MORSOMT TRIKS: Med denne skal man kunne lage firkantige egg. Vi har testet om det funker i praksis. (Foto: Berit B. Njarga)

MORSOMT TRIKS: Med denne skal man kunne lage firkantige egg. Vi har testet om det funker i praksis. (Foto: Berit B. Njarga)

Dagens egg:

Lei av tradisjonelle egg?

Publisert: Fredag 6. april 2012 kl 08:00

Lag heller firkant-egg til påskefrokosten!


Dinside De av oss som har lest Donald Duck-historien "Eggemysteriet", har nok latt seg imponere av de firkantede eggene. Men om du trodde firkant-egg var forbeholdt fantasien, tar du grundig feil.

Det fins kanskje ikke firkantede høner som i Donald-historien, men det er fullt mulig å lage eggene selv!

Slik gjør man det

DinSide har bestilt en liten dings fra nettet, som skal gjøre jobben med å gi eggene den riktige firkantformen. Deretter har vi fulgt bruksanvisningen for å sjekke om den faktisk funker.

 (Foto: Berit B. Njarga)
Kok egget før du legger det i beholderen. (Foto: Berit B. Njarga)
Det første man gjør er å hardkoke et egg, skrelle det og plassere det inn i formen mens det fortsatt er varmt. Egge-formeren består av en beholder, et skrulokk med en liten presse på innsiden samt en løs bunn.

Det er ved hjelp av den løse bunnen man får dyttet ut egget når det er klart.

 (Foto: Berit B. Njarga)
Egge-formeren består av fire deler og er særdeles enkel å bruke. (Foto: Berit B. Njarga)

Klart på ti minutter

Ifølge bruksanvisningen blir resultatet aller best etter to timer, men i første omgang lot vi
egget ligge i formen i ti minutter - for å teste ut hurtigvarianten.

Resultatet ble overraskende bra etter både ti minutter og to timer. Men - man bør kjøpe store egg, de minste eggene vil slite med å fylle beholderen, og dermed får det ikke den rette formen.

Skikkelig firkant-egg! (Foto: Berit B. Njarga)
Skikkelig firkant-egg! (Foto: Berit B. Njarga)
Den største ulempen med firkantegg-formeren, er at man bare får laget et egg av gangen. Skal man overraske hele familien til søndagsfrokosten, bør man derfor stå opp ekstra tidlig, eller lage eggene dagen i forvegen.

Det kan selvsagt være vanskelig å finne eggeglass som firkant-eggene passer oppi. Men det ser slett ikke dumt ut med firkant-egg på brødskiva med kaviar.

Sjekk resultatet selv! Ganske snedig, eller hva?

Produktet er bestilt fra coolstuff.no, pris 49 kroner


kjøkkenredskap egg matlaging kjøkken

Nye tester på Dinside

Speedminton – kjapt, hardt, gøy

Synes du badminton er for tregt, bør du prøve dette i 290 km/t.

Xiaomi Mi 5

Men det kinesiske flaggskipet er ikke helt kompis med Norge.

Test: Ford Mondeo vs. Toyota Avensis

Duell mellom to populære familiebiler.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil