Apple lanserte i kveld iPhone 5, samt nye iPod-modeller.

Apple lanserte i kveld iPhone 5, samt nye iPod-modeller.

iPhone 5 lansert

Publisert: Onsdag 12. september 2012 kl 21:30

Apple inviterte til avdukning i kveld og presenterte iPhone 5, iOS 6 og nye iPod-modeller.


Dinside Det var en kveld med få overraskelser i dag - Apple viste frem sin iPhone 5, og sjelden har ryktebørsen hatt rett i forkant.

iPhone 5 ser ut til å komme til Norge den 28. september uten at vi har fått dette bekreftet ennå (artikkelen oppdateres). Prisene blir de samme som det iPhone 4s ligger på i dag.

Den nye telefonen er 4" over diagonalen, men er ikke noe bredere enn forgjengeren; kun høyere. Oppløsningen er økt til 1136x640 piksler, og punkttettheten den samme som før. Skjermen skal også ha 44% høyere fargemetning enn forgjengeren.

LTE-søtte er kanskje den største nyheten, men i følge 9to5mac vil ikke iPhone 5 kunne surfe på norske 4G-nett, så der er gleden noe begrenset her til lands.

Med "shared photo stream", kan du lett dele bilder du tar med venner og familie, hvorpå de bare spretter opp i deres bildegallerier slik at de kan kommentere.
Apple hevder å ha økt batteritiden fra forgjengeren, til 8 timers prat/surf via 3G og LTE, mens du kan surfe 10 timer tilkoblet WiFi. Kameraet er i praksis det samme som på iPhone 4s, men ny kameraprosessor, forbedret bildestabilisering og 28Mp panoramamodus er blant nyhetene denne gangen.

Konstruksjonsmessig er telefonen 18% tynnere og hele 20% lettere, der vektnåla stopper på 112 gram. Baksiden er ikke lenger av glass, men av børstet aluminium, og telefonen slippes både i sort og hvit versjon. Dessuten er ladekabelen byttet til en ny og tynnere kabel, kalt "Lightning". Denne gikk også igjen på øvrige produkter som ble presentert i kveld.

Apple bytter nå også ut de hvite øreproppene med det de har kalt EarPods. Disse skal være vitenskapelig utformet til å passe i de aller fleste ører, noe som i hvert fall vi hilser velkomment.

iOS6

Den nye telefonen lanseres selvsagt med den nye versjonen av Apples mobile operativsystem, iOS 6. Dette blir også tilgjengelig for nedlasting for iPhone 3GS/4/4s, nye iPad, iPad 2 og iPod Touch.

iOS 6 slippes 19. september.

iOS 6 har Apple også vist frem før, så her henviser vi til sommerlanseringen av iOS 6 og nye Macbooks.

Ny iPod Nano kommer i sju farger.
Ny iPod Nano kommer i sju farger.


Nye iPods

Apple viste også frem en ny iPod Nano med 2,5" berøringsskjerm, FM-radio med opptaker og innebygd skritteller, som du ser bilde av over. Og under: nye iPod Touch blir en slankere variant av iPhone 5 med samme skjermstørrelse og -oppløsning, men uten mulighet til å ringe, sende SMS eller surfe uten WiFi. Og med litt svakere prosessor og kamera:Knøttlille iPod Shuffle kommer også i ny versjon.

For flere bilder og mer informasjon:
DinSide fulgte Apple-pressekonferansen live.

apple iphone ios mobiltelefon mp3-spiller

DEL

Nye tester på Dinside

Test av sjokoladekjeks

Langt fra alle sjokoladekjeksene holder det de lover.

Dette kan du spare på svenskehandelen

Du kan spare opptil 70 prosent på varene i Sverige.

Test av nødladere

Vi har testet syv nødladere.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil