Enda penere enn før, synes vi. La du merke til Peugeot-navnet i grillen? (Foto: Produktbilde)

Enda penere enn før, synes vi. La du merke til Peugeot-navnet i grillen? (Foto: Produktbilde)

Peugeot RCZ blir oppdatert

Publisert: Torsdag 13. september 2012 kl 18:00

Først ut er en ren facelift, men så kommer det skikkelig hissigpropp.


Dinside Peugeots RCZ fikk mye oppmerksomhet da den endelig kom på norske skilter, og vi likte den også svært godt når vi testet den i i fjor.

Men det stopper heldigvis ikke der. På Paris-messen som starter om knappe to uker vil nemlig Peugeot vise fram neste generasjon.

Les også: Her er Peugeots heftige 208 GTI og XY-modeller.

Det er denne de fleste vil kjøpe

Motormessig ser det altså ut til at den dieseldrikkende toliters rekkefireren med turbolader og commonrail får fortsette en stund til. Og hvorfor ikke egentlig. Som vår tester sa det i fjor: Den oppleves som frisk nok.

Peugeot er tydeligvis fornøyd med designet på nåværende modell, for oppdateringene der er ikke egnet til å skremme noen.

Det viktigste er at nye RCZ vil få en ny front, og den nye logoen som nå er synlig gjennom grillen er et godt eksempel. Vi liker også at interiøret får en kraftig oppdatering, det så litt nøkternt ut i dagens versjon, så her var det mer å gå på.

Se Peugeots skrytevideo her:


Ellers er det strengt tatt det vanlige her, altså nye farger, nye felger og økt mulighet for personlige tilpasninger - som i praksis betyr at kundene får enda større utvalg i dyrt ekstrautstyr.

RCZ R Concept: Versjonen de drømmer om

Den mest spennende RCZ-nyheten er det som foreløpig kalles en konseptmodell. Den gode nyheten er imidlertid at den skal lanseres høsten 2013.

Her blir det nemlig langt mer guffe under panseret.

I følge Peugeot skal R-versjonen ha en 1,6 liters turbomotor som de nå har klart å skvise hele 260 hestekrefter ut av. Med så mange hester ombord vil de norske avgiftsreglene gi en ganske heftig prislapp her til lands, selv om et rimelig anstendig CO2-utslipp på 155 gram per kilometer forhåpentligvis vil hjelpe noe.

Bilder av Peugeot RCZ får du her:

peugeot gti paris 2012

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil