Det er i øyeblikket ikke mulig å få tilgang til DNBs nettbank. (Foto: DNB)

Det er i øyeblikket ikke mulig å få tilgang til DNBs nettbank. (Foto: DNB)

Dnb.no nede i hele formiddag

Publisert: Mandag 7. mai 2012 kl 09:45

Kunder sliter med tilgang til DNBs nettbank.


Dinside Søndag var det store problemer med flere norske minibanker og nettbanker, deriblant DNB. Tidlig mandag morgen ble det meldt at feilen var utbedret, men like etter opplevde DNB nye problemer.

Angrepet

Etter å ha varslet om at systemene fungerte som normalt i morges, kunne DNB igjen varsle om problemer med nettbanken.

På egne Facebook-sider skriver DNB: "Dessverre har det igjen oppstått noen problemer hos Evry som fører til problemer med å få opp dnb.no. Evry er på saken og jobber i full fart for å få ting til å fungere igjen."

– Det er foreløpig ikke mulig å si hvor lenge problemene vil vedvare, men både vi og Evry jobber med saken, sa informasjonsdirektør Thomas Midteide til DinSide i formiddag.

11.30 i dag meldte DNB følgende på sine Facebook-sider:

Nå har våre IT-folk og Evry sine eksperter sittet sammen og funnet årsaken til at dnb.no var nede i formiddag. Det skyldes et såkalt tjenestenektangrep, som betyr at serverne våre bombes med henvendelser slik at det stopper helt opp. Nå skal dnb.no igjen være tilgjengelig for kunder i Norge, men kunder i utlandet kan fortsatt oppleve problemer med å få logget seg på. Vi er veldig lei oss for at mange av våre kunder ikke fikk gjort det de skulle i formiddag, særlig etter de store problemene norske banker hadde i går.

Først mente DNB at problemer en brannmur forårsaket de nye problemene. Men litt før 12 i dag bekreftet Thomas Midteide i DNB i en e-post til DinSide at feilen skyldes et tjenestenektangrep (DDoS – distributed denial of service).

Søndagens problemer

Årsaken til søndagens problemer som blant annet rammet bankkunders tilgang til minibanker, nettbanker og kortbetaling var ifølge IT-leverandøren Evry en hardwarefeil knyttet til en leveranse fra en av EVRYs teknologileverandører.

Skandiabanken slet fortsatt med at regningsbetaling ikke fungerte i morges etter gårsdagens problemer, men melder nå om at alt skal være i orden. Det samme gjelder Gjensidige og Sparebank1.

nettbank dnb feil

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil