Her er Sonys 4K-TV: Bravia KD-84X9005

Publisert: Søndag 2. september 2012 kl 17:00

Da er det bekreftet: Sony 4K-TV på 84-tommer kommer i løpet av høsten. Modellnavnet blir Bravia KD-84X9005, og du ser den i videoen øverst.


Dinside Det var ingen overraskelse at Sony ville vise sin 4K-TV på IFA-messen, ryktebørsen hadde altså gjort jobben sin.

Nå har vi også sett på vidunderet, og for å si det pent: Det var verdt det. En ting er at 84-tommer er STORT, men det var også mye vi ikke var klar over, og TV-en gjorde et svært godt førsteinntrykk.

4k er fire ganger full-HD

4K kalles også Ultra Definition, og innebærer at formatet har en oppløsning på 3840x2160 piksler, eller fire ganger høyere enn dagens såkalte full-HD standard på 1920x1080 (1080p).

Problemet i dag er imidlertid at det finnes lite tilgjengelig innhold, og ikke minst avspillere som takler formatet. Her er imidlertid ryktene klare på at den kommende Playstation 4 skal støtte 4k-oppløsning, og det tror vi faktisk vil skje.

På innsiden har Sony utstyrt TV-en med sin beste bildemotor, kalt 4K X-Reality Pro, som selvsagt kan oppskalere annet materiale til 4K-oppløsning. Det vi fikk se på messen var i hvert fall svært imponerende. Nå skal det jo sies at det ikke var noen overraskelse, demo-materialet er jo nøye utvalgt for å matche skjermene godt.

Selv om ingen hos Sony ville si det rett ut, er det ingen stor overraskelse at Sony har brukt LGs 8K-panel, og det gir oss en god del nyheter som er verdt å være klar over.

LGs panel gir Sony passiv 3D

  • TV-en har selvsagt 3D-støtte, og siden det er et LG-panel i bunn, er det altså passiv 3D som er valgt. Dette er altså et lite brudd med hva vi har sett fra Sonys toppmodeller tidligere, men en av fordelene er jo svært rimelige og lette 3D-briller som ikke trenger batterier.

  • TV-en er derfor også utstyrt med Dual-Gaming-funksjon, som vi tidligere kjenner fra LG og Philips-modeller. Vi prøvde både dette og 3D-funksjonen på messen, og likte det vi så.

  • TV-en har selvsagt også Sonys smart-TV-muligheter, som vi strengt tatt ikke synes virker så bra, men det er jo lov å håpe at det vil skje endringer her.

  • PS; artikkelen fortsetter under bildene:


  • Høyttalerne er ikke innebygget i kabinettet, men henger altså på siden av TV-en som en slags klip-on. Totalt har dette settet 10 elementer, som skal spre lydbildet. Utseendemessig er ikke det det peneste vi har sett, men lyden virket god, og skal du uansett kjøre lyden ut gjennom surroundanlegget kan du jo bare hoppe over høyttalerne.

  • Prisen er ikke kjent, men den blir dyr. Vi hadde regnet med at den fikk samme pris som LGs alternativ som vil koste rundt 130.000 kroner, men mye tyder på at den blir langt dyrere. Og vi ser ikke bort fra at den nærmer seg 200.000 kroner. TV-monsteret skal også komme på markedet i løpet av året, men nøyaktig dato ble ikke gitt.


Trykk her for alle nyhetene fra IFA-messen!


Sony 4K LED-TV IFA 2012 3D

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil