Trykk på play-knappen for å se videoen!

­Oled multiview: En super finesse

Publisert: Søndag 9. september 2012 kl 17:00

Nå kan hele familien se forskjellige TV-program på samme TV samtidig.


Dinside Alle som har et snev av TV-interesse har fått med seg at Oled-revolusjonen starter denne høsten, når både LG og Samsung lanserer hver sin Oled-TV på 55-tommer.

Og det er bare å glede seg folkens, for etter å ha sett begge modellene på årets IFA-messe, er det ikke til å legge skjul på at dette er et kvantesprang framover: Spesielt det hysterisk gode kontrastnivået får alt av dagens LED- og plasma-modeller til å blekne.

En stor nyhet var det imidlertid, og det var den spennende Multiview-funksjonen på Samsungs Oled-modell.

Samsung Oled ES9500 Multiview i praksis

Via TVens 3D-briller har nemlig Oled-TVen en multiviewfunksjon, som kort fortalt gjør det mulig å se ulike programmer samtidig - på samme TV.

At dette er mulig med 3D-briller er imidlertid ikke noe nytt, dette er noe vi kjenner godt igjen fra alle LGs (og Philips) modeller. De kaller imidlertid funksjonen Dual Gaming, og som navnet tilsier vil den altså kun fungere når to spillere spiller konsollspill på TV-en.

Du kan lese mer om Dual-gaming-funksjonen i praksis her!

Samsung har altså utviklet teknologien til å gjelde TV-sendinger via TV-ens innebygde dekoder, og i følge Paal Anders Jansen fra Samsung Norge (se videoen øverst) skal det også være mulig at den ene parten ser på Blu-ray.

Mens Dual-Gaming er begrenset til to spillere (gir full-screen i stedet for split-screen), liker vi også at dette ikke gjelder hos Samsung: Med andre ord er det altså kun antallet briller som setter begrensningen, ergo kan tre personer se på fotballkampen, mens en ser på nyhetene.

For at det ikke skal bli et lydmessig kaos i stua er de nye multi view 3D-brillene utstyrt med integrerte høretelefoner slik at du kun hører lyden fra den TV-kanalen du ser på. Brillene har også en vippebryter som lar deg svitsje fram og tilbake mellom de to programmene.

Vi prøvde selv funksjonen på IFA-messen, og må bare si at den fungerte over all forventning: Her var det ikke antydning til lagg eller crosstalk, og det var en pussig følelse å sitte fordypt i ett program, for så å se et helt annet ved å flytte på brillens vippebryter.

Merk: Det er ikke lett å gjenskape funksjonen på bilder og video. Flimringen du ser i videoen er altså ikke noe du legger merke til i praksis.

Se store bilder av Samsungs Oled og Multi View her:

Mer om Oled-TVen:

Samsung ES9500 blir naturlig nok flaggskipet til Samsung, og vil derfor ha de samme smarte funksjonene som selskapets øvrige toppmodeller.

Det inkluderer: Stemme- og bevegelsesstyring, 3D-underholdning, nettilkopling og apper. Vi liker også at det innebygde webkameraet (til Skype/bevegelsesstyring) her kan felles ned i rammen når det ikke er i bruk.

Nøyaktig lanseringsdato og pris er ikke satt, men vi tipper den kommer rett før jul eller i januar. Prisen regner vi vil ligge et sted rundt 60.000 kroner. Det er bare å spare ...

SAMLESIDE: Alle IFA-nyhetene får du her!

tv oled samsung IFA 2012 LED-TV

Nye tester på Dinside

TEST: Fitbit Blaze

Vi sier det først som sist: Ja, vi liker Fitbit Blaze.

Test: Volvo S90 og Volvo V90

Med nye S90 og V90 setter Volvo ny standard for både kjøreopplevelse, premium-følelse og ikke minst sikkerhet.

TEST: BMW X4 M40i

Så var tiden kommet til å kjøre den råeste BMW X4-versjonen på norske veier. Det opplevdes enda bedre.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil