"APPLE-KAMERA": Sir Jonathan Ive fra Apple skal designe et Leica-kamera. Som skal bli solgt i ett eksemplar. (Fotomontasje: Pål Joakim Olsen)

Leica/Apple-kameraet kan bli verdens dyreste

Publisert: Onsdag 19. september 2012 kl 12:07

Apples sjefsdesigner, Sir Jonathan Ive, skal designe et kamera som skal selges i ett (!) eksemplar.


Dinside På en pressekonferanse mandag dro Leica-sjef Andreas Kaufmann en "One more thing" – signaturavslutningen til tidligere Apple-sjef og nå avdøde Steve Jobs.

Kameraet som ble presentert til slutt var det nye Leica M-kameraet. Det var forventet at modellen M10 skulle lanseres, men tyskerne dropper fra nå av å ha tall i modellnavnene sine for å understreke at dette er produkter som varer.

Leica M

For å ta det nye M-kameraet kjapt – dette er et fullformatkamera med 35mm-brikke med 24Mp oppløsning. Via et adapter kan det også bruke objektiver fra R-serien, i tillegg til de som er laget for M-kameraene.

Leica M overrasker ingen hva gjelder utseende (Leica er lett gjenkjennelige her), og det nye kameraet byr på 3" skjerm med 920.000 punkter, i tillegg til målsøkeren (komponering og autofokus kan også gjøres via skjermen). Du kan også få kjøpt elektronisk søker til kameraet, samt en ny GPS-modul.Maksimal ISO-verdi er 6400 og kamereat kan filme i full HD-oppløsning med 24, 25 eller 30 bilder pr sekund. Leica trekker også frem svært lavt strømforbruk og stor batterikapasitet, og kameraet blir lansert i 2013 med en prislapp på 52.000 kroner.

Veldig "limited edition"

En annen ting som imidlertid er litt spennende, er at Apples sjefdesigner, Sir Jonathan Ive, skal designe et Leica-kamera.

Og det kameraet vil kun produseres i ett eksemplar.

Produktet blir så auksjonert bort, der inntektene går til veldedighet. I følge Petapixel vil dette bli gjort i samarbeid med U2-frontfigur Bono, og det forventes derfor at det nye "Leica/Apple-kameraet" dermed brått kan sette prisrekord.

Det er bare å begynne å spare, med andre ord. Heldigvis er ikke designprosessen påbegynt, så du har nok litt tid på deg.

Kilde: Petapixel

annet kamera foto

DEL

Nye tester på Dinside

KEF Muo

Men direkte billig er den ikke.

Den ladbare BMW 225xe Active Tourer

Det ble dessverre ikke lange kjøreturen, men førsteinntrykket av BMWs første flerbruksbil med ladekontakt, var positivt.

Dell XPS 13 - oppgradert!

Nye XPS 13 har blitt klart bedre enn forrige gang.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil