Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Chrome på Android skal fungere sømløst mellom enhetene. (Foto: Google)
Chrome på Android skal fungere sømløst mellom enhetene. (Foto: Google)

Endelig Chrome til Android

Google lanserer betaversjon av den populære nettleseren.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Nettleseren som følger med Android-operativsystemet har alltid vært ansett for å være både god og rask.

Likevel mener Google at det er rom for forbedring, og slipper derfor nå Android-versjonen av sin stadig mer populære Chrome-nettleser (som ellers har gjort stor suksess på PC og Mac).

Les også: Nå er Chrome 15 mest brukte nettleser

Vi må vente litt

Android-versjonen av nettleseren er fremdeles i beta, og kommer med noen forbehold. Først og fremst at den faktisk ikke er tilgjengelig i Norge per i dag! Men det kommer - og nyheten er såpass viktig at vi velger å skrive om det likevel.Her introduserer Google den nye nettleseren.

Dessuten, når den først kommer, vil den bare fungere på mobiltelefoner og nettbrett som kjører den nyeste versjonen av Android, altså Ice Cream Sandwich. Denne finnes foreløpig bare på et fåtall enheter (blant annet Samsungs Galaxy Nexus), men stadig flere produsenter ruller ut oppdateringer til sine modeller i løpet av våren.

Full synkronisering

Når det er sagt er funksjonaliteten veldig interessant. Du kan logge deg inn med den samme Google-kontoen du bruker på datamaskinen din, og få øyeblikkelig synkronisert bokmerker, få opp de samme fanene som på PCen og autoutfylling av adresser du besøker ofte på datamaskinen.

Google nevner også ypperlig hastighet og brukervennlighet tilpasset mobile enheter. Navigasjonen mellom faner skal for eksempel være veldig enkel. Nettleseren zoomer også inn på lenker for å gjøre det enklere å klikke på liten tekst på en liten skjerm.

Gode førsteinntrykk

Som sagt, vi får for øyeblikket ikke testet nettleseren, men mange andre har allerede gjort det: Anerkjente nettstedet som TechCrunch og Engadget er veldig fornøyd.

Smartmobiler selger bedre enn PC-er
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Kjell Nupen

Sentimental reise
Sentimental reise
  • Galleripris:
    9 000,-

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
  • Galleripris:
    20 000,-