Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Vinmonopolet regner med å starte med vinauksjoner fra og med våren 2013. (Foto: PantherMedia / Studio Porto Sabbia)
Vinmonopolet regner med å starte med vinauksjoner fra og med våren 2013. (Foto: PantherMedia / Studio Porto Sabbia)

Vinmonopolet starter vinauksjon

Kjøp og salg av ekslusive varer.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide I 2011 vedtok Stortinget en lovendring, som tillater auksjon av alkoholholdig drikke til privatpersoner fra og med 1. januar i år. Dette åpner for auksjon av ekslusive varer gjennom Vinmonopolet, men fortsatt ligger vinauksjonene en stund fram i tid.

– Selve auksjonsstarten ligger nok et stykke frem i tid, trolig kan vi avvikle første auksjon i løpet av våren 2013, sier pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til DinSide.

Fysisk auksjon

For gjennomføring av auksjonene er Vinmonopolet nå på jakt etter et auksjonshus å samarbeide med. Auksjonene skal ifølge Nordahl i utangspunktet foregå som klassiske, fysiske auksjoner. Men disse vil trolig suppleres av en nettauksjon.

– Eksakt hvordan vi kommer til å gjennomføre auksjoner er ikke helt bestemt ennå, veien blir nok også litt til mens vi går, sier Nordahl, og legger til at dette også avhenger av hvilket auksjonshus som får anbudet og hvilket tilbud de kan gi.

Hensikten med auksjonene er ifølge Nordahl å komplettere vår service til kundene.

– I dag er det ikke noen slik hovedauksjon for ”vinskatter” i Norge. Vi tror imidlertid det er et marked, riktignok ganske lite, for dette, sier han.

Les også: På Gardermoen får du én flaske vin - til 265.000 kroner!

Nettauksjoner i Sverige

I Sverige har Systembolaget avholdt denne typen auksjoner i flere år. I samarbeid med Stockholms Auktionsverk avholder de drikkeauksjoner for kjøp og salg av samlerobjekter.

Ifølge Systembolagets nettsider blir alle auksjonene gjennomført som nettauksjoner fra og med i vår, for å gi større fleksibilitet til kundene. Det er også mulig å legge inn bud på salgsobjektene via mobiltelefonen.

Les også: Spar 750 kroner på én og samme flaske - begge på taxfree!
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Silvia Papas

Miami vice
Miami vice
 • Galleripris:
  7 000,-

Nico Widerberg

Samstemt
Samstemt
 • Galleripris:
  4 700,-

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
 • Galleripris:
  5 500,-