Vinmonopolet regner med å starte med vinauksjoner fra og med våren 2013. (Foto: PANTHERMEDIA)

Vinmonopolet regner med å starte med vinauksjoner fra og med våren 2013. (Foto: PANTHERMEDIA)

Vinmonopolet starter vinauksjon

Publisert: Fredag 15. juni 2012 kl 13:53

Kjøp og salg av ekslusive varer.

ANNONSØRINNHOLD
En ny måte å låne penger på. Les saken
Annonsørinnhold fra Komplett Bank.

Dinside I 2011 vedtok Stortinget en lovendring, som tillater auksjon av alkoholholdig drikke til privatpersoner fra og med 1. januar i år. Dette åpner for auksjon av ekslusive varer gjennom Vinmonopolet, men fortsatt ligger vinauksjonene en stund fram i tid.

– Selve auksjonsstarten ligger nok et stykke frem i tid, trolig kan vi avvikle første auksjon i løpet av våren 2013, sier pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til DinSide.

Fysisk auksjon

For gjennomføring av auksjonene er Vinmonopolet nå på jakt etter et auksjonshus å samarbeide med. Auksjonene skal ifølge Nordahl i utangspunktet foregå som klassiske, fysiske auksjoner. Men disse vil trolig suppleres av en nettauksjon.

– Eksakt hvordan vi kommer til å gjennomføre auksjoner er ikke helt bestemt ennå, veien blir nok også litt til mens vi går, sier Nordahl, og legger til at dette også avhenger av hvilket auksjonshus som får anbudet og hvilket tilbud de kan gi.

Hensikten med auksjonene er ifølge Nordahl å komplettere vår service til kundene.

– I dag er det ikke noen slik hovedauksjon for ”vinskatter” i Norge. Vi tror imidlertid det er et marked, riktignok ganske lite, for dette, sier han.

Les også: På Gardermoen får du én flaske vin - til 265.000 kroner!

Nettauksjoner i Sverige

I Sverige har Systembolaget avholdt denne typen auksjoner i flere år. I samarbeid med Stockholms Auktionsverk avholder de drikkeauksjoner for kjøp og salg av samlerobjekter.

Ifølge Systembolagets nettsider blir alle auksjonene gjennomført som nettauksjoner fra og med i vår, for å gi større fleksibilitet til kundene. Det er også mulig å legge inn bud på salgsobjektene via mobiltelefonen.

Les også: Spar 750 kroner på én og samme flaske - begge på taxfree!

vinmonopolet alkohol vin auksjon

Nye tester på Dinside

Enorme forskjeller på tilstandsrapport på samme bil

Da vi ba om tilstandsrapport fra fem bilverksteder, var det bare to som klarte jobben.

Sony Xperia M5

Blir toppmodellene for dyre, har Sony en rimeligere variant.

Microsoft Universal Foldable Keyboard

Microsoft har laget et meget smart tastatur til smartmobilen din.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil