Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
GOD BEINPLASS: Ahh ... Det er fint med god beinplass når du skal fly i timesvis. Reiser du med internasjonale flyselskap, må du selv gjøre en innsats for å få tak i de beste setene. (Foto: Per Ervland)
GOD BEINPLASS: Ahh ... Det er fint med god beinplass når du skal fly i timesvis. Reiser du med internasjonale flyselskap, må du selv gjøre en innsats for å få tak i de beste setene. (Foto: Per Ervland)

Slik får du best plass på flyet

Dette kan du gjøre for å sitte godt.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Det er bare å innse at å sitte om bord i et fly er ikke akkurat balsam for rumpa - eller for ryggen. DinSide har tidligere skrevet at det er de fremste setene, setene ved vinduet og nødutgangen som går aller først.

Når de foretrukne plassene allerede er tatt, klarer vi likevel å nøye oss et par timer på den plassen vi har fått tildelt. Men det er ikke fullt så gøy å sitte med knærne plantet inn i setet foran når flyreisen er på 14 timer.

De på business- og førsteklasse har god plass, men er det mulig å reise komfortabelt på økonomi?

Joda, det er fullt mulig, ifølge The Sydney Morning Herald. Flere flyselskaper selger sine nødutgangseter for en ekstra slump med penger, men det krever litt ekstra innsats av deg.

 • Les også: Disse flyselskapene mangler rad 13 og disse har det
 • Les også: Her er de dårligste flysetene - kjenn triksene

 • Slik gjør du

  Visste du dette om plassen ved nødutgangen?

  Det er faktisk ikke alle som kan sitte ved nødutgangen.

  I henhold til EUs sikkerhetskrav kan ikke reisende med redusert mobilitet sitte ved et sete som leder direkte til en nødutgang. Du må også være over 16 år for å sitte ved nødutgang, ifølge Norwegian

  – Personalet ombord avgjør om du kan sitte ved nødutgangen siden det innebærer et stort ansvar. Barn under 12 år, reisende med spedbarn og personer med nedsatt rørlighet tillates ikke å sitte ved nødutgang, sier "Eva" i SAS' spørretjeneste
  Kilde: Norwegian, SAS
  Singapore Airlines kaller disse setene sine for «foretrukne seter», som kan kjøpes på flyselskapets nettside. Her selger de setene ved nødutgangen til en fast pris på 50 dollar, som tilsvarer cirka 290 norske kroner.

  Qantas, Australias eldste og største flyselskap, selger også sine nødutganger. Like etter at du har booket billetten din, kan du be om å få sitte ved nødutgangen på økonomiklasse fra 40 australske dollar. Dette tilsvarer cirka 245 norske kroner.

  Muligheten for å kjøpe disse setene gjelder bare på utvalgte internasjonale flyvninger, som har flynummer QF1-QF199. Stort sett er internasjonale nødutgangseter tilgjengelige like etter booking, ifølge nettsiden.

 • Les også: Ikke la deg lure av nødutgangssetet - her får du ikke bedre plass

 • Nødutgangen kan være en ulempe

  Flyselskapet Virgin Atlantic opererer langdistanse flyvninger mellom London og Nordamerika, Caribbien, Afrika, Asia og Australia. De selger også ut nødutgangseter og brede seter under slagordet «extra leg room».

  Ekstra beinplass koster fra 20 til 50 pund, avhengig av hvilken destinasjon du skal til. Vær obs på at disse setene må bookes via kundeservice.

  Selv om nødutgangen ofte er en favoritt blant flypassasjerer, advarer likevel Virgin Atlantic om at det ikke alltid er like lukrativt:

  «Setene våre ved nødutgangen er plassert i nærheten av toalettene, så det kan tidvis være litt ekstra masete under flyturen din»

  Prisene på nødutgangsetene varierer fra 40 til 115 pund, og kommer også an på destinasjonen. Dyrest er det fra Storbritannia til Sydney.
  Les mer om:

  Diskutér dette temaet

  Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

  Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

  Mer om vilkårene her

  Mest populære nå:

  Se alle bilder

  Tone Flesche

  Kattevask
  Kattevask
  • Galleripris:
   2 200,-

  Runi Langum

  Lilje
  Lilje
  • Galleripris:
   3 600,-

  Odd Nerdrum

  Ettårsdagen
  Ettårsdagen
  • Galleripris:
   20 000,-