Chrome på Android skal fungere sømløst mellom enhetene. (Foto: Google)

Chrome på Android skal fungere sømløst mellom enhetene. (Foto: Google)

Endelig Chrome til Android

Publisert: Onsdag 8. februar 2012 kl 13:13

Google lanserer betaversjon av den populære nettleseren.


Dinside Nettleseren som følger med Android-operativsystemet har alltid vært ansett for å være både god og rask.

Likevel mener Google at det er rom for forbedring, og slipper derfor nå Android-versjonen av sin stadig mer populære Chrome-nettleser (som ellers har gjort stor suksess på PC og Mac).

Les også: Nå er Chrome 15 mest brukte nettleser

Vi må vente litt

Android-versjonen av nettleseren er fremdeles i beta, og kommer med noen forbehold. Først og fremst at den faktisk ikke er tilgjengelig i Norge per i dag! Men det kommer - og nyheten er såpass viktig at vi velger å skrive om det likevel.Her introduserer Google den nye nettleseren.

Dessuten, når den først kommer, vil den bare fungere på mobiltelefoner og nettbrett som kjører den nyeste versjonen av Android, altså Ice Cream Sandwich. Denne finnes foreløpig bare på et fåtall enheter (blant annet Samsungs Galaxy Nexus), men stadig flere produsenter ruller ut oppdateringer til sine modeller i løpet av våren.

Full synkronisering

Når det er sagt er funksjonaliteten veldig interessant. Du kan logge deg inn med den samme Google-kontoen du bruker på datamaskinen din, og få øyeblikkelig synkronisert bokmerker, få opp de samme fanene som på PCen og autoutfylling av adresser du besøker ofte på datamaskinen.

Google nevner også ypperlig hastighet og brukervennlighet tilpasset mobile enheter. Navigasjonen mellom faner skal for eksempel være veldig enkel. Nettleseren zoomer også inn på lenker for å gjøre det enklere å klikke på liten tekst på en liten skjerm.

Gode førsteinntrykk

Som sagt, vi får for øyeblikket ikke testet nettleseren, men mange andre har allerede gjort det: Anerkjente nettstedet som TechCrunch og Engadget er veldig fornøyd.

Smartmobiler selger bedre enn PC-er

android google google chrome nettleser

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil