Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Porsche lanserer en helt ny generasjon av det som er blitt referansen blant roadsterne, nemlig Porsche Boxster. Til venstre, nye Boxster S. (Foto: Porsche)
Porsche lanserer en helt ny generasjon av det som er blitt referansen blant roadsterne, nemlig Porsche Boxster. Til venstre, nye Boxster S. (Foto: Porsche)

Her er nye Porsche Boxster

Over 15 år etter at første Boxster ble lansert, kommer tredje generasjon.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Det er faktisk 19 år siden, og det var i Detroit. På den store amerikanske bilutstillingen viste Porsche et konsept, en ny roadster som fikk entusiaster og nostalgikere til å fryse på ryggen. Porsches roadster-tradisjon skulle gjenopplives.

S-modell i 2000

I 1996 kom produksjonsbilen på markedet. Den skuffet de mest sportslige blant entusiastene, som syntes den var undermotorisert, noe det ganske snart ble bøtet på. I 2000 fikk bilen en 2,7-liters boksermotor på 220 hestekrefter, og en kraftigere, 3,2-litersutgave på 252 hester ble lansert. Den fikk navnet Boxster S, og DinSide testet den nye kraftpluggen. Les vår første test av Porsche Boxster S her!

I 2005 kom annen generasjon Boxster på markedet, med ny design og oppgraderte motorer. Det er allerede syv år siden, så det er naturlig at et generasjonsskifte finner sted i disse dager.

Les også: Test av Porsche Boxster SAlu-lettvekter

Så her er nykommeren, en helt ny Porsche Boxster og ifølge Porsche det mest omfattende generasjonsskiftet i modellens historie. Kjennere vil da også se at stylingen er helt ny, selv om temaet toseters roadster med midtmotor ikke gir rom for de helt revolusjonære fornyelser. Men altså: Karosseriet er helt nytt og det er av aluminium, noe som holder vekten nede. Nye Boxster er lettere enn forgjengeren. Den har også et helt nytt chassis med lengre akselavstand. I tillegg er sporvidden økt og hjuldimensjonene har økt.

Mer kraft, lavere forbruk

Alt dette borger for forbedrede kjøreegenskaper - og de var allerede klasseledende på den utgående generasjonen. Det gjør at bilen fint kan takle mer krefter enn tidligere. Så går da ytelsene også opp - mens forbruk og utslipp er i nedgang - opptil 15 prosent, ifølge Porsche. I rene tall betyr det 0,77 liter per mil for Boxster og 0,8 liter per mil for Boxster S.

Enda raskere

Førstnevnte er fortsatt utstyrt med en 2,7-litersmotor, men den er nå basert på S-modellens 3,4-liter. Den yter nå 265 hestekrefter. Boxster S har en toppeffekt på 315 hester. 0-100-sprinten tar de to på henholdsvis 5,7 og 5,0 sekunder. Tallene kan ytterligere forbedres hvis man går for tilvalget Sport Chrono-pakke. Nye Boxster kan utstyres med såkalt Torque Vectoring og mekanisk differensialbrems på bakakselen.

Nye Boxster kommer på markedet i april i år.

Porsche er tydeligvis i en dynamisk fase for tiden. For ikke lenge siden prøvekjørte vi helt ny Porsche 911. Les om det her!
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
  • Galleripris:
    20 000,-

Silvia Papas

Miami vice
Miami vice
  • Galleripris:
    7 000,-