Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Det er i øyeblikket ikke mulig å få tilgang til DNBs nettbank. (Foto: DNB)
Det er i øyeblikket ikke mulig å få tilgang til DNBs nettbank. (Foto: DNB)

Dnb.no nede i hele formiddag

Kunder sliter med tilgang til DNBs nettbank.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Søndag var det store problemer med flere norske minibanker og nettbanker, deriblant DNB. Tidlig mandag morgen ble det meldt at feilen var utbedret, men like etter opplevde DNB nye problemer.

Angrepet

Etter å ha varslet om at systemene fungerte som normalt i morges, kunne DNB igjen varsle om problemer med nettbanken.

På egne Facebook-sider skriver DNB: "Dessverre har det igjen oppstått noen problemer hos Evry som fører til problemer med å få opp dnb.no. Evry er på saken og jobber i full fart for å få ting til å fungere igjen."

– Det er foreløpig ikke mulig å si hvor lenge problemene vil vedvare, men både vi og Evry jobber med saken, sa informasjonsdirektør Thomas Midteide til DinSide i formiddag.

11.30 i dag meldte DNB følgende på sine Facebook-sider:

Nå har våre IT-folk og Evry sine eksperter sittet sammen og funnet årsaken til at dnb.no var nede i formiddag. Det skyldes et såkalt tjenestenektangrep, som betyr at serverne våre bombes med henvendelser slik at det stopper helt opp. Nå skal dnb.no igjen være tilgjengelig for kunder i Norge, men kunder i utlandet kan fortsatt oppleve problemer med å få logget seg på. Vi er veldig lei oss for at mange av våre kunder ikke fikk gjort det de skulle i formiddag, særlig etter de store problemene norske banker hadde i går.

Først mente DNB at problemer en brannmur forårsaket de nye problemene. Men litt før 12 i dag bekreftet Thomas Midteide i DNB i en e-post til DinSide at feilen skyldes et tjenestenektangrep (DDoS – distributed denial of service).

Søndagens problemer

Årsaken til søndagens problemer som blant annet rammet bankkunders tilgang til minibanker, nettbanker og kortbetaling var ifølge IT-leverandøren Evry en hardwarefeil knyttet til en leveranse fra en av EVRYs teknologileverandører.

Skandiabanken slet fortsatt med at regningsbetaling ikke fungerte i morges etter gårsdagens problemer, men melder nå om at alt skal være i orden. Det samme gjelder Gjensidige og Sparebank1.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Runi Langum

Lilje
Lilje
  • Galleripris:
    3 600,-

Nico Widerberg

Samstemt
Samstemt
  • Galleripris:
    4 700,-