som skiller Signum fra en ordinær stasjonsvogn, er fraværet av lasteromsvinduer. I stedet har Signum et par usedvanlig brede bakdører og en massiv C-stolpe. En sterkt skrånende bakpart bidrar også til at bilen etter vårt syn får en mer sportslig fremtoning enn det man vanligvis forbinder med stasjonsvogner.

Signum leveres med en rekke ulike motoralternativer, blant annet en 3,0-liters dieselmotor og en 3,2-liters bensin-V6er. Vi valgte imidlertid det rimeligste motoralternativet, en 1,8-liters firer. Holder det for en bil som veier 1.480 kilo? Les mer om motor og kjøreegenskaper her.

opel signum signum opel test

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil