Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
"APPLE-KAMERA": Sir Jonathan Ive fra Apple skal designe et Leica-kamera. Som skal bli solgt i ett eksemplar. (Fotomontasje: Pål Joakim Olsen)

Leica/Apple-kameraet kan bli verdens dyreste

Apples sjefsdesigner, Sir Jonathan Ive, skal designe et kamera som skal selges i ett (!) eksemplar.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide På en pressekonferanse mandag dro Leica-sjef Andreas Kaufmann en "One more thing" – signaturavslutningen til tidligere Apple-sjef og nå avdøde Steve Jobs.

Kameraet som ble presentert til slutt var det nye Leica M-kameraet. Det var forventet at modellen M10 skulle lanseres, men tyskerne dropper fra nå av å ha tall i modellnavnene sine for å understreke at dette er produkter som varer.

Leica M

For å ta det nye M-kameraet kjapt – dette er et fullformatkamera med 35mm-brikke med 24Mp oppløsning. Via et adapter kan det også bruke objektiver fra R-serien, i tillegg til de som er laget for M-kameraene.

Leica M overrasker ingen hva gjelder utseende (Leica er lett gjenkjennelige her), og det nye kameraet byr på 3" skjerm med 920.000 punkter, i tillegg til målsøkeren (komponering og autofokus kan også gjøres via skjermen). Du kan også få kjøpt elektronisk søker til kameraet, samt en ny GPS-modul.Maksimal ISO-verdi er 6400 og kamereat kan filme i full HD-oppløsning med 24, 25 eller 30 bilder pr sekund. Leica trekker også frem svært lavt strømforbruk og stor batterikapasitet, og kameraet blir lansert i 2013 med en prislapp på 52.000 kroner.

Veldig "limited edition"

En annen ting som imidlertid er litt spennende, er at Apples sjefdesigner, Sir Jonathan Ive, skal designe et Leica-kamera.

Og det kameraet vil kun produseres i ett eksemplar.

Produktet blir så auksjonert bort, der inntektene går til veldedighet. I følge Petapixel vil dette bli gjort i samarbeid med U2-frontfigur Bono, og det forventes derfor at det nye "Leica/Apple-kameraet" dermed brått kan sette prisrekord.

Det er bare å begynne å spare, med andre ord. Heldigvis er ikke designprosessen påbegynt, så du har nok litt tid på deg.

Kilde: Petapixel
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Nico Widerberg

Familie
Familie
 • Galleripris:
  6 500,-

Runi Langum

Lilje
Lilje
 • Galleripris:
  3 600,-

Nico Widerberg

Samstemt
Samstemt
 • Galleripris:
  4 700,-