Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Enda penere enn før, synes vi. La du merke til Peugeot-navnet i grillen? (Foto: Produktbilde)
Enda penere enn før, synes vi. La du merke til Peugeot-navnet i grillen? (Foto: Produktbilde)

Peugeot RCZ blir oppdatert

Først ut er en ren facelift, men så kommer det skikkelig hissigpropp.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Peugeots RCZ fikk mye oppmerksomhet da den endelig kom på norske skilter, og vi likte den også svært godt når vi testet den i i fjor.

Men det stopper heldigvis ikke der. På Paris-messen som starter om knappe to uker vil nemlig Peugeot vise fram neste generasjon.

Les også: Her er Peugeots heftige 208 GTI og XY-modeller.

Det er denne de fleste vil kjøpe

Motormessig ser det altså ut til at den dieseldrikkende toliters rekkefireren med turbolader og commonrail får fortsette en stund til. Og hvorfor ikke egentlig. Som vår tester sa det i fjor: Den oppleves som frisk nok.

Peugeot er tydeligvis fornøyd med designet på nåværende modell, for oppdateringene der er ikke egnet til å skremme noen.

Det viktigste er at nye RCZ vil få en ny front, og den nye logoen som nå er synlig gjennom grillen er et godt eksempel. Vi liker også at interiøret får en kraftig oppdatering, det så litt nøkternt ut i dagens versjon, så her var det mer å gå på.

Se Peugeots skrytevideo her:


Ellers er det strengt tatt det vanlige her, altså nye farger, nye felger og økt mulighet for personlige tilpasninger - som i praksis betyr at kundene får enda større utvalg i dyrt ekstrautstyr.

RCZ R Concept: Versjonen de drømmer om

Den mest spennende RCZ-nyheten er det som foreløpig kalles en konseptmodell. Den gode nyheten er imidlertid at den skal lanseres høsten 2013.

Her blir det nemlig langt mer guffe under panseret.

I følge Peugeot skal R-versjonen ha en 1,6 liters turbomotor som de nå har klart å skvise hele 260 hestekrefter ut av. Med så mange hester ombord vil de norske avgiftsreglene gi en ganske heftig prislapp her til lands, selv om et rimelig anstendig CO2-utslipp på 155 gram per kilometer forhåpentligvis vil hjelpe noe.

Bilder av Peugeot RCZ får du her:
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
 • Galleripris:
  5 500,-

Pushwagner

Sitting down
Sitting down
 • Galleripris:
  12 000,-

Damien Hirst

For the Love of God
For the Love of God
 • Galleripris:
  45 000,-