Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Satellittbilde av Colchester på en litt uheldig dag. Kvaliteten på Apple Maps er høyt diskutabel, men Apple lover at den skal bli bedre. (Skjermbilde: DinSide)
Satellittbilde av Colchester på en litt uheldig dag. Kvaliteten på Apple Maps er høyt diskutabel, men Apple lover at den skal bli bedre. (Skjermbilde: DinSide)

Apple svarer på kritikken

– Vi har bare så vidt begynt.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Helt siden Apple lanserte iOS 6 for iPhone, iPad og iPod Touch onsdag denne uken, har klagene på den nye karttjenesten Apple Maps strømmet på fra alle verdenshjørner.

Karttjenesten har vist seg å være til dels svært unøyaktig og direkte feilaktig - ikke bare i Norge, men selv på sentrale steder som London, Helsinki og Dublin.

Dette til tross for at kartene er basert på grunndata fra en av verdens ledende selskaper innen GPS-navigasjon, TomTom, og det faktum at Apple har jobbet med karttjenesten i over ett år.

Les også: Ting vi liker ved iOS 6

– Blir enda bedre

Nå har Apple kommet med et offisielt svar på den massive kritikken, formidlet gjennom talskvinne Trudy Miller, skriver Mashable.com.

"Kunder over hele verden oppgraderer nå til iOS 6 med over 200 nye funksjoner, inkludert Apple Maps, som er vår første karttjeneste. Vi er stolte over å kunne tilby en tjeneste med innovative egenskaper som Flyover, sving-for-sving navigasjon og Siri-integrasjon.

Vi lanserte den nye tjenesten vel vitende om at det er et stort initiativ, som vi bare så vidt har rukket å begynne på. Maps er en nettsky-basert løsning, og jo mer folk bruker den, jo bedre blir den. Vi setter stor pris på alle tilbakemeldingene fra kunder, og jobber hardt for å gjøre brukeropplevelsen enda bedre."
.

Egen knapp for innrapportering

Apple Maps har en knapp for å innrapportere feil, bakt inn i appen. En del av feilene skal allerede ha blitt rettet, blant annet er Berlin flyttet fra Sørpolen til riktig lokasjon i Tyskland.

Det er mulig å innrapportere feil, men knappen er ikke så lett å få øye på. Apple bør muligens vurdere å gjøre den enklere tilgjengelig.
Det er mulig å innrapportere feil, men knappen er ikke så lett å få øye på. Apple bør muligens vurdere å gjøre den enklere tilgjengelig.


Det har naturligvis blitt opprettet en egen blogg med eksempler på Apple Maps-feil, den finner du her: The Amazing iOS6 Maps.

Her kan du se Apple Maps-skrekkeksempler fra Norge

Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
  • Galleripris:
    5 500,-

Nico Widerberg

Samstemt
Samstemt
  • Galleripris:
    4 700,-