Livstriks har fått en rekke følgere på Facebook de siste par ukene, og deler villig vekk smarte løsninger.  (Foto: Facebook/Livstriks)

Livstriks har fått en rekke følgere på Facebook de siste par ukene, og deler villig vekk smarte løsninger. (Foto: Facebook/Livstriks)

Vask mikroen uten å skrubbe

Publisert: Torsdag 27. september 2012 kl 06:00

Her er livstrikser Markus Linds beste triks.


Dinside Vi har det godt, men vi vil gjerne ha det enda bedre. Og vi vil fikse det selv! Markus Lind har latt seg inspirere av amerikanske Lifehack-nettsider og -videoer, og startet Facebook-siden Livstriks. Siden som gir deg svar på hva du skal gjøre med tomme doruller, hvordan du sjekker om egget er ferskt, og hvordan du får ren mikrobølgeovn, nesten uten å løfte en finger.

– Jeg satt og så noen Lifehacks-videoer på YouTube, og tenkte at jeg hadde lyst til å spare på så mange som mulig, sånn at jeg hadde til senere, sier Lind til DinSide.

Løsningen ble en Facebook-side som ble etablert i juni i år. Tre måneder senere, følger mer enn 1.700 personer med.

Se også: DinSide tester kjerringråd

Illustrerer selv

– Jeg synes rett og slett at Livstriks er et veldig bra ord. Neste mål blir å få norsk språkråd til å annerkjenne ordet som et, ja, virkelig ord, sier Lind.
Noe av det som skiller Livstriks fra lignende samlesider er illustrasjonene av triksene. Lind jobber som AD i et reklamebyrå i Oslo, og har selv tatt bilder og illustrert tipsene. Noen av rådene har han funnet på internett, andre har Livstriks-følgerne sendt inn.

Når det gjelder "Livstriks"-begrepet har Lind valgt ordet for å skille seg litt fra de kjente og kjære kjerringrådene. Begrepene går litt over i hverandre, men Livstriks er mer mot det praktiske og huslige, ikke klok-kone-aktige.

– Vi prøver å holde oss unna råd mot diaré og utslett under armene for å si det sånn, sier Lind, og legger til: I tillegg til praktiske livstriks har vi også innslag av bærekraftige livstriks som heller litt mer mot kreativ resirkulering.

Fem smarte tips:

Lind har plukket ut fem smarte Livstriks, inkludert hvordan du vasker mikroen uten å løfte en finger. Og du finner dem alle i bildespesialen her:Faste DinSide-lesere vil kanskje dra kjensel på det siste, altså bananfluefellen, som vi tidligere har testet med stort hell.

Har du noen smarte livstriks? Del med andre lesere i debatten, send oss en mail, eller tips Lind på Livstrikssiden.

livstriks lifehacker smart gjør det selv smarte løsninger

Nye tester på Dinside

Speedminton – kjapt, hardt, gøy

Synes du badminton er for tregt, bør du prøve dette i 290 km/t.

Xiaomi Mi 5

Men det kinesiske flaggskipet er ikke helt kompis med Norge.

Test: Ford Mondeo vs. Toyota Avensis

Duell mellom to populære familiebiler.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil