Windows 8 ser ut til å bli raskere enn sin forgjenger, så samme måte som Windows 7 var raskere enn Vista. (Foto: Asus /DinSide (manipulasjon))

Windows 8 ser ut til å bli raskere enn sin forgjenger, så samme måte som Windows 7 var raskere enn Vista. (Foto: Asus /DinSide (manipulasjon))

– Windows 8 merkbart raskere

Publisert: Torsdag 29. mars 2012 kl 06:00

Tidlige ytelsestester viser hyggelige resultater.


Dinside Den tidlige versjonen av Windows 8, som er gratis for alle å teste, slår Windows 7 i ytelsestester utført av PCWorld.

Slik installerer du Windows 8 Consumer Preview

Hastighet

Det amerikanske nettstedet utførte en rekke tester i sine laboratorier, og konkluderer med at den totale opplevelsen er merkbart raskere i Windows 8 enn Windows 7. PCWorld testet oppstart, brukte diverse benchmark-programmer og surfet på nettet, og Windows 8 kom raskere ut i nesten samtlige kategorier.

For eksempel startet Windows 8 på 36.8 sekunder, mens Windows 7 brukte 56.2 sekunder - det på en maskin med 1 TB hardddisk, 8 GB RAM og 3.3GHz Intel Core i5-prosessor. Altså en maskin som PCWorld beskriver som kraftig, men ganske standard. Windows 8 er også 14 prosent raskere i WorldBench 7, som måler den totale ytelsen, og viser ellers gode resultater i nettlesertester.

Slik er Windows 8 på nettbrett.

Blir enda raskere?

Det finnes ett unntak: Produktivitets-tester basert på PCMark-programmet. Der leder fremdeles Windows 7, men det påpekes samtidig at utviklerne av PCMark oppdaterer i disse dager sine testprogrammer til å fungere bedre med Windows 8.

Dessuten er jo Windows 8 heller ikke helt ferdig, og det vil fremover komme mange driveroptimaliseringer. Så ytelsen kan bare bli enda bedre. Gode nyheter for alle som går med planer om å oppgradere.

Samleside: Windows 8


windows 8 microsoft

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil