ViStart gir deg startmenyen tilbake, men det er kanskje like greit å lære seg å bruke Metro effektivt?

ViStart gir deg startmenyen tilbake, men det er kanskje like greit å lære seg å bruke Metro effektivt?

Windows 8 Consumer Preview:

Se - Windows 8 med klassisk startmeny

Publisert: Onsdag 14. mars 2012 kl 06:00

Men det er ikke sikkert det er så lurt. Her er alternativene.


Dinside Windows 8 Consumer Preview har fått en meget blandet mottakelse blant publikum. Metro-grensesnittet bryter radikalt med Windows 7, og den klassiske startknappen og startmenyen glimrer med sitt fravær. Dette har skapt mye frustrasjon, og på en rekke fora har brukere uttrykt bekymring for at Windows 8 skal bli en like stor flopp som Windows Vista.

Nå mener imidlertid mange at det er svært sannsynlig at Microsoft kommer til å gi brukerne mulighet til å deaktivere Metro når den endelige versjonen av operativsystemet foreligger senere i år. Inntil da er vi henvist til tredjepartsløsninger for å få tilbake startknappen og startmenyen som vi kjenner fra Windows 7.

Ser helt likt ut

En fungerende løsning er det lille gratisprogrammet ViStart, men merk at du får med mye grums under installasjonen hvis du ikke husker å fjerne hakene på spørsmålene du får underveis. Vårt inntrykk, etter så vidt å ha prøvd løsningen, er at den ikke integreres 100 prosent sømløst. For eksempel åpnet den seg ikke ved å trykke Windows-tasten, slik vi er vant til fra Windows 7.

Stardock Start8 er en mellomting mellom den klassiske startmenyen og Metro-menyen.
Stardock Start8 er en mellomting mellom den klassiske startmenyen og Metro-menyen.
Foreløpig er det kanskje Stardock sin løsning som fungerer best. Kort tid etter at Microsoft la ut Consumer Preview-versjonen, kom Stardock med Start8, en egen startmeny for Windows 8, som er en mellomting mellom Metro-menyen og den klassiske startmenyen fra Windows 7. Denne kan lastes ned gratis. Du kan lese mer om den løsningen her.

Hvordan bruke Metro mer effektivt?

Alternativet er naturligvis å lære seg å bruke Metro-menyen effektivt.

For det første: Glem startknappen. Bruk Windows-tasten på tastaturet for å åpne Metro-menyen. Alternativt finner du den ved å bevege musepekeren opp i høyre hjørne, og velge vindu-symbolet i hurtigmenyen som dukker opp.

Høyreklikk i menyen for å få fram All apps, eller trykk Windows-tasten + F for å finne programmet eller filen du ønsker å åpne. Da kan du skrive inn de første bokstavene i programmet, samtidig som Windows leter:Det er en uvant øvelse for mange, men etter litt tilvenning kan det faktisk være mer effektivt enn å navigere i den klassiske startmenyen.

Et nytt trykk på Windows-tasten bringer deg tilbake til Metro-menyen. Du kan høyreklikke på ikoner for å fjerne dem, eller sortere ved å dra og slippe.

For å legge til nye programmer til Metro-menyen manuelt kan du høyreklikke på programfiler i Utforsker, og velg "Pin to Start":For raskt å låse skrivebordet (for eksempel når du skal til lunsj), trykker du Windows-tast + L.

For raskt å logge av, bytte bruker, omstarte eller skru av datamaskinen, kan du trykke ALT + F4. Da får du fram denne gamle kjenningen:Samleside: Windows 8


windows 8 microsoft annet

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil