Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Absolutt alt PC-en trenger for å kjøre, inkludert operativsystemet, ligger klart. Koble til strømkontakten, skjerm, tastatur og mus, og du er klar til å begynne å jobbe. (Foto: VIA)
Absolutt alt PC-en trenger for å kjøre, inkludert operativsystemet, ligger klart. Koble til strømkontakten, skjerm, tastatur og mus, og du er klar til å begynne å jobbe. (Foto: VIA)

Via lanserer APC - komplett PC på 17 x 8,5 cm

Alt sammen, inkludert operativsystem, på ett og samme kort.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Brikkeprodusenten Via Technologies har nettopp presentert sin nye lavpris-PC, APC.

I praksis er det et hovedkort med alt integrert, like bredt som et mini-ITX-kort, men halvparten så dypt. Det passer fint i eksisterende mini-ITX-kabinetter, men her vil det sikkert dukke opp mindre plasskrevende løsninger etterhvert.

Kortet er utstyrt med Via WonderMedia ARM 11 System on a chip, med en 800 MHz prosessor, 512 MB DDR3 RAM og 2 GB NAND Flashminne for lagring av data.

HD-ready

Den integrerte grafikkprosessoren skal kunne vise video i 720P-oppløsning. Her finnes både HDMI og VGA-utganger for tilkobling til TV eller PC-skjerm, samt fire USB 2.0-porter, lyd inn- og utganger, Ethernet (10/100) nettverkskontakt, og en microSD-leser for utvidelse av minnet.

Operativsystemet er Android 2.3, og ligger allerede installert. Dermed er det bare å koble til den medfølgende 15W strømforsyningen, en skjerm, mus og tastatur, og sette igang å jobbe.

Operativsystemet er Android 2.3, og det finnes tusenvis av programmer å laste ned.
Operativsystemet er Android 2.3, og det finnes tusenvis av programmer å laste ned.


Mot slutten på svulmende OS og programmer?

I en pressemelding skriver Via blant annet at dyre, strømkrevende prosessorer og svulmende programpakker ikke lenger er verken nødvendig eller på andre måter relevant for vanlige brukere.

APC skal være tilgjengelig i juli, og prisen? 49 dollar eller rundt 300 kroner. Den blir en åpenbar konkurrent til Raspberry Pi, som du kan lese mer om her.

For mer informasjon og skjermnilder, se denne siden.

Les også: Så liten blir PC-en
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Damien Hirst

For the Love of God
For the Love of God
  • Galleripris:
    45 000,-

Nico Widerberg

Samstemt
Samstemt
  • Galleripris:
    4 700,-