Satellittbilde av Colchester på en litt uheldig dag. Kvaliteten på Apple Maps er høyt diskutabel, men Apple lover at den skal bli bedre. (Skjermbilde: DinSide)

Satellittbilde av Colchester på en litt uheldig dag. Kvaliteten på Apple Maps er høyt diskutabel, men Apple lover at den skal bli bedre. (Skjermbilde: DinSide)

Apple svarer på kritikken

Publisert: Fredag 21. september 2012 kl 14:05

– Vi har bare så vidt begynt.


Dinside Helt siden Apple lanserte iOS 6 for iPhone, iPad og iPod Touch onsdag denne uken, har klagene på den nye karttjenesten Apple Maps strømmet på fra alle verdenshjørner.

Karttjenesten har vist seg å være til dels svært unøyaktig og direkte feilaktig - ikke bare i Norge, men selv på sentrale steder som London, Helsinki og Dublin.

Dette til tross for at kartene er basert på grunndata fra en av verdens ledende selskaper innen GPS-navigasjon, TomTom, og det faktum at Apple har jobbet med karttjenesten i over ett år.

Les også: Ting vi liker ved iOS 6

– Blir enda bedre

Nå har Apple kommet med et offisielt svar på den massive kritikken, formidlet gjennom talskvinne Trudy Miller, skriver Mashable.com.

"Kunder over hele verden oppgraderer nå til iOS 6 med over 200 nye funksjoner, inkludert Apple Maps, som er vår første karttjeneste. Vi er stolte over å kunne tilby en tjeneste med innovative egenskaper som Flyover, sving-for-sving navigasjon og Siri-integrasjon.

Vi lanserte den nye tjenesten vel vitende om at det er et stort initiativ, som vi bare så vidt har rukket å begynne på. Maps er en nettsky-basert løsning, og jo mer folk bruker den, jo bedre blir den. Vi setter stor pris på alle tilbakemeldingene fra kunder, og jobber hardt for å gjøre brukeropplevelsen enda bedre."
.

Egen knapp for innrapportering

Apple Maps har en knapp for å innrapportere feil, bakt inn i appen. En del av feilene skal allerede ha blitt rettet, blant annet er Berlin flyttet fra Sørpolen til riktig lokasjon i Tyskland.

Det er mulig å innrapportere feil, men knappen er ikke så lett å få øye på. Apple bør muligens vurdere å gjøre den enklere tilgjengelig.


Det har naturligvis blitt opprettet en egen blogg med eksempler på Apple Maps-feil, den finner du her: The Amazing iOS6 Maps.

Her kan du se Apple Maps-skrekkeksempler fra Norge


kart apple ios ipad iphone ipod

Nye tester på Dinside

Xiaomi Mi 5

Men det kinesiske flaggskipet er ikke helt kompis med Norge.

Test: Ford Mondeo vs. Toyota Avensis

Duell mellom to populære familiebiler.

Mega-mikado i parken

Finn fram erfaringen fra 90-tallet. Mikado er tilbake.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil