Smart: Liten sak gjør sitrusfrukten til en sprayflaske.  (Foto: Produsenten)

Smart: Liten sak gjør sitrusfrukten til en sprayflaske. (Foto: Produsenten)

Sitruspressen du ikke visste at du ønsket deg

Publisert: Lørdag 17. desember 2011 kl 15:58

Hvorfor har ingen tenkt på det før?


Dinside Fisk og skalldyr, salater, thaimat, pasta, kaker, fruktsalat ... listen over mat som blir bedre med en liten sprut sitrus er lang. Sitroner og lime er lett tilgjengelig i butikker, og det er ikke få retter som blir servert med en liten båt sitron på siden, slik at du selv kan styre hvor og hvor mye du vil tilsette maten.

Hadde det bare vært så lett.

Alle som har vært med på en skalldyrkveld eller tre vet at det er omtrent like stor risikosport for klærene som det taco var før vi fikk dreisen på det på midten av nittitallet, og ikke minst introduksjonen av smarte hjelpemidler. For med mindre du er en av dem som har en personlig sitronbåtpresser (slike de har på indiske restauranter, du vet) havner sitronspruten over alt, i fanget, i ansiktet, på hendene, på bordkavaleren.

(Og la oss ikke starte med dem som serverer rekesmørbrød med en skive sitron. Hvor udugelig er ikke det? For ikke å snakke om vondt, dersom du har papirkutt eller andre småsår på hendene.)

Uansett: Det er vanskelig å styre hvor - og hvor mye sitron som kommer ut når du skviser en båt.

Ikke bare til mat: Se hva du kan bruke sitronrestene til

Spray det på

Den amerikanske produsenten Quirky jobber nå med et alternativ, som er like enkelt som det er genialt: En innsats som gjør sitronen om til en sprayflaske. Alt du trenger å gjøre er å bore et lite hull i sitronen, limen, klementinen - eller hvilken sitrusfrukt det nå er du ønsker å spraye - og så er den klar. Se bare her:Tipset fra utviklerne er å klemme litt godt på frukten før du lager hull, og dette kan du også gjøre underveis for å frigi safter. Produktet er fortsatt i utviklingsfasen, men kjenner vi Quirky rett, er det ikke lenge til vi får se det i produksjon. Enn så lenge kan du jo ta en titt på noen av de andre smarte produktene de har.

kjøkkenutstyr kjøkkenredskaper produkter smart

Nye tester på Dinside

Fem DAB-radioer i budsjettklassen

TEST: Vi har testet fem høyaktuelle DAB-radioer til under 800 kroner.

Pølsa med 30 prosent grønnsaker

Pølsa med 30 prosent grønnsaker.

Samsung UE55KS7005, Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V

Vi har testet tre høyaktuelle TV-modeller i den populære mellomklassen, og kåret en vinner.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Debatten er stengt mellom 23 og 07, og stenger automatisk 7 dager etter publisering. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til [email protected].

RSS RSS FEEDER:     Hele DinSide  |   DinSide Data  |   DinSide Motor  |   DinSide Reise  |   DinSide Økonomi  |   DinSide Jobb  |   DinSide Bolig  |   DinSide Mobil