Her er Sonys 4K-TV: Bravia KD-84X9005

Da er det bekreftet: Sony 4K-TV på 84-tommer kommer i løpet av høsten. Modellnavnet blir Bravia KD-84X9005, og du ser den i videoen øverst.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Det var ingen overraskelse at Sony ville vise sin 4K-TV på IFA-messen, ryktebørsen hadde altså gjort jobben sin.

Nå har vi også sett på vidunderet, og for å si det pent: Det var verdt det. En ting er at 84-tommer er STORT, men det var også mye vi ikke var klar over, og TV-en gjorde et svært godt førsteinntrykk.

4k er fire ganger full-HD

4K kalles også Ultra Definition, og innebærer at formatet har en oppløsning på 3840x2160 piksler, eller fire ganger høyere enn dagens såkalte full-HD standard på 1920x1080 (1080p).

Problemet i dag er imidlertid at det finnes lite tilgjengelig innhold, og ikke minst avspillere som takler formatet. Her er imidlertid ryktene klare på at den kommende Playstation 4 skal støtte 4k-oppløsning, og det tror vi faktisk vil skje.

På innsiden har Sony utstyrt TV-en med sin beste bildemotor, kalt 4K X-Reality Pro, som selvsagt kan oppskalere annet materiale til 4K-oppløsning. Det vi fikk se på messen var i hvert fall svært imponerende. Nå skal det jo sies at det ikke var noen overraskelse, demo-materialet er jo nøye utvalgt for å matche skjermene godt.

Selv om ingen hos Sony ville si det rett ut, er det ingen stor overraskelse at Sony har brukt LGs 8K-panel, og det gir oss en god del nyheter som er verdt å være klar over.

LGs panel gir Sony passiv 3D

 • TV-en har selvsagt 3D-støtte, og siden det er et LG-panel i bunn, er det altså passiv 3D som er valgt. Dette er altså et lite brudd med hva vi har sett fra Sonys toppmodeller tidligere, men en av fordelene er jo svært rimelige og lette 3D-briller som ikke trenger batterier.

 • TV-en er derfor også utstyrt med Dual-Gaming-funksjon, som vi tidligere kjenner fra LG og Philips-modeller. Vi prøvde både dette og 3D-funksjonen på messen, og likte det vi så.

 • TV-en har selvsagt også Sonys smart-TV-muligheter, som vi strengt tatt ikke synes virker så bra, men det er jo lov å håpe at det vil skje endringer her.

 • PS; artikkelen fortsetter under bildene:


 • Høyttalerne er ikke innebygget i kabinettet, men henger altså på siden av TV-en som en slags klip-on. Totalt har dette settet 10 elementer, som skal spre lydbildet. Utseendemessig er ikke det det peneste vi har sett, men lyden virket god, og skal du uansett kjøre lyden ut gjennom surroundanlegget kan du jo bare hoppe over høyttalerne.

 • Prisen er ikke kjent, men den blir dyr. Vi hadde regnet med at den fikk samme pris som LGs alternativ som vil koste rundt 130.000 kroner, men mye tyder på at den blir langt dyrere. Og vi ser ikke bort fra at den nærmer seg 200.000 kroner. TV-monsteret skal også komme på markedet i løpet av året, men nøyaktig dato ble ikke gitt.


Trykk her for alle nyhetene fra IFA-messen!

Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Pushwagner

Sitting down
Sitting down
 • Galleripris:
  12 000,-

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
 • Galleripris:
  20 000,-