"APPLE-KAMERA": Sir Jonathan Ive fra Apple skal designe et Leica-kamera. Som skal bli solgt i ett eksemplar. (Fotomontasje: Pål Joakim Olsen)

Leica/Apple-kameraet kan bli verdens dyreste

Publisert: Onsdag 19. september 2012 kl 12:07

Apples sjefsdesigner, Sir Jonathan Ive, skal designe et kamera som skal selges i ett (!) eksemplar.


Dinside På en pressekonferanse mandag dro Leica-sjef Andreas Kaufmann en "One more thing" – signaturavslutningen til tidligere Apple-sjef og nå avdøde Steve Jobs.

Kameraet som ble presentert til slutt var det nye Leica M-kameraet. Det var forventet at modellen M10 skulle lanseres, men tyskerne dropper fra nå av å ha tall i modellnavnene sine for å understreke at dette er produkter som varer.

Leica M

For å ta det nye M-kameraet kjapt – dette er et fullformatkamera med 35mm-brikke med 24Mp oppløsning. Via et adapter kan det også bruke objektiver fra R-serien, i tillegg til de som er laget for M-kameraene.

Leica M overrasker ingen hva gjelder utseende (Leica er lett gjenkjennelige her), og det nye kameraet byr på 3" skjerm med 920.000 punkter, i tillegg til målsøkeren (komponering og autofokus kan også gjøres via skjermen). Du kan også få kjøpt elektronisk søker til kameraet, samt en ny GPS-modul.Maksimal ISO-verdi er 6400 og kamereat kan filme i full HD-oppløsning med 24, 25 eller 30 bilder pr sekund. Leica trekker også frem svært lavt strømforbruk og stor batterikapasitet, og kameraet blir lansert i 2013 med en prislapp på 52.000 kroner.

Veldig "limited edition"

En annen ting som imidlertid er litt spennende, er at Apples sjefdesigner, Sir Jonathan Ive, skal designe et Leica-kamera.

Og det kameraet vil kun produseres i ett eksemplar.

Produktet blir så auksjonert bort, der inntektene går til veldedighet. I følge Petapixel vil dette bli gjort i samarbeid med U2-frontfigur Bono, og det forventes derfor at det nye "Leica/Apple-kameraet" dermed brått kan sette prisrekord.

Det er bare å begynne å spare, med andre ord. Heldigvis er ikke designprosessen påbegynt, så du har nok litt tid på deg.

Kilde: Petapixel

annet kamera foto

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil