Absolutt alt PC-en trenger for å kjøre, inkludert operativsystemet, ligger klart. Koble til strømkontakten, skjerm, tastatur og mus, og du er klar til å begynne å jobbe. (Foto: VIA)

Absolutt alt PC-en trenger for å kjøre, inkludert operativsystemet, ligger klart. Koble til strømkontakten, skjerm, tastatur og mus, og du er klar til å begynne å jobbe. (Foto: VIA)

Via lanserer APC - komplett PC på 17 x 8,5 cm

Publisert: Onsdag 23. mai 2012 kl 16:28

Alt sammen, inkludert operativsystem, på ett og samme kort.


Dinside Brikkeprodusenten Via Technologies har nettopp presentert sin nye lavpris-PC, APC.

I praksis er det et hovedkort med alt integrert, like bredt som et mini-ITX-kort, men halvparten så dypt. Det passer fint i eksisterende mini-ITX-kabinetter, men her vil det sikkert dukke opp mindre plasskrevende løsninger etterhvert.

Kortet er utstyrt med Via WonderMedia ARM 11 System on a chip, med en 800 MHz prosessor, 512 MB DDR3 RAM og 2 GB NAND Flashminne for lagring av data.

HD-ready

Den integrerte grafikkprosessoren skal kunne vise video i 720P-oppløsning. Her finnes både HDMI og VGA-utganger for tilkobling til TV eller PC-skjerm, samt fire USB 2.0-porter, lyd inn- og utganger, Ethernet (10/100) nettverkskontakt, og en microSD-leser for utvidelse av minnet.

Operativsystemet er Android 2.3, og ligger allerede installert. Dermed er det bare å koble til den medfølgende 15W strømforsyningen, en skjerm, mus og tastatur, og sette igang å jobbe.

Operativsystemet er Android 2.3, og det finnes tusenvis av programmer å laste ned.


Mot slutten på svulmende OS og programmer?

I en pressemelding skriver Via blant annet at dyre, strømkrevende prosessorer og svulmende programpakker ikke lenger er verken nødvendig eller på andre måter relevant for vanlige brukere.

APC skal være tilgjengelig i juli, og prisen? 49 dollar eller rundt 300 kroner. Den blir en åpenbar konkurrent til Raspberry Pi, som du kan lese mer om her.

For mer informasjon og skjermnilder, se denne siden.

Les også: Så liten blir PC-en

pc annet stasjonær pc

DEL

Nye tester på Dinside

Kenwood Chef XL Sense er en god og kraftig maskin

Kenwood Major har skiftet navn, og blitt litt smartere.

TEST: iRobot Scooba 450

Vasker godt og kjører seg svært sjelden fast.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 14 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil