Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Dette nettbrettet på 27 tommer veier 8 kg, og er noe av det mest banebrytende vi har sett på CES i år. (Alle bilder: Lenovo)
Dette nettbrettet på 27 tommer veier 8 kg, og er noe av det mest banebrytende vi har sett på CES i år. (Alle bilder: Lenovo)
CES 2013:

Lenovo med 27" hybrid nettbrett/PC

Nok en spiker i kista for stasjonær-PC-en?

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide LAS VEGAS: At PC-en er i endring er ingen overdrivelse. Under årets CES-messe har vi sett utallige eksempler på alt-i-ett-PC-er og nettbrett med full PC-funksjonalitet. Et godt eksempel er dette futuristiske brettet fra Panasonic.

27 tommers nettbrett

Men IdeaCentre Horizon fra Lenovo er kanskje den mest interessante vi har sett så langt. Ikke nok med at brettet er på hele 27 tommer, det har også fått en pris som kommer til å gjøre det til høyaktuelt for mange.

Selve skjermen har en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, og kan oppfatte inntil ti berøringer samtidig. Lenovo nevner blant annet gruppespill og oppgaver der flere samhandler samtidig som typiske bruksområder. Det kan blant annet leveres med et bordstativ.Potente saker

Og på innsiden sitter en Intel Core i7-prosessor og en Nvidia GeForce GT 620M-prosessor, sistnevnte sterk nok til å spille nyere spill med moderate innstillinger.

Her er dessuten muligheten til å putte inn 8 GB RAM og opptil 1 TB harddisk. Horizon har også innebygd støtte for Bluetooth og trådløst nett (b/g/n).

For øvrig har det USB 3.0-porter, kortleser for de fleste aktuell minnekorttypene, samt en HDMI-port. I front sitter et integrerte 720P webkamera.

Vi er usikre på om det er HDMI-inngang eller utgang, det første hadde vært genialt. Da kan man koble til annet utstyr som for eksempel spillkonsoller. Dette har vi imdlertid ikke fått bekreftet ennå.

Ikke særlig portabelt

Vekten er imidlertid et ankepunkt, i hvert fall for deg som liker å ha med nettbrett på bussen: Åtte kilo blir kanskje i meste laget. Og batteritiden er på beskjedne to timer.

Prisene starter på 1.699 amerikanske dollar, eller rundt 10.000 norske kroner. Vi forventer at prisene vil være en del høyere her hjemme. Salgsstart er til sommeren.

Her finner du alle de ferske CES 2013-nyhetene

Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Pushwagner

Sitting down
Sitting down
 • Galleripris:
  12 000,-

Nico Widerberg

Samstemt
Samstemt
 • Galleripris:
  4 700,-

Silvia Papas

Miami vice
Miami vice
 • Galleripris:
  7 000,-