Dette nettbrettet på 27 tommer veier 8 kg, og er noe av det mest banebrytende vi har sett på CES i år. (Alle bilder: Lenovo)

Dette nettbrettet på 27 tommer veier 8 kg, og er noe av det mest banebrytende vi har sett på CES i år. (Alle bilder: Lenovo)

CES 2013:

Lenovo med 27" hybrid nettbrett/PC

Publisert: Lørdag 12. januar 2013 kl 08:05

Nok en spiker i kista for stasjonær-PC-en?


Dinside LAS VEGAS: At PC-en er i endring er ingen overdrivelse. Under årets CES-messe har vi sett utallige eksempler på alt-i-ett-PC-er og nettbrett med full PC-funksjonalitet. Et godt eksempel er dette futuristiske brettet fra Panasonic.

27 tommers nettbrett

Men IdeaCentre Horizon fra Lenovo er kanskje den mest interessante vi har sett så langt. Ikke nok med at brettet er på hele 27 tommer, det har også fått en pris som kommer til å gjøre det til høyaktuelt for mange.

Selve skjermen har en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, og kan oppfatte inntil ti berøringer samtidig. Lenovo nevner blant annet gruppespill og oppgaver der flere samhandler samtidig som typiske bruksområder. Det kan blant annet leveres med et bordstativ.Potente saker

Og på innsiden sitter en Intel Core i7-prosessor og en Nvidia GeForce GT 620M-prosessor, sistnevnte sterk nok til å spille nyere spill med moderate innstillinger.

Her er dessuten muligheten til å putte inn 8 GB RAM og opptil 1 TB harddisk. Horizon har også innebygd støtte for Bluetooth og trådløst nett (b/g/n).

For øvrig har det USB 3.0-porter, kortleser for de fleste aktuell minnekorttypene, samt en HDMI-port. I front sitter et integrerte 720P webkamera.

Vi er usikre på om det er HDMI-inngang eller utgang, det første hadde vært genialt. Da kan man koble til annet utstyr som for eksempel spillkonsoller. Dette har vi imdlertid ikke fått bekreftet ennå.

Ikke særlig portabelt

Vekten er imidlertid et ankepunkt, i hvert fall for deg som liker å ha med nettbrett på bussen: Åtte kilo blir kanskje i meste laget. Og batteritiden er på beskjedne to timer.

Prisene starter på 1.699 amerikanske dollar, eller rundt 10.000 norske kroner. Vi forventer at prisene vil være en del høyere her hjemme. Salgsstart er til sommeren.

Her finner du alle de ferske CES 2013-nyhetene


CES2013 nettbrett lenovo alt-i-ett-pc

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil