Vegger dekorert med baderomspanel som imiterer fliser. Produktet du ser her kommer fra RBI Interiør AS, og finnes i flere utførelser og farger. (Foto: Produsenten)

Vegger dekorert med baderomspanel som imiterer fliser. Produktet du ser her kommer fra RBI Interiør AS, og finnes i flere utførelser og farger. (Foto: Produsenten)

Oppussing:

Baderomsplater med flisemønster

Publisert: Lørdag 3. november 2012 kl 08:00

Med disse platene blir oppussingen både enklere og billigere.


Dinside Det er mye å forholde seg til når man skal pusse opp badet, og det er et av de dyreste rommene i boligen dersom du skal totalrenovere. Er det lekkasjer eller fuktskader, er det ingen vei utenom. Men er det bare en fornyelse du drømmer om, finnes det andre alternativer enn å totalrenovere.

Les også: Enkle grep som frisker opp stygge fliser.

Plater som holder tett

Våtromsplater kan være en god og enkel løsning. Disse kan monteres direkte på eksisterende overflater uten annet forarbeid, og fungerer også som membran. Og mye har skjedd siden de første generasjoners våtromsplater kom, med marmorlook eller klassiske "respateks"-mønstre.

Det finnes plater som kan flislegges eller males, og plater som er designet slik at de kan stå som de er. Noen har til og med flis-look eller betongfinish, slik at du kan få det uttrykket selv uten å legge fliser.

NB! Våtromsplater er ikke alltid nok, sjekk om du må ha dampsperre

Her er noen produktvarianter som finnes på markedet nå:


Pusse opp? Dette bør du ikke gjøre hjemme

Velg riktig maling

Man kan også male badet. Til og med over fliser kan det males. Pass bare på å velge produkter som er tilpasset våtrom. De fleste malingprodusentene har egne våtromssystemer, som er beregnet på nettopp dette.

Du kan eventuelt også velge overmalbare våtromsplater.

Skru tapetet opp på veggen, med disse ferdigtapetserte veggplatene

Tapet og panel

Våtromstapet er en type vinyltapet som er ekstra sterk, og har en bakside som ikke blir påvirket av vann. Det bør sveises i skjøtene; og forsegles ved alle åpninger, som kanten mellom gulvbelegg og tapet, åpninger mot rør, eller rundt hyller og kroker som er festet i tapetet.

Også tapetlimet og eventuell sparkelmasse må være spesialtilpasset våtrom, slik at de ikke påvirkes av fuktighet. Selv om tapetene tåler vann, er det ikke ideelt i våtsonen.

Les mer: Riktig tapet i riktig rom

Du kan forøvrig også bruke panel på badet, men ikke legg panel i dusjsonen, råder IFI.

Henge opp på flisevegg? Derfor bør du velge lim

baderom fliser produkter oppussing våtrom våtromsplater

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil