Windows 8 ser ut til å bli raskere enn sin forgjenger, så samme måte som Windows 7 var raskere enn Vista. (Foto: Asus /DinSide (manipulasjon))

Windows 8 ser ut til å bli raskere enn sin forgjenger, så samme måte som Windows 7 var raskere enn Vista. (Foto: Asus /DinSide (manipulasjon))

– Windows 8 merkbart raskere

Publisert: Torsdag 29. mars 2012 kl 06:00

Tidlige ytelsestester viser hyggelige resultater.


Dinside Den tidlige versjonen av Windows 8, som er gratis for alle å teste, slår Windows 7 i ytelsestester utført av PCWorld.

Slik installerer du Windows 8 Consumer Preview

Hastighet

Det amerikanske nettstedet utførte en rekke tester i sine laboratorier, og konkluderer med at den totale opplevelsen er merkbart raskere i Windows 8 enn Windows 7. PCWorld testet oppstart, brukte diverse benchmark-programmer og surfet på nettet, og Windows 8 kom raskere ut i nesten samtlige kategorier.

For eksempel startet Windows 8 på 36.8 sekunder, mens Windows 7 brukte 56.2 sekunder - det på en maskin med 1 TB hardddisk, 8 GB RAM og 3.3GHz Intel Core i5-prosessor. Altså en maskin som PCWorld beskriver som kraftig, men ganske standard. Windows 8 er også 14 prosent raskere i WorldBench 7, som måler den totale ytelsen, og viser ellers gode resultater i nettlesertester.

Slik er Windows 8 på nettbrett.

Blir enda raskere?

Det finnes ett unntak: Produktivitets-tester basert på PCMark-programmet. Der leder fremdeles Windows 7, men det påpekes samtidig at utviklerne av PCMark oppdaterer i disse dager sine testprogrammer til å fungere bedre med Windows 8.

Dessuten er jo Windows 8 heller ikke helt ferdig, og det vil fremover komme mange driveroptimaliseringer. Så ytelsen kan bare bli enda bedre. Gode nyheter for alle som går med planer om å oppgradere.

Samleside: Windows 8

windows 8 microsoft

DEL

Nye tester på Dinside

Et alternativ vi tør anbefale

Peugeot har fått skikkelig automatkasse.

Wilfa Grand Gourmet KM-1500A

Du kan nesten like godt kjøpe en miksmaster.

Her er det beste juleølet

Se hvilket juleøl du bør kjøpe, hvilket som passer best til julematen eller kun til kos.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 14 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil