Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Nikon D600 kan bli en ny favoritt blant hobbyfotografene. (Foto: Alle bilder: Nikon)
Nikon D600 kan bli en ny favoritt blant hobbyfotografene. (Foto: Alle bilder: Nikon)

Nikon D600 - fullformat for folket?

Nå kommer også Nikon med fullformat i entusiastkamera.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Ryktene har gått i lang tid, om det nye speilreflekskameraet fra Nikon som er beregnet på entusiaster i en overkommelig prisklasse. D7000 og D300s har vært lenge på markedet og det er på tide med noe nytt.

Og ryktene viste seg å stemme, i dag ble Nikon D600 lansert.

Fullformat

Poenget med fullformat bildebrikke er ganske enkelt at den fanger mer lys og dermed gir et bedre utgangspunkt for bedre bildekvalitet. Selv om bildeprosesseringen er det området hvor det har skjedd mest på fotografifronten i de senere årene, så er det grenser for hvor mye som kan tynes ut av en liten bildebrikke.

Spesielt gjelder dette bildestøy sammen med lange lukkertider og åpen blender. Jo mer lys som brikken kan fange, jo mindre bildestøy blir det og du får større frihet til å velge eksponeringsparametre for å komponere bildet.

Fullformat bildebrikke krever imidlertid objektiver i FX-serien, men kameraet har selvsagt eget modus for å redusere utsnittet tilpasset FX-format, med lavere oppløsning.

Kamerahuset
D600 er et kompakt kamerahus, på størrelse med D7000. Det er delvis i magnesium, delvis i plast. Vekten er 760 gram, med batteri og minnekort snakker vi om 850 gram.

Bildebrikken er 36 x 24 mm CMOS og har en oppløsning på 24,3 megapiksler som gir et bildeformat på opptil 6016 x 4016 piksler. Det er selvrensende ved hjelp av vibrasjon.

Lukkerhastigheten går fra 30 til 1/4000 sekund og søkeren dekker 100% av utsnittet.

Displayet er på 3,2 tommer og har 9210 000 punkter.

Autofokus baseres på 39 punkter, med et alternativt 11-punkts modus. Det er 4 innstillinger med fasesøkende autofokus: Enkeltpunkt, Dynamisk (9,11 39 punkter), 3D følgefokus, Automatisk.

Det er også ansiktsgjenkjenning. Kameraet har innebygd fokusmotor.

ISO-området går fra 100 til 6400, men kan utvides til 50 - 25 600. HDR er innebygd.

EXPEED 3 med 16-bits bildeprosessering.

Video tas opp i HD 1920x1080p 24/25/30 fps og 720p 25/30/50/60 fps og du kan velge mellom FX eller DX modus.

Video lagres i H.264 MPEG-4, men det er også ukomprimert HDMI ut for ekstern monitor og/eller opptaker. Maks opptakstid er 29 min 59 sek i full HD i Normal kvalitet.

Det er to plasser for SDHC/SDXC minnekort.

Tilkoblinger og ekstrautstyr

USB 2.0 for direkte kobling til PC/Mac, HDMI utgang, stereo jack ut til hodetelefon, stereo mic inn, GPS/fjernkontrol inngang.

Kameraet har manuell volumjustering for eksterne mikrofoner og også innebygd mono mikrofon.

Du kan også koble WU-1B til kameraet, dette er en liten USB-enhet som sender bilder trådløst til en iOS eller Android-enhet i nærheten. Den kan også brukes som søker og fjernutløser.

Førsteinntrykk

Dette er et kompakt hus med en beskjeden vekt, optikken vil ofte være det som veier mest. Betjeningen er en mellomting av det vi kjenner fra de rimelige Nikon-kameraene og de proffe. Det sitter et programhjul på venstre side, mens knappene for ISO, WB og QUAL nå befinner seg på venstre side av displayet.

Kameraet ligger godt i hånden, fokusering er kjapp og stillegående, søkeren er glimrende, displayet er lyssterkt og har god plassering av parametre i preview-modus.

Vi kommer tilbake til praktisk test av kameraet om kort tid.

Veiledende pris er 17 390 kroner og kameraet er ute i norske butikker fra 18 september.

Samleside: Kamera

Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Damien Hirst

For the Love of God
For the Love of God
  • Galleripris:
    45 000,-

Silvia Papas

Miami vice
Miami vice
  • Galleripris:
    7 000,-