Satellittbilde av Colchester på en litt uheldig dag. Kvaliteten på Apple Maps er høyt diskutabel, men Apple lover at den skal bli bedre. (Skjermbilde: DinSide)

Satellittbilde av Colchester på en litt uheldig dag. Kvaliteten på Apple Maps er høyt diskutabel, men Apple lover at den skal bli bedre. (Skjermbilde: DinSide)

Apple svarer på kritikken

Publisert: Fredag 21. september 2012 kl 14:05

– Vi har bare så vidt begynt.


Dinside Helt siden Apple lanserte iOS 6 for iPhone, iPad og iPod Touch onsdag denne uken, har klagene på den nye karttjenesten Apple Maps strømmet på fra alle verdenshjørner.

Karttjenesten har vist seg å være til dels svært unøyaktig og direkte feilaktig - ikke bare i Norge, men selv på sentrale steder som London, Helsinki og Dublin.

Dette til tross for at kartene er basert på grunndata fra en av verdens ledende selskaper innen GPS-navigasjon, TomTom, og det faktum at Apple har jobbet med karttjenesten i over ett år.

Les også: Ting vi liker ved iOS 6

– Blir enda bedre

Nå har Apple kommet med et offisielt svar på den massive kritikken, formidlet gjennom talskvinne Trudy Miller, skriver Mashable.com.

"Kunder over hele verden oppgraderer nå til iOS 6 med over 200 nye funksjoner, inkludert Apple Maps, som er vår første karttjeneste. Vi er stolte over å kunne tilby en tjeneste med innovative egenskaper som Flyover, sving-for-sving navigasjon og Siri-integrasjon.

Vi lanserte den nye tjenesten vel vitende om at det er et stort initiativ, som vi bare så vidt har rukket å begynne på. Maps er en nettsky-basert løsning, og jo mer folk bruker den, jo bedre blir den. Vi setter stor pris på alle tilbakemeldingene fra kunder, og jobber hardt for å gjøre brukeropplevelsen enda bedre."
.

Egen knapp for innrapportering

Apple Maps har en knapp for å innrapportere feil, bakt inn i appen. En del av feilene skal allerede ha blitt rettet, blant annet er Berlin flyttet fra Sørpolen til riktig lokasjon i Tyskland.

Det er mulig å innrapportere feil, men knappen er ikke så lett å få øye på. Apple bør muligens vurdere å gjøre den enklere tilgjengelig.


Det har naturligvis blitt opprettet en egen blogg med eksempler på Apple Maps-feil, den finner du her: The Amazing iOS6 Maps.

Her kan du se Apple Maps-skrekkeksempler fra Norge


kart apple ios ipad iphone ipod

Nye tester på Dinside

Acer Aspire S13

Acer sparte ikke på kruttet da de lanserte Aspire S13.

Nå får du fjorårsmodellene til sterkt reduserte priser

Enkelte har falt mer enn 50 prosent i pris siden i fjor.

Sony Xperia X

Den splitter nye mobilen burde hatt

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil