Full kontroll på batteriet:

Battery Doctor for Android og iPhone

Publisert: Torsdag 13. september 2012 kl 15:18

Få tips til lading, se hva som bruker strøm og hvor lenge det er igjen av batteriet.


Dinside Det er ikke alltid like greit å ha kontroll på batteriet, og mang en smarttelefonbruker har sikkert opplevd å nærme seg faretruende tom en time eller to tidligere enn det man hadde forventet.

Battery Doctor er en gratis app både for iOS og Android som hjelper deg å holde styr på hva som bruker strøm og hvor mye du kan forlenge levetiden ved å gjøre enkle grep. Appen hjelper deg også med ladetips og logger dessuten når du har ladet slik at du kan se det i en kalendervisning.

I tillegg får du en stjernerating av appen når det gjelder hvor flink du er til å lade batteriet. For eksempel har ikke lithium-ion batterier godt av å bli ladet helt ut (ja, faktisk – blir de ladet helt ut, virker de ikke lenger), og ladevanene dine kan påvirke varigheten på batteriet.

Les også: Hvordan behandler du batteriene?

Visste du for eksempel at du bruker mer batteri på iPhone dersom du har equalizeren aktivert når du spiller musikk, eller at du kan vinne et par timers batteridtid på å slå av automatisk synkronisering av epost?

Beregner gjenstående tid

Appen er delt opp i flere skjermbilder. På førstesiden ser du hvor mye batteritid som gjenstår ut fra ditt bruksmønster, samt hva du kan spare på å deaktivere ting som GPS og Bluetooth.

Trykker du på batteriet (gjelder Android-versjonen) får du en side som viser en graf på utviklingen i gjenstående batteri over tid, og trykker du på timeangivelsen får du se hvor lenge du kan holde på med ulike aktiviteter som å se film, høre på musikk eller prate over 3G-forbindelse. Tilsvarende funksjon på iPhone-versjonen får du ved å flippe over bryteren fra klokke til skriveblokk.

Android: Spar batteriet med JuiceDefender

Se apper som har brukt strøm

Android-utgaven har også en "consume"-skjerm som viser de ti appene som bruker mest batteri; for så vidt lik den du finner i innstillingsmenyen på Android. Er det en app som bruker mistenkelig mye her, bør du prøve å drepe prosessen eller avinstallere appen om den fortsetter å bruke mye strøm (med mindre det er helt rettmessig at den bruker mye, selvsagt).

På begge versjoner får du dessuten en god håndfull strømsparetips, noe vi også har tatt for oss tidligere på DinSide: Spar batteriet på iPhone og Android.

Lenker:
Battery Doctor for Android (Google Play, gratis)
Battery doctor for iOS (App store, gratis)

batteri android iphone

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil