TEST:

Andersson ADT 1.0 nettbrett

Publisert: Tirsdag 22. januar 2013 kl 14:51

Ser du etter et billig nettbrett, gjør du ikke noe dumt kjøp hvis du velger dette.


Dinside Det er morsomt å følge utviklingen på nettbrettfronten, ikke minst når det gjelder Android-baserte brett. Det finnes svært mange produsenter, og utviklingen er rivende, både på tilgjengelighet, pris og kvalitet. Hvis du synes Apple- og Microsoft-baserte nettbrett blir for kostbare, finner du nå mange Google-baserte brett til langt lavere priser.

Andersson ADT 1.0 er et eksempel på at bra kvalitet ikke behøver å koste skjorta. Dette kompakte brettet har en 7 tommers berøringsskjerm og bakside av børstet metall (aluminium), og gir absolutt et inntrykk av å være "hel ved", til tross for sin lave pris.

Her er noen av de viktigste egenskapene:

 • 7" IPS berøringsskjerm (inntil 5 punkter), 1280 x800 piksler
 • Dobbelkjernet Rockchip 3066 prosessor, 1,6 GHz
 • 1 GB RAM
 • 16 GB flashlagring
 • Android 4.1.1 operativsystem
 • MicroSD-minnekortleser (inntil 32 GB)
 • Mini-HDMI-utgang
 • Trådløst nett (b/g/n)
 • Bluetooth 4.0
 • 2 stk kamera, 2 MP + VGA
 • Li-ion oppladbart batteri, maks 5 timer batteritid
 • Mål: 185 x 130 x 10 mm
 • Vekt: 315 gram
 • Pris: fra 1290 kroner (jf Prisjakt 22.01.2013)

Spesifikasjonsmessig er dette mye mer 2011 enn 2013, men så er prisen også lav. Den stadig synkende prisen på Android-brett gjør at denne typen produkter er i ferd med å bli tilgjengelig også for deg som ikke er interessert i å bruke så mye penger på å ta del i den nye digitale hverdagen.

Mulighetene i Android-sfæren er så store at det bare er fantasien som setter grensene. I skrivende stund har Android-brukere det største app-utvalget av alle.

Dette likte vi

I motsetning til billige brett vi har sett på tidligere, har dessuten Andersson-brettet en IPS-skjerm som kan beskues fra skrått hold uten å miste særlig av kontrasten. Lysstyrke og skarphet er absolutt godkjent.

 (Foto: Bjørn Eirik Loftås)
Skjermen har ikke så høy oppløsning som de hvasseste i markedet, men kan skilte med god innsynsvinkel og lysstyrke. (Foto: Bjørn Eirik Loftås)


Brettet er overraskende kjapt og responsivt i de fleste situasjoner, og hadde ikke noen problemer med noen av våre testvideoer, uansett oppløsning. Det hadde vi slett ikke ventet av et så billig brett.

Brettet spilte alle våre testklipp uten problemer, også i 1080P.


Også streaming av videoer vi hjemmenettet og Netflix fungerte meget bra (se video øverst).

Knappene på siden skrur enheten av og på, justerer lyden og tar deg ett skritt tilbake. De er litt dårlig merket, men du lærer fort bruken.

I tillegg har den navigasjonsknapper på skjermen, i likhet med tilsvarende Android-produkter. Mulighetene for skreddersøm er stor, men det er også vår erfaring at det tar lenger tid å få oversikten på Android-brett enn for eksempel på iPad og Windows RT-baserte brett.

Brettet er 1 cm tynt. (Foto: Bjørn Eirik Loftås)
Brettet er 1 cm tynt. (Foto: Bjørn Eirik Loftås)


Bakside av aluminium. (Foto: Bjørn Eirik Loftås)
Bakside av aluminium. (Foto: Bjørn Eirik Loftås)


Dette likte vi ikke

Det vi ikke likte fullt så bra er først og fremst batteritiden. Fem timer sier produsenten, vi heller mer mot fire etter vår lille test, og kanskje enda litt svakere hvis du ser på video. Så ta alltid med deg strømkabelen. Vi hadde også satt pris på om det lot seg gjøre å lade brettet via USB-porten, noe det dessverre ikke gjør.

Bilde- og videokvaliteten fra de innebygde kameraene er også ganske middelmådig, men under de riktige lysforholdene utendørs kan du få greie resultater. Innendørs er det derimot langt verre. Men det er kanskje ikke det man bruker nettbrettet mest til?

Legg til at de medfølgende øreproppene har en lydkvalitet som skriker etter skrivebordsskuffen, ikke øregangene.

Konklusjon

Til tross for lytene er vi faktisk ikke så rent lite imponert over dette billige nettbrettet. Til lett bruk gir vi absolutt godkjent karakter, og for husets yngste kan det vise seg å være helt ypperlig. Definitivt mye for pengene.

Takk til NetOnNet for utlån av brettet!

Flere nettbrett-tester

terningkast 4 Testresultat Andersson ADT 1.0

Bra materialvalg, god skjerm, spiller alle videoformater og oppløsninger uten å hikke, lav pris, billader følger med.
Svak batteritid, middelmådige kameraer, dårlige medfølgende ørepropper.
Annonse
Annonse

DetaljerAndersson ADT 1.0

Android 4.1 (Jelly Bean), 7 Tommer, 1280x800 piksler, 300 g, 16 GB

De 3 billigste butikkene

0,-
0,-
0,-
Levert av
 

test nettbrett android andersson

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil