Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Windows 8 ser ut til å bli raskere enn sin forgjenger, så samme måte som Windows 7 var raskere enn Vista. (Foto: Asus /DinSide (manipulasjon))
Windows 8 ser ut til å bli raskere enn sin forgjenger, så samme måte som Windows 7 var raskere enn Vista. (Foto: Asus /DinSide (manipulasjon))

– Windows 8 merkbart raskere

Tidlige ytelsestester viser hyggelige resultater.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Den tidlige versjonen av Windows 8, som er gratis for alle å teste, slår Windows 7 i ytelsestester utført av PCWorld.

Slik installerer du Windows 8 Consumer Preview

Hastighet

Det amerikanske nettstedet utførte en rekke tester i sine laboratorier, og konkluderer med at den totale opplevelsen er merkbart raskere i Windows 8 enn Windows 7. PCWorld testet oppstart, brukte diverse benchmark-programmer og surfet på nettet, og Windows 8 kom raskere ut i nesten samtlige kategorier.

For eksempel startet Windows 8 på 36.8 sekunder, mens Windows 7 brukte 56.2 sekunder - det på en maskin med 1 TB hardddisk, 8 GB RAM og 3.3GHz Intel Core i5-prosessor. Altså en maskin som PCWorld beskriver som kraftig, men ganske standard. Windows 8 er også 14 prosent raskere i WorldBench 7, som måler den totale ytelsen, og viser ellers gode resultater i nettlesertester.

Slik er Windows 8 på nettbrett.

Blir enda raskere?

Det finnes ett unntak: Produktivitets-tester basert på PCMark-programmet. Der leder fremdeles Windows 7, men det påpekes samtidig at utviklerne av PCMark oppdaterer i disse dager sine testprogrammer til å fungere bedre med Windows 8.

Dessuten er jo Windows 8 heller ikke helt ferdig, og det vil fremover komme mange driveroptimaliseringer. Så ytelsen kan bare bli enda bedre. Gode nyheter for alle som går med planer om å oppgradere.

Samleside: Windows 8

Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Nico Widerberg

Familie
Familie
 • Galleripris:
  6 500,-

Nico Widerberg

Samstemt
Samstemt
 • Galleripris:
  4 700,-

Kjell Nupen

Sentimental reise
Sentimental reise
 • Galleripris:
  9 000,-