Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
FINNES IKKE I NORGE: Den kritikerroste serien Breaking Bad er en av mange serier som dukker opp i den amerikanske utgaven av Netflix. Den finnes ikke på norske Netflix. Vi viser hvordan du får tilgang.
FINNES IKKE I NORGE: Den kritikerroste serien Breaking Bad er en av mange serier som dukker opp i den amerikanske utgaven av Netflix. Den finnes ikke på norske Netflix. Vi viser hvordan du får tilgang.

Slik får du amerikanske Netflix

Bruker du Firefox tar det bare 10 sekunder.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide En av vanligste innvendingene mot Netflix etter at strømmingstjenesten ble lansert i Norge for rundt en måned siden, er at utvalget av film og tv-serier framstår som dårligere enn i tjenestens opprinnelsesland - USA.

Forklaringen på hvorfor det er slik er forsåvidt ikke så veldig komplisert, men nå gir en gratis nettleser-utvidelse til Firefox deg muligheten til å utvide Netflix-tilbudet ganske kraftig.

MERK! For de som har lest denne saken tidligere i dag: Media Hint er plutselig ikke tilgjengelig lenger for Google Chrome. Bruk heller Firefox.

Slik gjør du

Installeringen er så enkel at selv spedbarn over fem måneder kan klare det bare ved å hamre løs på tastaturet:

 • Åpne Firefox, velg "Add ons" fra "Tools"-menyen
 • Velg søkefeltet, søk etter "Media hint"
 • Velg "Install" helt til høyre for "Media hint".

Hvis du nå går til Netflix sin amerikanske hjemmeside og logger inn med din norske bruker, vil du raskt se at for eksempel filmtilbudet du får opp ikke er helt identisk med det norske. Det er rett og slett fordi Firefox-tillegget Media Hint, som du akkurat har installert, får det til å se ut som du er en amerikansk bruker, og derfor sender deg videre til det amerikanske Netflix-utvalget.

Det betyr at det også vil være mulig å bruke andre amerikanske tjenester som er begrenset til det amerikanske markedet, inkludert Hulu (men her må du ha amerikansk-registrert kredittkort eller tilsvarende betalingsløsning hvis du vil se mer enn i gratisversjonen) og musikkstrømmingstjenesten Pandora.

Ikke optimal hastighet

Ettersom Media Hint er gratis, og ettersom utvikleren er nødt til å sende ganske store mengder datatrafikk gjennom en eller annen virtuell tunnel for å få det til å se ut som tusenvis av brukere kommer fra USA, er det grunn til å spørre seg hvordan kostnadene til denne tunnelen dekkes. Litt forsiktig paranoia har aldri skadet noen på Internett, så vi anbefaler at du deaktiverer Media Hint når du ikke bruker en amerikansk strømmingstjeneste.

Gå til "Utvidelser"-menyen, og huk bort "aktiver". Da surfer du som vanlig igjen uten å gå via Media Hint-tunnelen.

Vi har også merket oss at hastigheten mot de amerikanske Netflix-serverne ikke er like bra som de norske, hvilket også betyr at HD-materiale ikke ser ut til å ville spilles av på vår maskin.

Ønsker du enda bedre nettforbindelse finnes det andre alternativ, som for eksempel betaltjenesten unblock-us.com, hvor du for fem dollar måneden (cirka 30 kroner) får mer eller mindre samme hastighet på norske og amerikanske Netflix – og andre tjenester, for den saks skyld.

Les også: HBO kommer, også uten binding
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Nico Widerberg

Samstemt
Samstemt
 • Galleripris:
  4 700,-

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
 • Galleripris:
  5 500,-

Silvia Papas

Miami vice
Miami vice
 • Galleripris:
  7 000,-