FARVEL TIL PAPIRET: Fra 2013 kan du få tilgang til selvangivelsen enda tidligere – på én betingelse. Du må si farvel til papiret og registrere deg som e-bruker. (Foto/montasje: Per Ervland/Kim Jansson)

FARVEL TIL PAPIRET: Fra 2013 kan du få tilgang til selvangivelsen enda tidligere – på én betingelse. Du må si farvel til papiret og registrere deg som e-bruker. (Foto/montasje: Per Ervland/Kim Jansson)

Selvangivelsen klar enda tidligere

Publisert: Mandag 17. desember 2012 kl 06:00

Gulrot for deg som registrerer deg som e-bruker hos Skatteetaten før 1. mars 2013.


Dinside Er du blant dem som venter spent på selvangivelsen hvert år? Da har skatteetaten gode nyheter til deg. Registrerer du deg som elektronisk bruker (e-bruker) hos Skatteetaten vil du nemlig få selvangivelsen tidligere.

I 2013 betyr det at du kan få selvangivelsen 19. mars, mens alle andre må vente til 2. april.

– Selvangivelsen er hundre år i 2013. Da passer det spesielt godt å si farvel til papiret. Digitale løsninger gir oss et riktigere og raskere skatteoppgjør. Det er ikke med vemod jeg sier farvel til papiret. Denne utviklingen tjener vi alle på. Digitale løsninger er sikrere for skattyter og bedre for fellesskapet, sier skattedirektør Svein R. Kristensen i en pressemelding.

Slik blir du e-bruker

For å opprette e-bruker og motta elektronisk post fra Skatteetaten må du først gi samtykke. Registreringen er gjort på et minutt, og du kan bruke MinID, BankID, Buypass eller Commfides elektroniske signaturer for å fullføre registreringen. Tjenesten er ikke mulig å bruke for for eksempel næringsdrivende, og gjelder bare personlige skattebetalere.

Les mer: Nå kan du bruke BankID her også

Idet du er registrert som e-bruker vil du kun motta informasjon om skatteoppgjøret og selvangivelsen elektronisk, og du får altså ikke lenger papirutskrift av for eksempel oppgjøret i posten.

Ønsker du å motta selvangivelsen før papirbrukerne neste år må du registrere deg som e-bruker før 1. mars 2013.

Trygge på løsningen

Skatteetaten oppgir at de er trygge på at en digitalisering av selvangivelsen ikke vil by på store utfordringer for befolkningen. Dette til tross for personvernskandalen da selvangivelsen for 2011 ble tilgjengelig tidligere i år.

Regjeringen bevilget imidlertid 100 millioner kroner til altinn i forbindelse med statsbudsjettet for 2013. Så da får vi bare håpe at altinn ikke går på en ny smell når selvangivelsen for inneværende år blir tilgjengelig 19. mars 2013.

Flere ferske saker fra DinSide Økonomi finner du her


selvangivelse 2013 altinn skatteetaten skatteoppgjør selvangivelse

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil