Verktøy
 
Sløse-kalkulator
Tør du sjekke?
 
Forbrukslån
Hva koster det egentlig?
 
Strømvalget
Finn billigste strøm
Smart: Liten sak gjør sitrusfrukten til en sprayflaske. (Foto: Produsenten)
Smart: Liten sak gjør sitrusfrukten til en sprayflaske. (Foto: Produsenten)

Sitruspressen du ikke visste at du ønsket deg

Hvorfor har ingen tenkt på det før?

Annonse
Nettkatalogen.no
Telefon- og bedriftskatalog

DinSide Fisk og skalldyr, salater, thaimat, pasta, kaker, fruktsalat ... listen over mat som blir bedre med en liten sprut sitrus er lang. Sitroner og lime er lett tilgjengelig i butikker, og det er ikke få retter som blir servert med en liten båt sitron på siden, slik at du selv kan styre hvor og hvor mye du vil tilsette maten.

Hadde det bare vært så lett.

Alle som har vært med på en skalldyrkveld eller tre vet at det er omtrent like stor risikosport for klærene som det taco var før vi fikk dreisen på det på midten av nittitallet, og ikke minst introduksjonen av smarte hjelpemidler. For med mindre du er en av dem som har en personlig sitronbåtpresser (slike de har på indiske restauranter, du vet) havner sitronspruten over alt, i fanget, i ansiktet, på hendene, på bordkavaleren.

(Og la oss ikke starte med dem som serverer rekesmørbrød med en skive sitron. Hvor udugelig er ikke det? For ikke å snakke om vondt, dersom du har papirkutt eller andre småsår på hendene.)

Uansett: Det er vanskelig å styre hvor - og hvor mye sitron som kommer ut når du skviser en båt.

Ikke bare til mat: Se hva du kan bruke sitronrestene til

Spray det på

Den amerikanske produsenten Quirky jobber nå med et alternativ, som er like enkelt som det er genialt: En innsats som gjør sitronen om til en sprayflaske. Alt du trenger å gjøre er å bore et lite hull i sitronen, limen, klementinen - eller hvilken sitrusfrukt det nå er du ønsker å spraye - og så er den klar. Se bare her:Tipset fra utviklerne er å klemme litt godt på frukten før du lager hull, og dette kan du også gjøre underveis for å frigi safter. Produktet er fortsatt i utviklingsfasen, men kjenner vi Quirky rett, er det ikke lenge til vi får se det i produksjon. Enn så lenge kan du jo ta en titt på noen av de andre smarte produktene de har.
Les mer om:

Diskutér dette temaet

Velkommen til diskusjon på DinSide. Meld gjerne fra hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at debattantene holder seg til temaet. Det er ingen selvfølge å få publisert innlegg her, og DinSide forbeholder seg retten til å slette/moderere innlegg uavhengig av innhold. Har du kommentarer til måten redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende, må du gjerne ta kontakt på tips@dinside.no. Mellom 23 og 07 vil debatten være stengt, og den stenger automatisk 14 dager etter publiseringsdato.

Vær obs på at vi vil fjerne innlegg som inneholder:

 • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
 • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger

Mer om vilkårene her

Mest populære nå:

Se alle bilder

Odd Nerdrum

Ettårsdagen
Ettårsdagen
 • Galleripris:
  20 000,-

Tone Flesche

Kattevask
Kattevask
 • Galleripris:
  2 200,-

Silvia Papas

Miami vice
Miami vice
 • Galleripris:
  7 000,-