Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
STRENGERE: Elkjøp lar deg bytte varer etter 60 dager, men krever til gjengjeld kvittering eller byttelapp, forteller kommunikasjonsrådgiver Line Oddekalv. (Foto: Elkjøp)
STRENGERE: Elkjøp lar deg bytte varer etter 60 dager, men krever til gjengjeld kvittering eller byttelapp, forteller kommunikasjonsrådgiver Line Oddekalv. (Foto: Elkjøp)

Husk kvittering hos Elkjøp

Ikke lenger mulig å bytte varer uten bevis.

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide DinSide skrev i fjor jul hvordan Elkjøp lot kunder bytte varer der uten å vise frem kvitteringer.

Les saken: Elkjøp lar deg bytte konkurrentens varer - uten å vise kvittering

Denne julen er det helt andre boller. Nå krever elektronikkgiganten byttelapp eller kvittering.

60 dagers bytterett

Endringen kom sammen med Elkjøps utvidede bytteordning. Man kan nå bytte varer hele 60 dager etter kjøp, men til gjengjeld kreves altså bevis for at varen faktisk er kjøpt i butikkene deres.

Les også: Elkjøp og Siba tilbyr utvidet åpent kjøp før jul

- Det betyr at gaver kjøpt for eksempel 22. desember kan byttes frem til 22. februar, mot kvittering eller byttelapp. Og det er samme hvilken butikk du bytter i, forteller kommunikasjonsrådgiver Line Oddekalv i Elkjøp til DinSide.

Varene skal være «intakte og uskadde» for å kunne byttes, men de trenger ikke være uåpnet. Unntaket er mobiler og andre produkter som selges med et abonnement. Spill, film og programvare må ha ubrutt forsegling, så slike produkter får du altså ikke lov til å prøve før du bytter.

Skrev feil på nett

Elkjøp hevder å ha informert om endringene via sine nettsider. Men enkelte steder har det langt ut i desember stått at varer kan byttes uten kvittering; stikk i strid med de nye reglene.

Dette har skapt forvirring for enkelte kunder, og flere har kontaktet DinSide og lurt på hva som foregår.

Ikke alle pakketilbud lønner seg - sjekk denne merkelige pakken fra Elkjøp

- Vi beklager om dette har ført til at noen har fått feil informasjon, sier Oddekalv.

- Enkelte kan ha kjøpt varer hos dere i den tro at de ikke trenger å ta vare på kvitteringer, basert på det dere har skrevet på nettet. Skal disse nå nektes å få bytte varene hos dere?

- Ta kontakt med oss i butikken, på kundesenteret eller på vår Facebook-side. Vi vil hjelpe alle våre kunder med bytting så godt det lar seg gjøre, lover kommunikasjonsrådgiveren.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Eva Langaas

Gult lys
Gult lys
 • Galleripris:
  5 500,-

Pushwagner

Sitting down
Sitting down
 • Galleripris:
  12 000,-

Silvia Papas

Miami vice
Miami vice
 • Galleripris:
  7 000,-