(Foto: Brynjulf Blix)

(Foto: Brynjulf Blix)

Kingston HyperX 3K 240 GB SSD

Publisert: Mandag 23. april 2012 kl 06:00

Ny og rimeligere utgave av Kingstons SSD.


Dinside Prisene på SSD skal ned, og de er definitivt på vei ned. Men produsentene vil gjerne at det skal skje raskere, slik at de kan selge mer. Samtidig gjelder det å knipe inn på kostnadene slik at de ikke tjener mindre, og da er komponentprisene et viktig element.

Elektroniske komponenter prises etter mange parametre, som ytelse og kapasitet. Flashminne prises også etter levetid, hvor mange ganger minnecellene kan skrives/slettes før de er så svekket at de ikke lenger kan holde på data.

Derfor er en SSD med mindre levetid et rimeligere produkt, men likevel mer enn godt nok for den bruken det er tiltenkt. Vi snakker om en levetid som uansett er lenger enn de fleste andre komponentene i en PC.

Hvorfor 3K

I denne sammenhengen betyr 3K at hver enkelt celle kan skrives til 3000 ganger. Men kontrolleren sammen med operativsystemet sørger for å fordele bruken og dermed levetiden jevnt over alle cellene i alle brikkene. Ved 10 GB skriving hver dag gir dette en levetid på over 8 år for hele SSD-en. I praksis vil dette holde i lange baner for de fleste brukere. Til sammenligning vil flashminne med den lengste levetiden under samme belastning vare i over 80 år. Vi kan ikke se noen grunn til å spandere ekstra for å holde på private data i flere generasjoner. For datasentraler er saken selvsagt en annen, der er også belastningen vesentlig høyere og levetiden reduseres tilsvarende.

Det som betyr mest for brukerne er hastigheten, og den er ikke dårligere på 3K minne enn på 5K eller mer.

HyperX 3K

Vi testet HyperX 3K SSD-en fra Kingston levert som oppgraderingsversjon. Det betyr eske med festebrakett, eksternt kabinett til den gamle disken, Acronis programvare for overføring av data fra den gamle disken, kabler, skruer og hendig lommeverktøy.

 (Foto: Brynjulf Blix)
(Foto: Brynjulf Blix)


Settet fungerer utmerket og gjør det enkelt å oppgradere en stasjonær eller bærbar PC. Programvaren overfører og tilpasser partisjonen etter datamengden, men du må selv fjerne unødvendige data fra originaldisken som ikke får plass på SSD-en.

Med 240GB kapasitet får du ganske god plass til operativsystem og programmer, og mye data i tillegg.

Ytelse

Kingston hevder at ytelsen ikke er dårligere på denne enn på forgjengeren, og det bekreftes av våre tester.

 (Graf: Brynjulf Blix)
(Graf: Brynjulf Blix)


 (Graf: Brynjulf Blix)
(Graf: Brynjulf Blix)


I praksis er ytelsen identisk, forskjellene er ubetydelige for opplevelsen i daglig bruk.

Konklusjon

HyperX 3K holder stand, med samme høye ytelse som forgjengeren. Det som er forandret er prisen, som har sunket dramatisk siden forgjengeren ble introdusert. Listeprisen var 3 990 kroner på første 5K utgave, mens den nye 3K har i skrivende stund en pris på litt under 2 300 kroner i butikkene.

terningkast 6 Testresultat Kingston HyperX 3K

Komplett pakkeløsning av utmerket kvalitet. Ytelse i toppklasse, god pris
Ingen spesielle
Annonse
Annonse

DetaljerKingston HyperX 3K SSD SH103S3 240GB

240 GB, 2.5 tommer, 555 MB/s, 510 MB/s, S-ATA

De 3 billigste butikkene

Expert1 479,-
0,-
0,-
Levert av
 

test kingston ssd oppgradering annet

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil