Toshiba X10 er ventet i butikkene før utgangen av mars.

Toshiba X10 er ventet i butikkene før utgangen av mars.

CES 2012:

Toshiba X10 er tynnere enn iPad

Publisert: Mandag 9. januar 2012 kl 15:11

Nettbrettene blir stadig tynnere. Hvor går grensen?


Dinside Årets CES-messe er godt i gang, og det dukker stadig opp nye PC-er og nettbrett som på en eller annen måte flytter grenser. Tidligere i dag fortalte vi om Acer Aspire S5, en Ultrabook som måler beskjedne 1,5 cm på det tykkeste - med skjermen lukket.

Tynnere enn Samsung og Apple

Nå er turen kommet til nettbrett og Toshibas nyanmeldte X10.

Dette brettet har en 10,1 tommer skjerm, og skal ifølge Toshiba være det tynneste nettbrettet med en skjerm i denne størrelsen. I denne kategorien finner du blant annet Apples iPad, og det viser seg at X10 er tynnere, om ikke mye. Den er 7,7 millimeter tynn, mot iPads 8,8. 1,1 mm tynnere, altså. Samsungs Galaxy Tab måler 8,6 mm.

Vekten er 540 gram.

Samelside: Nettbrett

Bra utstyrt

Brettet har HDMI-utgang, microUSB-port og SD-kortleser. Prosessoren er en 1,2 GHZ dobbelkjerne-variant fra Texas Instruments, og internminnet er 1 GB. Brettet har både et 2 megapiksels kamera for videokonferanser, og et 5 megapiksels til fotografering. Skjermoppløsningen er 1280 x 800 piksler.

Den kommer med 16 eller 32 GB kapasitet, og i USA vil den koste omtrent det samme som en iPad, 530 dollar for den billigste og 600 dollar for den dyreste. Salgsstart skjer en eller annen gang i 1. kvartal i år.

Nettbrettet benytter Android som operativsystem, i første omgang versjon 3.2, men vil senere få 4.0, ifølge Techcrunch.

Samleside: CES 2012


ces 2012 nettbrett android toshiba

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Mest kommentert

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil