Trykk på play-knappen for å se videoen!

­Oled multiview: En super finesse

Nå kan hele familien se forskjellige TV-program på samme TV samtidig.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Alle som har et snev av TV-interesse har fått med seg at Oled-revolusjonen starter denne høsten, når både LG og Samsung lanserer hver sin Oled-TV på 55-tommer.

Og det er bare å glede seg folkens, for etter å ha sett begge modellene på årets IFA-messe, er det ikke til å legge skjul på at dette er et kvantesprang framover: Spesielt det hysterisk gode kontrastnivået får alt av dagens LED- og plasma-modeller til å blekne.

En stor nyhet var det imidlertid, og det var den spennende Multiview-funksjonen på Samsungs Oled-modell.

Samsung Oled ES9500 Multiview i praksis

Via TVens 3D-briller har nemlig Oled-TVen en multiviewfunksjon, som kort fortalt gjør det mulig å se ulike programmer samtidig - på samme TV.

At dette er mulig med 3D-briller er imidlertid ikke noe nytt, dette er noe vi kjenner godt igjen fra alle LGs (og Philips) modeller. De kaller imidlertid funksjonen Dual Gaming, og som navnet tilsier vil den altså kun fungere når to spillere spiller konsollspill på TV-en.

Du kan lese mer om Dual-gaming-funksjonen i praksis her!

Samsung har altså utviklet teknologien til å gjelde TV-sendinger via TV-ens innebygde dekoder, og i følge Paal Anders Jansen fra Samsung Norge (se videoen øverst) skal det også være mulig at den ene parten ser på Blu-ray.

Mens Dual-Gaming er begrenset til to spillere (gir full-screen i stedet for split-screen), liker vi også at dette ikke gjelder hos Samsung: Med andre ord er det altså kun antallet briller som setter begrensningen, ergo kan tre personer se på fotballkampen, mens en ser på nyhetene.

For at det ikke skal bli et lydmessig kaos i stua er de nye multi view 3D-brillene utstyrt med integrerte høretelefoner slik at du kun hører lyden fra den TV-kanalen du ser på. Brillene har også en vippebryter som lar deg svitsje fram og tilbake mellom de to programmene.

Vi prøvde selv funksjonen på IFA-messen, og må bare si at den fungerte over all forventning: Her var det ikke antydning til lagg eller crosstalk, og det var en pussig følelse å sitte fordypt i ett program, for så å se et helt annet ved å flytte på brillens vippebryter.

Merk: Det er ikke lett å gjenskape funksjonen på bilder og video. Flimringen du ser i videoen er altså ikke noe du legger merke til i praksis.

Se store bilder av Samsungs Oled og Multi View her:

Mer om Oled-TVen:

Samsung ES9500 blir naturlig nok flaggskipet til Samsung, og vil derfor ha de samme smarte funksjonene som selskapets øvrige toppmodeller.

Det inkluderer: Stemme- og bevegelsesstyring, 3D-underholdning, nettilkopling og apper. Vi liker også at det innebygde webkameraet (til Skype/bevegelsesstyring) her kan felles ned i rammen når det ikke er i bruk.

Nøyaktig lanseringsdato og pris er ikke satt, men vi tipper den kommer rett før jul eller i januar. Prisen regner vi vil ligge et sted rundt 60.000 kroner. Det er bare å spare ...

SAMLESIDE: Alle IFA-nyhetene får du her!
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
 • Galleripris:
  2 200,-

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
 • Galleripris:
  5 500,-

Damien Hirst

For the Love of God
For the Love of God
 • Galleripris:
  45 000,-